7 inspirujících beauty žen na českém a slovenském instagramu

Zveřejněno 3. 6. 2021

Když na mě na základní škole přišla puberta a s ní i spojená touha – vypadat jinak, dospělejší, hezčí, často jsem podnikala tajné nájezdy na maminčin kosmetický šuplík a snažila se přijít na to, co a jak se používá. Jediným zdrojem inspirace pak pro mne byly módní magazíny při jejichž listování to vše dávalo smysl. Každý měsíc jsem koukala na kosmetické rubriky a snažila se přijít na to, jak si udělat “dokonalé letní oční stíny”. Dnešním ekvivalentem jsou beauty influencerky. A jsou k dostání každému 24/7. Stačí zadat jeden hashtag a už na vás vyskočí nespočet návodů, kosmetických tipů a různých technik. 

Jeden čas však všechny tyto influencerky vypadaly stejně. Dokonalá crease cut, bezchybná pleť bez viditelných pórů někdy díky makeupu, někdy díky retušovací aplikaci. Zatímco touha po autentičnosti a realistických ideálech krásy bylo již velké téma módního průmyslu, v tom kosmetickém se to vyvíjelo pomaleji. Podobně jako boj proti fast-fashion, kosmetický průmysl teprve na svou ekologickou verzi začíná přicházet. V poslední době však nastoupily nové influencerky, které pozměnily pravidla hry.

Jsou krásné, éterické a mají, co sdělit. Podívejte se na náš výběr beauty žen, které možná neznáte, ale u kterých najdete tipy a inspiraci. Účty u kterých, se cítíme dobře nejsou jen #aesthetic. 

@b_b_w_k

Katy kosmetice opravdu rozumí. Jak již její popisek “nejlepší make-up je zdravá pleť” vypovídá, tady se skutečně dozvíte vše, co vás možná ani nenapadlo. Katy je inženýrka chemie a zkoumá složení různých kosmetických značek. Byť zde sice nenaleznete líčení, naučíte se však, jak a proč by se mělo o pleť starat a pochopíte, že krásná pleť není zas taková věda, jak se může zdát. 

@hilychee

Lindy instagram není jen hezky sladěný, ale plný beauty tipů, které potěší každého milovníka jemného líčení. Mimo jiné zde načerpáte inspiraci na různé kosmetické novinky. 

@marblogcz

Na Martiny instagram si také rádi půjdete spravit oko. Martina se navíc zajímá o slow fashion a kosmetiku. Najdete u ní recenze a tipy na přírodní kosmetiku a kdyby vám to bylo málo, můžete se začíst do jejího blogu. 

@boulevarddeprague

Jana je influencerka, která také rozhodně neplave na povrchu. Vše zkoumá do hloubky a to platí i o produktech, které zkouší. Na jejím blogu navíc naleznete i módní tipy a čtivé příběhy ze života.

@veronik_ohradkova

Tato žena je ztělesnění naší české slow fashion scény. Možná protože spolu-založila Slowfemme, podporuje lokální značky a její instagram je archivem nemála DIY tipů a nových kosmetických pomocníků. 

@esterginger

Ester je makeup artistka a součást Harpers Bazaaru. Pro tipy na líčení, videa a info o kosmetických produktech a třeba i takové Clean beauty určitě sledujte její instagram.

@zanormalniholky

Určitě jste již o tomto projektu někdy slyšeli. Již čtyři roky šíří poselství o zdravé sebedůvěře a pomáhá ženám nestydět se za vlastní tělo a nedokonalosti. Ačkoliv to není beauty účet v pravém slova smyslu, přesto však v našem seznamu nesmí chybět. 

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...