Tapeta nepatří jen na zeď

Zveřejněno 28. 4. 2020

Když jsme nedávno představovali módní trendy, zmínili jsme ty nejdůležitější, které se promítaly skoro do všech nejnovějších kolekcí, představených na světových fashion týdnech, které stihly před krizí proběhnout. Nešlo si však nevšimnout dalšího trendu, který začaly aplikovat různé módní ikony a tím je tzv. tapetový trend.

Jak už název článku napovídá, u dnešního módního stolu si přiblížíme trend potisku ala tapeta. A jak už tomu v módě bývá, představivosti se meze nekladou. Takže se nedivme, když na ulici potkáme někoho, jehož potisk na šatech nápadně připomíná vaši tapetu z dětského pokojíčku nebo babiččiny ložnice. I když se nejvíce mluví o tzv “wallpaper print dresses” (šaty s potiskem ala tapeta), nejčastěji v délce midi nebo maxi, neznamená to, že nemůže pokračovat na další kousky našeho šatníku. Je libo boty s potiskem francouzského venkova, sukni s potiskem zámeckého baroka, košili vypadající jako krémový damašek, anglické růže na ponožkách, overal s krtečkem, nebo tašku s motivy jarních květin? Jasně, proč ne? A navíc, kdy jindy něco takto vtipného, veselého a barevného nosit, než právě po šedivé, propršené a blátivé zimě.

Pokud byste chtěli tento trend zkusit a tápete, jak to pojmout, přinášíme vám inspiraci z přehlídek a ulice. Kombinovat lze i zdánlivě nekombinovatelné, stačí se usměrnit například ve volbě doplňků, bot.

miu miu wallpaper trend
Miu Miu
marc jacobs wallpaper trend
Marc Jacobs
wallpaper trend streetstyle
zdroj: instyle.com
wallpaper trend streetstyle
zdroj: instyle.com
wallpaper trend streetstyle
zdroj: instyle.com
wallpaper trend
zdroj: vogue.com
wallpaper trend
zdroj: vogue.com

Tip na závěr:

Máte nějaký oblíbený vzor, nebo hodící se látku? Zkuste si něco ušít sami. Vzhledem k tomu, že hodně z nás se v posledních pár měsících naučilo ovládat šicí stroj a šicí techniky, věřím tomu, že to bude brnkačka. A nemusí to být hned šaty, ale třeba jen pláťenka na nákup. A pokud si netroufnete ani to, ušijte si z kousku látky nějakou tapetovou roušku. 

Ale rychle, než nám je zase seberou z obličeje. 

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

Aneb o čem mluvíme na Brunchi i po akci. Lokace Propojení módy a industriální budovy není nic neobvyklého, ale teď si to opravdu sedlo. V porovnání s posledními roky to mělo naprosto jinou atmosféru. Vanda Janda Birthday Party Vanda Janda má svůj ikonický styl, který...

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Jakmile pracujete v módním průmyslu, stáváte se pro rodinu, přátele a známé (pokud se na módní scéně také nepohybují) někým s kým si nejde promluvit o oblečení. Automaticky začnou přiznávat, že tomu vlastně nerozumí. "Módní" totiž podle nich v překladu znamená ujetý,...