Kompletní módní průvodce na jaro léto 2020

Zveřejněno 17. 4. 2020

Sluníčko září a hřeje, jaro voní ve vzduchu a s tím přichází již oficiálně nové módní sezóna. Teď to chce stoprocentní soustředění a serióznost. Tady jsou největší trendy tohoto jara-léta.

Neony

zleva: Boss, Victoria Beckham, Moschino

Už dávno neexistuje něco jako jedna hlavní barva sezóny. Snad jen, že by jste si vsadili na černou, ale letošní jaro/léto ujíždí na LSD a je plné neonů a výrazných, sytých barev.

Obleky s šortkama

zleva: Alberta Ferretti, Altruzarra

Klasická krejčovina na jaře vždycky posílí. Nevím čím to je, možná že po zimě všichni chceme s jarem a znovuzrozením nový start a dobře padnoucí šaty. Takže pokud se náhodou zrovna chystáte investovat do nějakého kalhotového obleku, teď je ten správný čas. Ovšem to neznamená, že tento trend s sebou nepřináší nic nového, protože – šortky – takové široké, oblekové, pod kolena.

Bílé šaty

zleva: Akris, Alexandr McQueen, Isabel Marant, Loewe

Čím větší, volnější a éteričtější, tím lepší. Symbol čistého, bezstarostného léta. Tedy pokud se budete držet dál od dětí, zvířat a červeného vína.

Boty s řetízkem kolem kotníku

Boty s páskem kolem kotníku jsou populární už nějakou tu dobu, ale teď se dočkaly oživení v podobně řetízku.

Oblečení připomínající spodní prádlo

Korzetové výstřihy, prostřihy ve tvaru podprsenky. Nebo top jako podprsenka, všechno je možné. I superman nosil trenýrky přes kalhoty.

Puntíky

Vyhlížíme první instagramové posty plných vlajících puntíkovaných šatů za 3… 2..

Výrazné límečky

Široké a výrazné límečky, klidně i jinak barevné než zbytek.

Dámské vestičky

zleva: Celine, Saint Laurent, Max Mara

Pevně střižené, součástí obleků nebo přes volné oversized košile.

Výstřihy

zleva: Emporio Armani, Prabal Gurung, Oscar De La Renta, Rick Owens

Chcete odhalit svou kůži na pouze nějakém místě? Třeba malé tetování pod prsama? Různé prostřihy a výstřihy teď korunují módním trendům letošní sezóny. Nedbalé flirtování. To milujeme.

Trenchcoaty na milion způsobů

zleva:

Trenčkot je dlouhý milostný vztah – praktická a spolehlivá varianta svrchního oděvu, která přijde vhod a zachrání každý outfit. Tuto sezónu se trenčkoty dočkaly obrození v podobě různých barevných variací , typu látky nebo vzorů.

Tílka & body

Tropické vzory

Jennifer Lopez on the catwalk.

Proč? Žili jste teď pod kamenem? Jennifer Lopez uzavírá přehlídku Versace v zelených, rozevlátých šatech s tropickými vzory a internet šílí. A tím byl tento trend definitivně ukotven. Díky J-Lo.

Odhalení

Čím průhlednější tím lepší. Vypusťte svého vnitřní exhibicionistu! Průhledné látky teď přispívají k nové éře positivního náhledu na lidské tělo. Troufáte si?

Košile & límečky & polo trička

Barevná kůže

Kůže byla velice výrazným trendem tuto zimu a nebude tomu jinak ani tuto sezónu. Tentokrát v odlehčenější verzi a ve více barvách.

Mini kabelky přes rameno

Aneb tzv. baguette kabelky, které budou i nadále v letošním roce dominovat. Jistě najdete nějakou ideální i v sekáči nebo ve maminčině skříni, jelikož se jedná o návrat devadesátkového trendu.

Žabkové sandálky

Vezmete dohromady žabky a elegantní sandály a máte z toho boty léta 2020.

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v rámci jarní edice chystá přivítat nejen etablovaná jména, ale rovněž poskytnout platformu pro novou vlnu nadějných vycházejících návrhářů prostřednictvím tradiční soutěže VAN GRAAF Junior Talent. Odborná porota talentové soutěže...

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

Aneb o čem mluvíme na Brunchi i po akci. Lokace Propojení módy a industriální budovy není nic neobvyklého, ale teď si to opravdu sedlo. V porovnání s posledními roky to mělo naprosto jinou atmosféru. Vanda Janda Birthday Party Vanda Janda má svůj ikonický styl, který...

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Jakmile pracujete v módním průmyslu, stáváte se pro rodinu, přátele a známé (pokud se na módní scéně také nepohybují) někým s kým si nejde promluvit o oblečení. Automaticky začnou přiznávat, že tomu vlastně nerozumí. "Módní" totiž podle nich v překladu znamená ujetý,...