Co ještě bude tohle léto potřeba

Zveřejněno 31. 7. 2017

Melancholie k 31. Červenci.


Sedím schovaná ve svém malém Vinohradské bytečku. Díky bohu za chládek, který nabízí staré kamenné zdi.  Mám svou vlastní oázu, ve které mohu v klidu popíjet čaj a psát články. Jeho slyším tiše oddychovat za mnou z postele. Začíná horký letní den, další z řady těch, kdy pokud plány neobsahují slovo voda nebo koupání, jsou automaticky zrušeny minimálně do 7 hodiny večer.

V době mých studiích na základce nebo na gymplu jsem nesnášela pomyšlení, že je za mnou půlka prázdnin. Na střední už to bylo o něco příjemnější, protože jsem nakonec do tý školy chodila-nechodila ráda. Tak jako tak na tom bylo něco stresujícího. Stihla jsem všechno, co jsem za léto stihnout mohla? Na dalších 10 měsíců nebudu mít tolik času jako právě o prázdninách…
Teď to ztratilo své kouzlo, alespoň už to tak nestresuje. Proto si se škodolibým úsměvem na všechny studující dovolím zmínit, že už je polovina léta za námi tak, jak umírá poslední červencový den.
Ve snaze ale udržet letní optimismus mám pro vás seznam věcí, které ještě tohle léto budete zaručeně potřebovat.

 

1. SLUNEČNÍ BRÝLE

Nezáleží na tom, kolik jich máte. Taky jich mám hromadu, každý rok jich mám spoustu, ale to neznamená, že stále nějaké nepotřebuji. Pravidlo je mít jedny kvalitní, které skutečně ochrání zrak a můžete se na ně spolehnout v jakékoliv situaci. A pak jsou ty ty z Háemka a ze Zary a z aliexpressu a z Jennis na Václaváku. A ty se dají střídat podle libosti. A věřte, že mi v poslední době chyběly nějaké růžové brýle.

2. KLOBOUK

Žádné, že nejsi kloboukový typ, jen jsi ještě nenašla ten správný klobouk. Mít ho v tomhle horku znamená jako mít zdravý rozum. Mě ten můj teď posral pták. Byla jsem naštvaná neuvěřitelným způsobem, že jsem musela jet přes půlku Prahy s podělaným kloboukem, ale pak mi došlo, že nemít ten klobouk mám to na hlavě. Takže klobouk jako letní must-have získává další dva vykřičníky za mne.

3. OPALOVACÍ KRÉM

A pořád na to lidi zapomínaj. Patnáctka nestačí. A neznamená to, že se přes něj neopálíte, jen se tak moc rychle nespálíte (ale když usnete na sluníčku i tak se spálíte) ale hlavně se vám do těla nedostane to špatný záření a kůže vám tak rychle nebude stárnout a tak, Vůbec sluníčko je přítel jen v případě, že vás lehounce šimrá po kůži, ne když se vás snaží usmažit.

4. NÁRAMEK NA NOHU

Jsem si napsala na seznam už před čtrnácti dny, protože ho potřebuju jako sůl, ale nemůžu ho sehnat, kdyby měl někdo tip sem s ním. Už odmítám chodit bez cinkrlátka na noze.

5. KORÁLOVÝ LAK NA NEHTY

Protože zaprvé, zdůrazní opálení. Zadruhé, působí rozkošně a přesto má class. A vyletní kdejakou obyčejnou modrou košili, kterou si rozhodnete vzít místo šatů.  (Doporučuje se kombinovat se zlatými prstýnky)

 

6. TERMÁLNÍ VODU NA OBLIČEJ

Kdykoliv je venku už úmorně a vy víte, že v tý tramvaji budete ještě chvíli nebo, že se na sluníčku budete ještě dlouho vyhřívat, než budete v cíli, je to něco, co vás zachrání. (Nedoporučuje se kombinovat s řasenkou, co není voděodolná)

7. SLANÁ VODA DO VLASŮ

Když nemůže Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi.
Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...