Kompletní módní průvodce na jaro léto 2020

Zveřejněno 17. 4. 2020

Sluníčko září a hřeje, jaro voní ve vzduchu a s tím přichází již oficiálně nové módní sezóna. Teď to chce stoprocentní soustředění a serióznost. Tady jsou největší trendy tohoto jara-léta.

Neony

zleva: Boss, Victoria Beckham, Moschino

Už dávno neexistuje něco jako jedna hlavní barva sezóny. Snad jen, že by jste si vsadili na černou, ale letošní jaro/léto ujíždí na LSD a je plné neonů a výrazných, sytých barev.

Obleky s šortkama

zleva: Alberta Ferretti, Altruzarra

Klasická krejčovina na jaře vždycky posílí. Nevím čím to je, možná že po zimě všichni chceme s jarem a znovuzrozením nový start a dobře padnoucí šaty. Takže pokud se náhodou zrovna chystáte investovat do nějakého kalhotového obleku, teď je ten správný čas. Ovšem to neznamená, že tento trend s sebou nepřináší nic nového, protože – šortky – takové široké, oblekové, pod kolena.

Bílé šaty

zleva: Akris, Alexandr McQueen, Isabel Marant, Loewe

Čím větší, volnější a éteričtější, tím lepší. Symbol čistého, bezstarostného léta. Tedy pokud se budete držet dál od dětí, zvířat a červeného vína.

Boty s řetízkem kolem kotníku

Boty s páskem kolem kotníku jsou populární už nějakou tu dobu, ale teď se dočkaly oživení v podobně řetízku.

Oblečení připomínající spodní prádlo

Korzetové výstřihy, prostřihy ve tvaru podprsenky. Nebo top jako podprsenka, všechno je možné. I superman nosil trenýrky přes kalhoty.

Puntíky

Vyhlížíme první instagramové posty plných vlajících puntíkovaných šatů za 3… 2..

Výrazné límečky

Široké a výrazné límečky, klidně i jinak barevné než zbytek.

Dámské vestičky

zleva: Celine, Saint Laurent, Max Mara

Pevně střižené, součástí obleků nebo přes volné oversized košile.

Výstřihy

zleva: Emporio Armani, Prabal Gurung, Oscar De La Renta, Rick Owens

Chcete odhalit svou kůži na pouze nějakém místě? Třeba malé tetování pod prsama? Různé prostřihy a výstřihy teď korunují módním trendům letošní sezóny. Nedbalé flirtování. To milujeme.

Trenchcoaty na milion způsobů

zleva:

Trenčkot je dlouhý milostný vztah – praktická a spolehlivá varianta svrchního oděvu, která přijde vhod a zachrání každý outfit. Tuto sezónu se trenčkoty dočkaly obrození v podobě různých barevných variací , typu látky nebo vzorů.

Tílka & body

Tropické vzory

Jennifer Lopez on the catwalk.

Proč? Žili jste teď pod kamenem? Jennifer Lopez uzavírá přehlídku Versace v zelených, rozevlátých šatech s tropickými vzory a internet šílí. A tím byl tento trend definitivně ukotven. Díky J-Lo.

Odhalení

Čím průhlednější tím lepší. Vypusťte svého vnitřní exhibicionistu! Průhledné látky teď přispívají k nové éře positivního náhledu na lidské tělo. Troufáte si?

Košile & límečky & polo trička

Barevná kůže

Kůže byla velice výrazným trendem tuto zimu a nebude tomu jinak ani tuto sezónu. Tentokrát v odlehčenější verzi a ve více barvách.

Mini kabelky přes rameno

Aneb tzv. baguette kabelky, které budou i nadále v letošním roce dominovat. Jistě najdete nějakou ideální i v sekáči nebo ve maminčině skříni, jelikož se jedná o návrat devadesátkového trendu.

Žabkové sandálky

Vezmete dohromady žabky a elegantní sandály a máte z toho boty léta 2020.

Nejikoničtější kabelky všech dob

Nejikoničtější kabelky všech dob

Nové kabelky budou v souladu s neustále se měnícím cyklem trendů vždy nevyhnutelnou součástí módního života. A i když budou vždy přicházet a odcházet, existují siluety, které jsou bezpochyby navždy. Sentiment věčného tvaru znamená víc než jen opírání se o klasiku, ale...

Bude v budoucnu móda už jen unisex?

Bude v budoucnu móda už jen unisex?

Jsem zastáncem názoru, že každé oblečení a každý parfém může být unisex, jakmile přestaneme řešit škatulky. Jsem o tom přesvědčena natolik, že si kladu otázku, zda brzy nenastane doba, kdy bude vše unisex a zda ta doba není náhodou za rohem. Soustředím se na to příliš...

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v rámci jarní edice chystá přivítat nejen etablovaná jména, ale rovněž poskytnout platformu pro novou vlnu nadějných vycházejících návrhářů prostřednictvím tradiční soutěže VAN GRAAF Junior Talent. Odborná porota talentové soutěže...