Fénix v podobě letních kulturních akcí

Zveřejněno 19. 6. 2021

Vstali jsme po dlouhé době z popela a spolu s námi i větší kousek kulturního světa. Proto se společně nechejme houpat na vlnách léta v obklopení divadlem, filmem, hudbou a vším, co máte rádi a co si usmyslíte.

Nasaďte opět masku, za kterou je přirozené se skrýt

Divadlo v podobě herectví na čerstvém letním vzduchu letos nabízí hned několik možností. Načerpejte inspiraci a odpočinek například na Letních shakespearovských slavnostech s garancí skvělého obsazení a pestrého programu během celého léta. Slavnosti obsahují řadu úspěšných divadelních her, nadčasové komedie či dramata. Večer si můžete užít rovnou ve třech českých městech, a to v Praze, v Brně a v Ostravě.

Loňský rok uvedlo Museum Kampa představení Meda. I tento rok se nezahálelo, umělci si připravili pro diváky představení Werich za účelem pobavení, ale také představení rozmanitého života významného herce a komika, Jana Wericha.

Příběhy pod širým nebem

V případě, že nebudete dostatečně nasyceni divadlem, léto nám přináší i pár filmů, na jejichž zhlédnutí se možná už dlouho chystáte. Oceňený film několika Českými lvy Nabarvené ptáče či dokumnetární film V síti zaujaly své místo v programu brněnského letního kina. Pokud toužíte po kvalitní klasice na přelomu tisíciletí, máte možnost vyrazit 23. 6. na film Samotáři, který se bude promítat v Praze 7.

Magické hudební pohlazení

Alternativní hudba nám může mnohdy otevřít oči a naladit na specifický hudební rytmus. V červenci pořádá Emma Smetana a její životní partner Jordan Haj koncert na Střeše Radost. A aby toho nebylo pomálu, koncert bude spojený i s vintage sekáčem.

Další kvalitní hudebnici představuje Barbora Poláková. Nejen, že vytváří nápadité kousky oblečení, ale také jsou v prodeji lístky na koncert, který se uskuteční 4. srpna v Ledárnách Braník.

Poznejte unikátní architekturu Prahy

Akce v rozmezí 2. až 8. srpna pod názvem Open House Praha 2021 umožní svým návštěvníkům již po sedmé prohlídku běžně nepřítupných budov a míst v oblasti Prahy. Můžete se zapojit do komentovaných přednášek a diskuzí. Festival myslí na všechny, a proto přizpůsobí program pro zrakově či sluchově postižené děti či dospělé. Navíc je celá týdenní akce zadarmo.

Objevujte a poznávejte nejen sebe, ale i prostředí a akce kolem vás!

   „Jedna, dvě, Misery jde…“

   „Jedna, dvě, Misery jde…“

Nedošla jen mezi světové bestsellery Stephena Kinga, ale také do Studia DVA, kde se její divadelní verze hraje již od roku 2018. Sama jsem měla možnost tuto hru vidět již potřetí a to z toho důvodu, že tentokrát vím, že to bude naposledy, jelikož hra bude pomalu...

Den Architektury po stopách Kafky celou republikou

Den Architektury po stopách Kafky celou republikou

V pořadí 14. ročník celorepublikového festivalu Den architektury opět pozve na stovky akcí ve více jak 120 městech a obcích po celé České republice i na Slovensku. Od pátku 27. září do čtvrtka 3. října 2024 bude jeho nabitý program objevovat zapomenutá a opomíjená...

V pátek a v sobotu rozezní ulice festival Praha žije hudbou

V pátek a v sobotu rozezní ulice festival Praha žije hudbou

Festival Praha žije hudbou přináší již tento pátek a sobotu (7. a 8. června) nabitý program s více než 120 účinkujícími, kteří pod heslem Umění patří do ulic zaplní nejen hudbou pražské ulice, náměstí nebo parky. Na pětadvaceti různých místech festival nabízí...