Jak odchlupit psa (FURminator)

Zveřejněno 29. 4. 2017

Jako máma zlateho retrievera musím být zodpovědná. Je jedno jestli máte doma dítě, chlapa, kočku nebo psa. Už při pořízení byste měla vědět, do čeho jdete a být na to připravená. Jsou to milý starosti, ale také je nutné si uvědomit, že vše z výše uvedeného za sebou bude nechávat bordel. Ovšem u psů a koček je teď možnost jak to vyřešit.

FURminator vypadá jako hřeben, co každej majitel pejska zná. Klasický vyčesávadlo při jehož používání strávíte několik hodin hrabání se v kožichu vašeho čtyřnohého parťáka s občasnými pokusy o protest z jeho strany. Výsledkem obyčejně bývá, že jste otravený oba dva a nejen že se pes po chvíli začne zase drbat a vydrbe nový trsy chlupů, ale navíc to vypadá, že se vyčesaný chlupy přesunuly ze psa na vás, takže je jedno v čem jste začínali česat, pokaždý to vypadá, že na sobě máte zimní kožich (ale narozdíl od toho, co máte ve skříni je pravej). FURminator slibuje víc.

„Bude se mu to líbit….“
„…vyčeše spodní srst…“
„… Už žádné chlupy na podlaze“

Tak jsem přinesla domů FURminator díky blogerky.cz

Kamarádka pracující v petcentru říká, že je to ten nejlepší možný dostupný hřeben na psy.Můj chundelatý parťák koukal všeljak. Do chvíle než jsme začali vyčesávat.
Po chvíli se mi svalil odevzdaně na zem, na bok. A slastně chrochtal, jen ať nepřestávam drbat.

Na starých kartačích mi vždycky vadilo, že je sice hezký, že něco vyčešu ze psa, ale na to dostat to z kartáče, to abych měla snad ještě jeden kartáč. Tady stačí zmáčknout a v momentě vyjede ploška, co přichycené chlupy stáhne dolů. a přitom se to pořád báječně drží. Nebolí z toho ani ruka ani prsty.
Spodní srst je vyčesaná. Co slibuje, to dodrží. Měly jsme při vyčesávání jakýmkoliv hřebenem vždycky hodně chlupů. Ale to, co jsme vyčesali s FURminátorem byla srst na novýho psa.

 

Výhodou je, že při česání nejsou chlupy všude ale zůstávají na hřebenu a následně tam, kam je z něj stáhnete.
Je to skvělá věc, težko hledat zápory. Vyplatí se investovat.
Jen aby nedošlo k nedorozumění – doufám, že neočekáváte, že jednou vyčešete a už celý měsíc nenajdete na zemi chlupy. Musí se vyčesávat častěji, ale s tímto vyčesávadlem si to oba užijete.
Furminátor funguje na kočky i na psy. No a na chlapy a děti tam si ještě budeme muset na nějaký antibordelový udělátko počkat.
Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...