Dokonalé spojení dřeva a fotografie

Zveřejněno 7. 3. 2020

Sedím a přehrabuji se hromadou starých fotek. Můžete scrollovat nekončící galerií google photos nebo instagramem či facebookem, ale nic se nevyrovná tomu pocitu, kdy jste jen vy a krabice plná fotek.

Navíc toto konkrétní fotoalbum. Pamatuji si naprosto zřetelně, když mi bylo ne víc jak 9 let a šli jsme s tátou vyvolat fotky z foťáku – první, které jsem fotila já na svůj foťák z nějakého školního výletu. Pán nám je vyvolal a já si mohla vybrat album, kam fotky dáme a bylo celé na mě, jak si je seřadím, popíšu a jak to celé bude vypadat. Jednu obzvláště povedenou fotku, dle mého úsudku, jsme si nechali udělat ve větším formátu a dát na zeď. Dlouhou dobu tak to veledílo viselo v pracovně a ten moment zachycený očima dítěte se tak stal součástí našich životů.

Čím více přibývalo digitálních technologií, tím více šly klasické fotky na ústup. Dostali jsme se do podivného stavu, kdy jsme fotili jen abychom fotili. Proč? Protože jsme mohli. Digitální foťák nebo později mobilní telefony nabízeli možnosti fotit jednu věc několikrát. Každý den desítky fotek. Oběd, večeře, boty, západ slunce poprvé, potřetí a pak ještě z jiné ulice, nový pupínek, kocour ležící a spící tak, jako obvykle.

Najednu stranu, díky bohu za instagram, který nám dal možnost vybrat z toho nepřeberného množství fotek právě tu jednu jedinou se kterou se chceme podělit světu. Ale copak to se dokáže vyrovnat balzámu na duši v podobě skutečné, fyzické fotky ať už v albu nebo na zdi?

Natálie Minaříková tak přišla s projektem laab.cz a není divu, že s ním vybojovala rovnou 3. místo v hlavní kategorii soutěže Můj první milion. Jde o velice netradiční fotolab, který vám nabídne vše, co jen by jste mohli chtít.

Vlastní fotky na kapu, plátno, do rámečku, ale také leporelo či ručně vyráběné album s dřevěnými deskami, protože fotky patří na zeď.

Laab polaroidy

V tomto online fotolabu si můžete fotky nechat třemi kliknutími vyvolat a pak si vybrat jakým způsobem chcete fotky dále použít. Velkou specialitou LAABu je především spojení se dřevem. Papír a dřevo – kombinace pro sebe stvořená. Nebo ze sebe stvořená?

Fotografie jako designový kus

Představte si místo nudného stolního nebo nástěnného kalendáře fotografii v čistém minimalistickém rámečku.

laab produkty z fotek originální

Polaroidy. Už 6 rokem si musím vést dva diáře. Jeden skutečně funkční a druhý, kam si dávám všechno důležitý. Takové ty věci, co se udály neplánovaně. Věci, co mě kdy zaujaly. Slova, která jsem si chtěla zapamatovat. Obrazy z mé hlavy, které jsem neměla kam jinam přenést. A polaroidy, které tomu všemu dodají příchuť sladké nostalgie.

polarodiy laab album

Laab vám však nechává více prostoru než obyčejný diář a můžete využít toto fantastické dřevěné fotoalbum, které si upravíte úplně celé dle vlastní fantazie a potřeb.

polaroidové album laab

Nikdy jsem moc nechápala pointu v kýčovitých fotoknihách. Úplně jiný zážitek však nabízí leporelo. Opět spojení papíru v dřevěných deskách je něco, co bude jak krásný dárek tak i výborná vzpomínka na nějaký důležitý den nebo událost.

leporelo laab z vašich fotek

TIP REDAKCE: Stolní kalendář ideálně do kanceláře. Stačí si pořídit dřevěný stojánek, do kterého si později pouze vkládáte nové a nové listy. #sustainable a #design v jednom. To zkrátka milujeme!

personalisovaný originální stolní kalendář laab
Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

V dnešní době je velmi důležité, abychom udržovali naše fyzické zdraví a psychickou pohodu. Náš svět se nám může jevit jako velmi zrychlený a nepřátelský, ale po dobrém odpočinku získáme jiný pohled. Můžete začít pozitivně uvažovat, sestavit si kvalitní jídelníček,...

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Sneakers – tenisky oblíbených značek, které okouzlí svým stylem i pohodlím. Tyto boty kombinují sportovní vzhled a streetwear módu. Vznikají tak unikátní kousky, přičemž nabídka je pestrá. Nabízí se několik modelů, které by ve vašem botníku neměly chybět. New Balance...

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Některé šperky, kromě toho, že nás dělají krásnějšími, jsou také nositelem určité symboliky. Patří k nim bezpochyby prsten ve tvaru písmena V, který je ve světě šperků známý pod názvem chevron. Říká se mu někdy také wishbone ring, protože nápadně připomíná tvar ptačí...