Head&Shoulders na lupy? Test s černým oblečením.

Zveřejněno 7. 4. 2021

Asi to bude znít divně, ale pamatuju si svůj první zážitek s lupy, jako dítě. Tehdy jsem běžela za mamkou jestli to náhodou nemám vši, protože mě svědí hlava a před pár měsíci u nás ve škole ty potvory byly. Maminka se podívala a zkontrolovala, chvilku zkoumala a pak prohlásila, že jsou to jen lupy a že musíme koupit hédenšoldrs. A bylo vystaráno. Head&Shoulders je řešení na lupy a víc se neřešilo. Jenže přijde puberta, začnete všechno zpochybňovat a pak přijde dospělost a začnete si říkat, že máte jiný starosti a lupy ať mlčí a drží krok.

Když jsem si všimla, že značka Head & Shoulders aktuálně uvádí na trh svoji kolekci šamponů a kondicionérů “Supreme”, které bojují se suchými lupy kombinací obohacujících olejů, které hydratují a vyživují pokožku hlavy, podívala jsem se na své milované černé tričko pokryté lupy a vzpomínka na maminky sebejisté “koupíme Head&Shoulders”.  

Tak schválně, opravdu funguje? Je to definitivní řešení na lupy a jak si poradí s maratonem nošení černého oblečení? 

Začněme od základů.

Co jsou lupy a jak vznikají? 

Lupy, což jsou vlastně větší kousky odumřelé vlasové pokožky, kterých si většinou všimneme, až když jejich množství překročí určitou velikost nebo počet, můžou mít celou řadu příčin – od přirozeně suché pokožky, stresu, nevyváženého jídelníčku chudého na vitamíny a minerály nebo nevhodné kosmetiky až po vážnější onemocnění. 

Suchost, svědění a podráždění jsou známkami toho, že pokožka hlavy není v dobré kondici a že potřebuje pomoci. Tento nedostatek rovnováhy totiž také značně ovlivňuje vaše rostoucí vlasy, takže jsou slabší a poškozené ihned poté, co vyrostou. 

Head&Shoulders Supreme 

Již jsem zmínila, že nová řada bojuje se suchými lupy kombinací obohacujících olejů, které hydratují a vyživují pokožku hlavy. Jaké to jsou? 

  • Arganový olej: Arganový olej je známý svým bohatým obsahem živin, jako jsou antioxidanty, vitamín E či esenciální mastné kyseliny. Po staletí je používán ke zlepšení vzhledu a stavu pleti, pokožky, vlasů a nehtů.  Všeobecně je také známý pro své schopnosti vyživovat vlasy a pečovat o pokožku hlavy. 
  • Mandlový olej: Tento hydratační a vyživující zázračný olej je odborníky využíván pro své omlazující efekty a vlasovou výživu. Je bohatý na vitamín E, vitamín D a různé minerály, bílkoviny a mastné kyseliny. Mandlový olej má zklidňující účinky a pomáhá znovuobnovit hydratační bariéru pokožky. Je také vhodný pro všechny typy vlasů i pleti.  
  • Kokosový olej: Kokosový olej je známý svými bohatými hydratačními schopnostmi. Účinně pečuje o suchou pokožku a vlasy. Kokosový olej efektivně hydratuje a pomáhá obnovit přirozenou bariéru pokožky, udržovat vlhkost ve vlasech a vyplnit vlasová vlákna. Je také velmi lehký a snadno se vstřebává, aniž by zanechával pokožku či vlasy mastné. 
  • Avokádový olej: Avokádo je velice oblíbené především ke konzumaci. Věděli jste ale, že avokádový olej má také řadu kosmetických benefitů, jako například hydrataci a zjemnění suchých vlasů či pokožky? Nebo také zlepšení vzhledu vlasů a snížení známek stárnutí?  
  • Olivový olej: Olivový olej má mnoho nutričních benefitů, ale je využitelný i mimo kuchyni. Pro své kosmetické benefity je využíván také v produktech určených k péči o pleť a vlasy. Je bohatý na vitamíny a působí jako antioxidant. Olivový olej je ceněný pro své vysoce hydratační schopnosti a prevenci proti stárnutí pleti. 

Testování

#1 Den

Čas na fotku před. Ale nejprve očichání šamponu, bylo mi řečeno, že krásně voní. A je to pravda. Příjemná kokosová vůně je úžasná. 

Je zajímavé snažit se popsat pocit po umytí a nepodlehnout placebu. Je to první den, zůstaňme raději u té vůně. 

Head&Shoulders na lupy? Test s černým oblečením.

#3 Den

Černý crop top má na sobě po celodenním nošení stále lupy. Po prvním umytí je nesmyslné čekat okamžitý efekt, ale do šamponu i kondicioneru se pustil i Roman, který trpí na extrémně vysušenou pokožku hlavy. Připisuji této značce první vítězství – Roman kdysi zavrhl jakékoliv klasické značky šamponů s tím, že ho po nich svědí hlava mnohem více. Chvíli zkoušel různé přírodní produkty, ale žádná výhra. Head&Shoulders mu dříve prý nevyhovoval, že když jej před lety zkoušel, obsahoval mentol, který mu byl na vysušené pokožce ještě více nepříjemný. Po prvním vyzkoušení řady Supreme hlásí úspěch – hlava není suchá! 

Head&Shoulders na lupy? Test s černým oblečením.

#7 Den 

Černý svetr, protože je zima. Po celodenním nošení na homeoffice na svetru nejsou lupy. Neznamená to tedy, že nejsou žádné na hlavě, ale něco se děje. 

Head&Shoulders na lupy? Test s černým oblečením.

#11 Den

Další černý svetr tentokrát trochu víc vytahaný určený na nedělní zabalení se a předstírání, že svět venku neexistuje. Večer před dalším mytím na svetru pouze spoustu kočičích chlupů. Pokožka  hlavy nesvědí, nemám pocit, že by byla suchá. 

#17 Den 

Černé tílko bez lupů a ani při prohrabávání vlasů, žádné nelítají – fakt lupy nejsou normální. 9 mytí hlavy, vždy “ob den”. 

Head&Shoulders na lupy? Test s černým oblečením.

Hodnocení

Uzavírám případ a nemám námitek. Existuje něco jako Head&Shoulders i na kočičí chlupy? Protože to by se taky hodilo.
Takže si to shrneme:

lék na lupy – ano,
pokožka hlavy není vysušená,
vlasy jsou lesklé, nejsou mastné. 

A protože dekáda 2000 – 2010 už je dávno pryč a nikoho už nezajímají pouze dopady na krásu, ale i širší měřítko, tak zkusíme zajít ještě dál. 

Head&Shoulders netestuje na zvířatech. To je něco, co považujeme za naprostou samozřejmost, ale bohužel realita mnoha kosmetických firem (i u luxusní kosmetiky) je stále jiná. Proto další bonusové body této značce.
Head&Shoulders však není vhodný pro striktní vegany. Podle VegKnowledge, společnost autorovi článku napsala, že obsahuje několik látek, které se zatím získávají mimo jiné i ze živočišných zdrojů. Jde o látky jako je želatina, glycerin, kolagen, keratin.

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...