Barvy roku 2021

Zveřejněno 23. 3. 2021

Známe barvy letošního roku. Možná bychom měli říci barvu, ale myslíme, že by byla škoda zaměřit se pouze na jednu, když jich je v hledáčku návrhářů mnohem více, nemyslíte?

ŽLUTÁ

Podle americké společnosti Pantone Color Institute, který patří mezi ty, co takzvaně určují, která barva bude „barvou roku“, je to právě žlutá. Zajímavostí je, že Pantone Color Institute barvy nevybírá náhodně, nýbrž podle toho, jaká nálada panuje ve společnosti. Takže asi není třeba dlouze přemýšlet o tom, proč je to právě žlutá. Žlutá letos zkrátka bude všude. A pokud nevíte, jak ji nosit, vsaďte na jistotu a eleganci. Žlutá bude vypadat skvěle v kombinaci s bílou, šedou, tmavě modrou, denim blue i béžovou – tady však pozor na odstíny.

ŠEDÁ

Druhou barvou vybranou společností Pantone Color Institute je právě šedá. A to ideálně v kombinaci se žlutou. Nebo klidně s královsky modrou, pudrově růžovou, černou, bílou, šedou,..máme pokračovat?

ČERVENÁ

Červená barva symbolizuje lásku, životní energii, touhu a radost. Není proto divu, že jsme ji mohli vidět na řadě přehlídek – Chanel, Fendi, Valentino, Hermès nebo Bottega Veneta. U červené je třeba si dát pozor na správný výběr odstínu, pokud si dáte tu práci, odměnou vám bude kousek v šatníku, který jen tak z módy nevyjde a vždycky vám zvedne náladu. Skvělé jsou také červené doplňky. I když se to na první pohled nemusí zdát, skvěle se kombinují a oživí každý outfit. Zkrátka, „když jste na pochybách, oblečte červenou“.

MENTOLOVÁ

Pomyslné zchlazení a jednoznačná spojitost se sportovní elegancí. Skvěle tato hodně studená barva vypadá v kombinaci s bílou, bát se jí nemusíte ani s pudrovou, krémovou či trendy šedivou.

PUDROVÉ ODSTÍNY

Pudrově růžová, krémová, béžová. Skvěle vypadají na transparentních látkách, vzdušných šatech, oblekových kompletech, šátkách do vlasů, kabelkách,.. zkrátka všude. Jsou symbolem jemnosti, elegance, ženskosti a luxusu.

zdroj fotografií: pinterest.com

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v rámci jarní edice chystá přivítat nejen etablovaná jména, ale rovněž poskytnout platformu pro novou vlnu nadějných vycházejících návrhářů prostřednictvím tradiční soutěže VAN GRAAF Junior Talent. Odborná porota talentové soutěže...

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

Aneb o čem mluvíme na Brunchi i po akci. Lokace Propojení módy a industriální budovy není nic neobvyklého, ale teď si to opravdu sedlo. V porovnání s posledními roky to mělo naprosto jinou atmosféru. Vanda Janda Birthday Party Vanda Janda má svůj ikonický styl, který...

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Jakmile pracujete v módním průmyslu, stáváte se pro rodinu, přátele a známé (pokud se na módní scéně také nepohybují) někým s kým si nejde promluvit o oblečení. Automaticky začnou přiznávat, že tomu vlastně nerozumí. "Módní" totiž podle nich v překladu znamená ujetý,...