Oscars 2021 a co jsme si z nich odnesli

Zveřejněno 3. 5. 2021

Minulý týden v noci z neděle na pondělí 26. dubna se konal 93. ročník předávání Cen Akademie neboli Oscarů. Vzhledem ke stále trvající situaci s covidem se i Oscaři letos předávali trochu netradičně. Namísto tradičního Dolby Theatre se hlavním prostorem stalo nádraží v Los Angeles, nominovaní i moderátoři se ale často nacházeli všude po světě – vysílalo se i z Londýna, Soulu, Austrálie nebo třeba Berlína.

I přes tuhle online část večera se ale atmosféra celkově podobala době před covidem. Všichni účastníci mohli být bez roušek, což bylo umožněno důkladným testováním v předchozích dnech a hodinách.

Jako pokaždé byla pozornost nejen na oceňovaných filmech, ale také na červeném koberci a celkově módní stránce celé události. Ani letos Oscaři nezklamali rozmanitostí módních kousků. Celkově se účastníci spíš drželi zkrátka a neviděli jsme tolik extravagance a „skandálních“ vzhledů, ale i tak pořád bylo na co koukat. Pojďme se na některé outfity podívat.

Zendaya zářila ve žluté

Žlutá je jednou z barev letošního roku, takže není divu, že několik celebrit sáhlo právě po téhle barvě. Zendaya již roky patří k největším hvězdám červeného koberce, na tenhle ročník Oscarů se oblékla do žlutých šatů s prostřihem na břiše od Valentina, doplnila je šperky od Bvlgari a boty od Jimmy Choo. Inspirací pro celkový vzhled prý byl nadčasový styl zpěvačky Cher.

Zendaya, kterou známe například ze seriálu Euforie, letos na Oscarech neměla žádnou nominaci. Působila ale jako jedna z moderátorů, kteří se střídali v předávání cen.

Zendaya - Oscaři 2021
Zendaya

Amanda Seyfried inspirovaná starým Hollywoodem

Amanda Seyfried - Oscaři 2021
Amanda Seyfried

Amanda Seyfried byla jednou z nominovaných hereček v hlavní roli. Nominaci jí přinesl film Mank, snímek o Hermanu Mankieviczovi, autorovi scénáře pro film Občan Kane. Nominaci sice ve výhru neproměnila, ale i přesto zářila na červeném koberci v červených šatech od Armani Privé. Celý look byl inspirovaný starým Hollywoodem 30. let, dobou, ve které se odehrává snímek Mank.

Muži také nezklamali

Brad Pitt - Oscaři 2021
Brad Pitt
Colman Domingo - Oscaři 2021
Colman Domingo

Ani muži nezůstali pozadu, zatímco někteří zvolili věčnou klasiku, jiní se letos oblékli víc extravagantně. Brad Pitt se oblékl do klasického černého obleku a největší ohlas získaly jeho vlasy stažené do culíku. Brad Pitt byl jedním z moderátorů, vyhlásil kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli, kterou vyhrála Yuh-Jung Youn za film Minari (snímek, který dokonce Brad Pitt produkoval).

Colman Domingo, herec nominovaného filmu Ma Rainey’s Black Bottom (Ma Rainey – matka blues), zvolil letos zářivě růžový oblek od Versace. Prošívané detaily na saku a košili zabraly neuvěřitelných 150 hodin práce.

Hvězdy filmu Minari

Yuh-Jung Youn a Han Yeri - Oscaři 2021
Yuh-Jung Youn a Han Yeri

Vlevo již zmíněná Yuh-Jung Youn, držitelka Oscara za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli. Na červeném koberci se objevila s Han Yeri, další herečkou z filmu Minari. Obě měly šaty od značky Louis Vuitton.

Regina King vsadila na trendy sezóny

Regina King na Oscarech 2021
Regina King

Herečka a režisérka Regina King byla na letošním ročníku jednou z moderátorů. Oblečená do šatů značky Louis Vuitton patřila k těm, kteří svými oděvy zaujali nejvíce. Šaty pomněnkové barvy vsadily na výrazná ramena – právě ty patří k trendům letošní sezóny.

Carey Mulligan
Margot Robbie
Viola Davis

Carey Mulligan letos zářila v hlavní roli snímku Promising Young Woman (Nadějná mladá žena), za kterou byla i nominována. Na červeném koberci se objevila v metalické róbě od Valentina. Margot Robbie zvolila trochu střídmější šaty od značky Chanel, na Oscarech letos neměla žádnou nominaci. Viola Davis také vsadila na trend prostřihů a na Oscarech oblékla bílé šaty od značky Alexander McQueen.

H.E.R. vzdala hold Princovi

H.E.R. - Oscaři 2021
H.E.R.

Výhru v kategorii Nejlepší píseň si letos odnesla zpěvačka H.E.R. se svým týmem za píseň Fight for you, složenou k filmu Judas and The Black Messiah. Její vzhled na červeném koberci byl inspirovaný zpěvákem Prince, totiž outfitem, který měl na předávání Oscarů v roce 1985, kde vyhrál se svou písní Purple Rain.

Zdroj fotografií – Getty Images

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

Aneb o čem mluvíme na Brunchi i po akci. Lokace Propojení módy a industriální budovy není nic neobvyklého, ale teď si to opravdu sedlo. V porovnání s posledními roky to mělo naprosto jinou atmosféru. Vanda Janda Birthday Party Vanda Janda má svůj ikonický styl, který...

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Jakmile pracujete v módním průmyslu, stáváte se pro rodinu, přátele a známé (pokud se na módní scéně také nepohybují) někým s kým si nejde promluvit o oblečení. Automaticky začnou přiznávat, že tomu vlastně nerozumí. "Módní" totiž podle nich v překladu znamená ujetý,...