#Fashiondiary: zn. léto

Zveřejněno 5. 7. 2020

Mé nejoblíbenější módní období je podzim. Odstartuje jej září – měsíc módy a následně dva měsíce relativního tepla ale dostatečného chladu, který nechává prostor pro vrstvení, kombinace s vysokýma botama, lehkými kabátky,… Naopak problém mám v létě. Co mám nosit v měsících, kdy je takové horko, že i vlastní kůže se mi zdá příliš? Jak mám mít radost z oblečení, které jakmile si vezmu na sebe, je po pár minutách chůze venku propocené a je mi z něj špatně? (A teď zapomeňte, že jste tuto větu kdy četli, holky se přeci nepotí.)

Ovšem toto léto zdá se být velice snesitelné. A snad to tímto článkem nezakřiknu, ale myslím, že i někdo jako já má šanci na to, nemít z letního šatníku ponorku.

Pondělí – spodní prádlo je základ

Zleva: část Stylebrunch redakce, body a čerstvé květiny, body a pondělní messy hair

Naplánovat si většinu důležitých schůzek na jeden den – pondělí. Znělo jako fajn nápad. Hned z kraje týdne si určím priority, rozvrhnu čas a budu vědět, na co se jak soustředit.
Dress code dnešního dne si představuji jako něco, co mi zanechá pocit volnosti z víkendu, ale současně bude dostatečně reprezentativní. A přesně na to bylo stvořeno body. Víte, jak je skvělé mít na sobě v létě jen body a sukni a nic víc?

Středa – podivné tvary a výstřihy

Nejsem ten typ, co by si příliš potrpěl na odhalenou kůži, ale při pravidelném brouzdání na Zalando Lounge jsem narazila na ellesse top, který byl tak divný, až byl hezký. Chápejte, nepotrpím si ani na tyhle streetwearové značky. Nevlastním nic, co by na sobě mělo velký nápis nebo logo jelikož vzhled ála chodící reklama mi nepřijde příliš vkusný. Spíše naopak. Ale divný trička, olala ty musím mít. A cítit se jednou za rok cool, že mám taky něco, co můžu flexit s mladejma, to není k zahození.

Čtvrtek – ten jedinej kousek, co si v zimě prostě fakt vzít nešlo

Od doby, co jsem si v Lule nakoupila krásné vintage kožichy, jsem přesvědčená, že si v zimě na sebe můžu vzít opravdu cokoliv. Sukni, šaty, tílko. Přesto však byl jeden kousek, který jsem nedokázala. Odivi na svém instagramu pořádali sample sale a mě se podařilo ukořistit krásné šaty s extra dlouhým a rozpáraným rukávem. A to jsem v zimě skutečně nezvládla. Protože k čemu ten rozpáraný rukáv, když by musel být schovaný pod nějakou další vrstvou. Konečně tak mohl nadejít jeho čas.

Pátek – opravdové léto

Byť teploměr ukazuje 27°C, cítím se tak na 39°C. V takové teploty je ideální bavlněné tričko (protože dobře saje pot a je na kůži jediné snesitelné a příjemné) a minimum pohybu. Opět mě v tento parný den zachránilo tričko ze Zalando lounge (za 350 Kč mimochodem).

Sobota – horečka jakéže noci?

Od doby, co jsem se přestěhovala do nového bytu, dělají mi společnost straky, které mi ráno a večer okupují terasu. Respektive okap na terase. Jsou asi uchvácené z toho, jak se brzkém a pozdním slunci leskne. A myslím, že to od nich trochu pochytávám. Ne, že bych si chtěla hovět v okapu, ale mám potřebu se obklopovat třpytkami. Ideálně v nich být oděna. Začalo to třpytivými šaty a už se mi třpytí i croptopy. No jo, nemůžu si pomoct. A jako bonus – všude kam se hnu, nechávám třpytky, lidi, kterých se dotknu, se třpytí. Vím, jak po sobě zanechat památku.

Koženou sukni jsem sehnala v sekáči, za stovku ve velikosti č. 40, což se krásně vyřešilo páskem, navíc nařasení v pase naprosto zbožňuji.

A zbytek už se tak nějak rozplývá v sobotních výparech.

Módní trendy 2024 vhodné i pro ženy s křivkami

Módní trendy 2024 vhodné i pro ženy s křivkami

Módní trendy roku 2024 nabízí mnoho krásných kousků, ve kterých se budou cítit i ženy oblékající nadměrné velikosti. Nechte se inspirovat, jak si letos stylově zpestřit svůj šatník! Výrazné barvy jsou na ústupu, stejně jako velká loga, statement kousky, a dokonce i...

smutek

smutek

Zapaluji svíčku a usedám ke stolu ve snaze sepsat tíživé myšlenky, které poslední dny okupují mou mysl. Jsou články, které vyžadují čas. Jsou také články, které by nemusely být vůbec. Byla bych raději, kdyby tento článek nebyl. Ovšem pak jsou také myšlenky, které jsou...