Červnové objevy

Zveřejněno 26. 6. 2021

Nikdy jsem nepochopila jak si zapamatovat, kolik má měsíc dní, podle kloubů na ruce. Pořád nevím, kolik dní má leden, červen ani kolik má listopad. U února si jsem celkem jistá, když se mě na to zeptáte, ale stejně se pak 20. února divím, že do konce měsíce už nic nestíhám. Ono je ta délka měsíců příliš relativní. Leden byl jeden z nejdelších měsíců. A červen? On vůbec byl nějaký červen? 

I přes to, jak se ten měsíc přehnal aniž bych si jej stačila více všimnout, byl bohatý nejen na zážitky, ale i na novinky. Podívejte se, co si tento měsíc vysloužilo místo na mém čestném seznamu a čím zahlcuji své přátele (tedy i vás čtenáře). 

Tehdy, kdy jsem zjistila, že mám druhou šanci na koupi koženého křiváku aneb Kara stále funguje

Spíše novinka do módního stolu, ale stejně si to zde odložím. Karu se podařilo zachránit, prodejny se otevírají a nová kolekce se připravuje. A já děkuji vesmíru za tu druhou šanci na pořízení toho skvělého křiváku. Dokonce jsem si všimla výprodejí. Samozřejmě, ten konkrétní – můj – křivák se do výprodeje nikdy nedostane, ale tím spíš se utvrzuji v tom, že jej potřebuju. 

Tehdy, kdy jsem začala obědvat červené víno 

A něco na tom bude. 

Tehdy, kdy jsem zjistila, že japonský gin chutná dobře

Kdybyste mi řekli japonský gin neměla bych nejmenší tušení o co jde. A pak jsem ochutnala Roku gin a zamilovala se. To není “jen” gin. To je čtvero ročních období 6 japonských bylin. Samotný požitek pro nás, kteří si potrpíme na estetiku, začíná u lahve – tento gin si nemusíte přelévat do karafy, samotnou lahev pak budete chtít jako karafu využít. Výjimečný hexagonální tvar lahve vyjadřuje právě vyváženost šesti japonských bylin. Samotný název Roku znamená v japonštině „šest“. Každá z těchto bylin symbolizuje jedno roční období. Jarem vás provedou květy něžné sakury, létem energizující čajové lístky Sencha a Gyokuro, podzimem pepř Sansho a zimou lahodný citrus Yuzu. Kromě těchto ikonických japonských surovin najdete v ginu i tradiční hořkost jalovce s tóny koriandru a citrusové kůry.

Tehdy, kdy jsem se zase ztotožnila s Martinem Vášou

A jeho knihou – Zůstane to v rodině. Nestává se, že bych příliš projevovala emoce ani u filmů a ještě méně u knih. Tady jsem se tři dny, za které jsem knihu přečetla, pouze smála. Nahlas. Od srdce.

Tehdy, kdy jsem nakoupila hromadu hedvábných košil za “pár korun”

Hedvábí je vděčný materiál, který mě naučila od malička milovat maminka, která byla vždy poseldá hedvábnými šátky. Ať jsme byli kdekoliv maminku něco zaujalo a hele ono to je hedvábí. A já to za těch dvacet let okoukala od ní. Když jsme dorazili na Kilosale 1981 Secondhandu, buď mě na konec do rohu místnosti táhla ta introvertní povaha a nebo jsem prostě cítila to hedvábí. (Ráda bych si myslela, že jde o tu druhou možnost) A vše bylo na váhu. A hedvábí tolik neváží. A hedvábí na léto je to nejlepší. 

Tehdy, kdy jsem zase objednávala The Ordinary ze Sephory

The Ordinary jsem pozorovala na instagramu a brala jej jen jako estetickou značku ve feedu zahraničních influencerů. Pak jsem jej objevila v Karlíně, kde měli pouze Retinol na vyzkoušení a pak nic. Dokud si kamarádka neobjednala z anglie a nebyla tak hodná, že mi k tomu ten můj milovanej retinol taky přihodila. A letos přišla Sephora s tím, že si The Ordinary můžete objednat u nich na eshopu (pozor na prodejnách nemají). A tak začaly mé pravidelné nákupy vybraných produktů a tak zkouším a zkoumám. Retinol nebudu představovat, je skvělej. Nově zkouším Coffein pod oči a zatím to vypadá nadějně. 

Tehdy, kdy jsem začala nosit velký naušnice

Já vím, možná jsem zaspala dobu, ale nechte mě to vysvětlit. Když jsem měla dlouhé vlasy, velké kruhové náušnice mi zkrátka neseděly. Přišlo mi to příliš. Cítila jsem se jak cikánka, která se chystá někomu vyvěštit z magické koule. Jakmile jsem si však radikálně ostříhala vlasy po ramena, velký náušnice najednou jakoby se staly nutností. A já si to děsně užívám.

Tehdy, kdy jsem zjistila, že má Reserved povedenou kolekci letních doplňků

Když jsem se rozhodla podívat se na novou kolekci Reserved nenapadlo by mě, že mě to tak nadchne. Oproti jiným řetězcům u mě Reserved toto léto vede. Mají skvělé plážové tašky, kloboučky,… No uznejte sami. 

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...