Trendy či přirozenost? Benefit zvládne obojí

Zveřejněno 19. 6. 2020

Když se řekne obočí, spoustě lidem se asi vybaví značka kosmetiky Benefit. Ta si svými produkty vydobyla místo na výsluní. Proč je někdy dobré investovat do drahé kosmetiky, zatímco občas mnohem lépe poslouží výrobek za zlomek ceny z drogerie? Předražené totiž ne vždy znamená nejlepší.

Obočí jsem si začala malovat asi až před půl rokem. Nikdy jsem ho moc neřešila, jednou za čas vytrhala a tím to skončilo. Žila jsem tehdy pro umělé řasy a nosila je dennodenně. Zpětně mi to připadá směšné. Nyní jsem se otočila o sto osmdesát stupňů – řasy si nemaluji téměř vůbec, za to obočí, nad tím strávím klidně i půl hodiny. Nejprve jsem si ho jen domalovávala hnědým stínem na oči, ale moje nároky se stupňovaly. A tak mou první (a zatím stále poslední) volbou byla právě značka Benefit.

Precisely, My Brow

Tato tenoučká tužka je podle mě tím nejlepším výrobkem na obočí vůbec. Dokáže vykreslit jednotlivé chloupky, a tak vytvořit velice jemný a přirozený look, ale může se s ní namalovat i známé instagramové obočí. Na druhém konci tužky je spirálka na pročesání. Celkově je balení velmi praktické a krásné. Největším benefitem tohoto produktu je však rozhodně jeho výdrž. Na obličeji vypadá skvěle po celý den i díky voděodolnému složení. Textura je krémová a snadno se s ní pracuje, ale nerozmazává se. Jednu tužku používám přibližně dva měsíce, takže se do ní rozhodně vyplatí investovat, ačkoli stojí třikrát více než tužky na obočí z drogerie, které ale za tu dobu člověk vypotřebuje čtyři.

Goof Proof

Jedná se o tužku, která má silnější tuhu a zkosený hrot. Její linka je jemnější a rozmazanější, takže je perfektní na zvýraznění barvy mezi chloupky. S tímto produktem se pracuje opravdu velmi jednoduše a je ideální pro začátečníky, kteří se bojí si definovat celý shape. Stejně jako Precisely, My Brow, má na druhém konci spirálku. Goof Proof používám asi tři měsíce a zamilovala jsem si ji. Nejčastěji s její pomocí vykresluji vnější špičky a prostředek obočí, do vnitřního kraje pak namaluji jednotlivé chloupky pomocí Precisely, My Brow.

24–Hr Brow Setter

Zatím jediný výrobek značky Benefit, s nímž nejsem spokojena. Hned po otevření člověka zasáhne jeho alkoholová vůně, jež je pro nanášení na obličej dost nepříjemná. Od setting gelu si představuji, že obočí bude držet tam, kde ho chce člověk mít, ale zároveň ho neslepí a neudělá z něho něco nespecifikovatelného tvaru. Tento gel obočí krásně pročeše, ale nezatuhne tak, aby chloupky držely na místě. Jeho efekt je velmi jemný, neslepuje, ale pokud hledáte něco na vytvoření instagramového obočí s chloupky vnitřní strany směřujícími nahoru, 24–Hr Brow Setter není správná volba. Navíc je dost tekutý a pokud si člověk nejprve krásně vykreslí tvar pomocí tužky a následně bude nanášet tento gel, rozmaže si barvu po čele a může začít znovu. Vyzkoušeno za vás.

Gimme Brow +

K této řasence na obočí jsem se dostala náhodou, a to, když mě slečna v Sephoře upozornila na výhodný balíček The Great Brow Basics. Ten obsahuje Goof Proof, miniaturu Precisely, My Brow a Gimme Brow +. Již po prvním vyzkoušení tohoto barevného gelu jsem věděla, že jiný chtít už nebudu. Jde o gel, jenž obsahuje mikrovlákna podobná chloupkům. Ty se na obočí přichytí a dodají mu na přirozeně vypadajícím objemu. Pokud tedy máte od přírody hezký tvar obočí, jenž nepotřebuje nijak dokreslovat, jen hledáte něco, co by ho zvýraznilo a zafixovalo, Gimme Brow + je trefou do černého. Já mám obočí dost světlé, takže si ho většinou domaluji a pak ještě pročešu pomocí této řasenky. Tím více vyniknou jednotlivé chloupky, a to i ty ve vnějším kraji, které nejčastěji jen tak trčí do prostoru a nemohou se rozhodnout jakým směrem se vydají.

Poslední dobou každý řeší obočí a jeho úpravu, laminaci, dokreslování, vytrhávání a spoustu dalšího. Tužky na obočí značky Benefit jsou skvělé jak k jemné definici, tak k výraznému shapu. Co se týče fixace, za sebe mohu doporučit silný gel na vlasy. Ten chloupky opravdu udrží, a to i směrem nahoru. Teď už jen stačí najít ten správný odstín, protože jinak je úplně jedno, jak kvalitní produkt člověk používá, vždy to vypadá prostě hrozně..

Blondýnky totiž přirozeně opravdu nemají černé obočí. Děkuji za pochopení

Udržitelná kosetika: debata o přírodní vs. syntetické pokračuje

Udržitelná kosetika: debata o přírodní vs. syntetické pokračuje

Je opravdu jedna lepší než ta druhá? Zatímco hnutí za "čistou" krásu se zaměřuje na produkty, které jsou šetrné k lidem, rostoucí hnutí za udržitelnou krásu se zaměřuje na produkty, které jsou šetrné k planetě. A přestože je udržitelná péče o pleť nejzvučnějším novým...