Jednorožčí přátelství mezi mužem a ženou

Zveřejněno 2. 10. 2018

Bylo to takové ošemetné období, kdy jsem kráčela na tenkém ledě téměř se vším. Především těžké bylo souznění s muži. Každá holka řekne, že se víc kamarádí s klukama a možná to tak fakt je, ale mě by zajíímalo, jak to dělá. Téměř každý můj mužský kamarád dříve či později něco naznačil a akorát jsme z toho měli oba těžkou hlavu. 

Chat s mojí kamarádkou, někdy z roku 2014

PJ: Úplně každej. Úplně každej můj kamarád nakonec chtěl být víc než jen kamarád. Proč? Už nemám kamarády. Teď v poslední době žádnýho. Ještě ujde, když si to jenom myslí a neřekne to a třeba jen naznačuje, to se dá dát do friendzone a je klid, ale ten zbytek? Ach bože, když si na to vzpomenu. Ten šmejd si mě vyčíhal, že přej posedíme. Jasně.  Jako i ten druhej debil, to bylo pořád mám pro tebe víno, jdeme slavit. Vážně už nevim co dělám špatně. 
Eva: Nelez do pasti 😀
PJ: Oni jsou jako pojď bude sranda. Já zase jakože nemám co dělat a nemám peníze tak jo. 
Eva: 97%kluků se s tebou nechce jen kamarádit Myslim že gejů sou 3% tak ne už 19 Nějak to vzrostlo
PJ: Každej si dělá coming out aby byl cool. Já udělam coming out, že mám city a třeba lidi budou jako „Whoa ona má city tak to pak nic“ Nebo jsem tak strašně nesnesitelnej člověk? Jakože kluci ve mě aspoň viděj smysl v něčem víc jak kámoši a holky se se mnou nebavěj.  Mám jen tři kamarádky a každá je v jiným městě. 
Eva: Ne, ale žádnej heterak se nechce jen kamarádit s holkou, pokud neni zadanej a věrnej nebo ta holka neni ošklivá. I když furt doufáš, že ste kámoši, tak se to jednou zvrtne. A pak už to nikdy nebude jako dřív, protože ty debilové jsou jako já mám city a já jsem jako nope.
PJ: Všechny holky kromě nás dvou maj klučičí kámoše.
Eva: Sou ošklivý?
PJ: Se podívej na ty partičky co sou
Eva: Myslíš ty ve kterých se to střídá kdo s kym spí?
PJ: Ne tak třeba Maria, ta má přítele a kamarády
Eva: Když máš přítele tak je to něco jinýho, jsi prostě zadaná, ale když jsi volná, máš to vytetovaný na čele

A tak šel čas. 2015, 2016 a pořád jsem narážela na stejný problémy. Téměř vždy jsem se dostala do pánského kolektivu. Růže mezi trním. Možná jsem to podvědomě tak vždy chtěla.  

Dramata spojená s takovým přátelstvím jsou různá, někdy je to jen trapné naznačování, kdy holka ze sebe musí dělat blbou a ntvrdlou, že to nechápe. Nebo já to tak dělám. To druhý je, že ten člověk má tolik odvahy a drzosti to na férovku říct. Je to milý, že se najde upřímný člověk v dnešní době, ale zároveň co, tak co teda s tím budeme dělat? Takže už se jako nechceš kamarádit nebo budeme dělat, jako že jsi nic neřekl? 

Momentálně věřím na přátelství mezi mužem a ženou asi jako na jednorožce nebo na mořské panny. Určitě to existuje, ale vidělo to jen pár vyvolených. 

Co Vaše zkušenosti? Viděli jste jednorožce? A opravdu nikdy se vás jednorožec nepokusil přesvědčit, že by jste to možná měli dát dohromady? Váážně?

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Život je život a pokud nemáte v úmyslu studovat filosofii, dát se na dráhu slavného filosofa či neplánujete si svojit jako nový koníček diskutování po barech nad životem, nic moc jiného vám nezbývá, než to přijmout. Najednou jste na světě a po chvíli máte zodpovědnost...