Fénix v podobě letních kulturních akcí

Zveřejněno 19. 6. 2021

Vstali jsme po dlouhé době z popela a spolu s námi i větší kousek kulturního světa. Proto se společně nechejme houpat na vlnách léta v obklopení divadlem, filmem, hudbou a vším, co máte rádi a co si usmyslíte.

Nasaďte opět masku, za kterou je přirozené se skrýt

Divadlo v podobě herectví na čerstvém letním vzduchu letos nabízí hned několik možností. Načerpejte inspiraci a odpočinek například na Letních shakespearovských slavnostech s garancí skvělého obsazení a pestrého programu během celého léta. Slavnosti obsahují řadu úspěšných divadelních her, nadčasové komedie či dramata. Večer si můžete užít rovnou ve třech českých městech, a to v Praze, v Brně a v Ostravě.

Loňský rok uvedlo Museum Kampa představení Meda. I tento rok se nezahálelo, umělci si připravili pro diváky představení Werich za účelem pobavení, ale také představení rozmanitého života významného herce a komika, Jana Wericha.

Příběhy pod širým nebem

V případě, že nebudete dostatečně nasyceni divadlem, léto nám přináší i pár filmů, na jejichž zhlédnutí se možná už dlouho chystáte. Oceňený film několika Českými lvy Nabarvené ptáče či dokumnetární film V síti zaujaly své místo v programu brněnského letního kina. Pokud toužíte po kvalitní klasice na přelomu tisíciletí, máte možnost vyrazit 23. 6. na film Samotáři, který se bude promítat v Praze 7.

Magické hudební pohlazení

Alternativní hudba nám může mnohdy otevřít oči a naladit na specifický hudební rytmus. V červenci pořádá Emma Smetana a její životní partner Jordan Haj koncert na Střeše Radost. A aby toho nebylo pomálu, koncert bude spojený i s vintage sekáčem.

Další kvalitní hudebnici představuje Barbora Poláková. Nejen, že vytváří nápadité kousky oblečení, ale také jsou v prodeji lístky na koncert, který se uskuteční 4. srpna v Ledárnách Braník.

Poznejte unikátní architekturu Prahy

Akce v rozmezí 2. až 8. srpna pod názvem Open House Praha 2021 umožní svým návštěvníkům již po sedmé prohlídku běžně nepřítupných budov a míst v oblasti Prahy. Můžete se zapojit do komentovaných přednášek a diskuzí. Festival myslí na všechny, a proto přizpůsobí program pro zrakově či sluchově postižené děti či dospělé. Navíc je celá týdenní akce zadarmo.

Objevujte a poznávejte nejen sebe, ale i prostředí a akce kolem vás!

Proč byla šedesátá léta v hudbě tak ikonická?

Proč byla šedesátá léta v hudbě tak ikonická?

Šedesátá léta minulého století byla pro hudební svět takovým malým velkým třeskem. Stalo se něco jedinečného a dodnes hudba z šedesátých let neutichá. Šlo o revoluční období, které nás ovlivňuje dodnes. V historii hudby se jednalo skutečně o zlatý věk. Bylo to období...