Naučte krabičky levitovat. Vyrobte magnetický držák na kořenky a dózy

Autor PR
Zveřejněno 6. 1. 2018

Máte na poličce v kuchyni málo místa a hodně dóz či plechových krabiček na čaje, koření a všechno možné? Žádný problém. „Položte“ dózy na poličku i ze spodní strany. Vyrobte si jednoduchý magnetický držák. Čtěte návod v článku.

Jak se stále doplňuje, zásobuje domácnost a vozíte si suvenýry do kuchyně i z cest, anebo je nosí přátelé, poličky už začínají „přetékat“. Kam ty nové plechové dózy dávat, když jsou tak pěkné, ale na polici už se nevejdou?

Taky na polici! Ale z druhé strany. Cože, copak mohou dózy držet ve vzduchu? Se silnými magnety ano. Vyrobte si jednoduchý držák na kořenky a dózy.

K výrobě magnetického držáku potřebujete:

  • 5 až 10 silných neodymových magnetů – hodí se magnety – kotouče KT-20-05-N s průměrem 2 cm a výškou 0,5 cm, případně o něco menší neodymové magnety KT-15-04-N o průměru 1,5 cm a výšce 0,4 cm. Záleží, jak velké nádobky chcete k poličce přicvaknout. Magnety seženete na e-shopu Unimagnet.cz
  • Tužku, pravítko.

Pozor – silné neodymové magnety nepatří do rukou malých dětí, jimž mohou například skřípnout prsty.

Jak vytvořit magnetický držák kořenek a plechových krabiček

Poličku ze spodní strany otřete a opatrně očistěte lihem nebo třeba prostředkem na mytí oken. Pokud v kuchyni hodně vaříte, může být trochu mastná od výparů z dobrot a lepidlo by na ní špatně drželo.

Pomocí pravítka si naměřte rozestupy mezi magnety i od krajů poličky. Tužkou označte, kam je přilepíte.

Kotoučové magnety – neodymové kotouče přilepte k poličce, přimáčkněte a nechte zaschnout podle návodu, který je uveden na lepidle.

Hotovo! A máte k dispozici další úložný prostor.

Které dózy budou na magnetické poličce držet?

Doporučujeme k poličce přicvaknout jen dózy, které mají šroubovací nebo jinak zavírací uzávěr. Například plechové dózy na čaj mívají uzávěr pouze nasazovací. 

Když pak takovou dózu za víčko přicvaknete k magnetu, může se stát, že se z víčka zbytek dózy vysune a spadne. Řešením může být, že dózu přicvaknete k poličce bokem, ne za víčko.

Na magnetické poličce budou držet i konzervy (pokud nemusí být v ledničce), a dokonce i menší a lehčí zavařovací skleničky s plechovým šroubovacím uzávěrem.

K magnetu se však nepřichytí nerez a samozřejmě ani dřevěné kořenky, skleněné dózy. Ale můžete k nim přilepit protiplech – pozinkovaný ocelový kotouč a pak budou u magnetu držet také.

Tip: Podívejte se na další využití silných magnetů a magnetických kotoučů.

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

V dnešní době je velmi důležité, abychom udržovali naše fyzické zdraví a psychickou pohodu. Náš svět se nám může jevit jako velmi zrychlený a nepřátelský, ale po dobrém odpočinku získáme jiný pohled. Můžete začít pozitivně uvažovat, sestavit si kvalitní jídelníček,...

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Sneakers – tenisky oblíbených značek, které okouzlí svým stylem i pohodlím. Tyto boty kombinují sportovní vzhled a streetwear módu. Vznikají tak unikátní kousky, přičemž nabídka je pestrá. Nabízí se několik modelů, které by ve vašem botníku neměly chybět. New Balance...

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Některé šperky, kromě toho, že nás dělají krásnějšími, jsou také nositelem určité symboliky. Patří k nim bezpochyby prsten ve tvaru písmena V, který je ve světě šperků známý pod názvem chevron. Říká se mu někdy také wishbone ring, protože nápadně připomíná tvar ptačí...