Jak popsat fashion week i když jste tam nebyli

Zveřejněno 27. 3. 2017

 

Nebičujte mě za to, že se ještě vracím k už mrtvé události.


Cítím ještě poslední povinnost uvést vše na pravou míru. Myslela jsem si, že by snad mohlo stačit podat celej report o fashion weeku čistě sobecky, pocitově. Jenže jsem zjistila, že to vůbec ale vůbec není originální. Většina článků o fashion weeku je buď bulvární nebo také čistě pocitová + ootd z #mbpfw
Tak tedy, naposledy.

Kdyby náhodou někdo po vás chtěl chytrý kecy o fashion weeku.
Jak tu věc popsat, když jste tam nebyli v pěti souvětích.


1. Věta


Miro Sabo je jméno, které se teď bude hodně skloňovat, ačkoliv přehlídku kterou #mbpfw v sobotu otvíral, hned přehlušili jiní, hned v úterý se vrátil na scénu, když dostal ocenění za módního návrháře roku.
2. Věta
Zuzana Kubíčková vyrazila všem dech svou přehlídkou v barokním Grand Hotelu, kdy její modely doplňovaly unikátní prostředí a spojení s burlesque navodilo fantastickou a unikátní atmosféru, která na fashion weeku ještě nebyla, ale za hvězdu večera si lidi stejnak zvolili topmodelku Karolínu Kurkovou, takže těžko říct, o čem se večer mluvilo víc.
3. Věta 
Jakub Polanka fashion weekové přehlídky všechny uzavřel také zcela unikátní atmosférou kdy do rytmu House of Pain – Jump around modelky poskakovaly kolem (pak že se v těch přehlídkovejch hadrech nedá pořádně hejbat) a nakonec doskákal i sám Polanka.

 

4. Věta

Situationist je návštěva, která na náš fashionweek přijela až z Gruzie a přehlídka byla čistě minimalistická, čímž si získala i místo v našich Pražských srdcích.

5. Věta

Lukáš Macháček všechny překvapil, protože místo právě svého minimalismu tentokrát využil svou fantazii a přehlídka těžce dýchala podsvětím a rebelstvím, samozřejmě masky nemohly chybět.

Těchto pět rozvinutých vět správně použít a nikdo nepozná, že jste na fashionweeku nebyli. Jinak více k jednotlivým kolekcím stačí prokliknout zde v článku některé ze jmen a dostanete se do ofiko galerie mbpfw a můžete si názor dělat sami. Zdroj těchto kvalitních fotek jsou teda taky ofiko stránky www.mbpfw.cz kromě teda Zuzany Kubíčkový, tam jsem kvalitu vychytala. Ach.

   „Jedna, dvě, Misery jde…“

   „Jedna, dvě, Misery jde…“

Nedošla jen mezi světové bestsellery Stephena Kinga, ale také do Studia DVA, kde se její divadelní verze hraje již od roku 2018. Sama jsem měla možnost tuto hru vidět již potřetí a to z toho důvodu, že tentokrát vím, že to bude naposledy, jelikož hra bude pomalu...

Judy ve Studiu DVA

Judy ve Studiu DVA

   Dorotka z Čaroděje ze země Oz. Tou bude už navždy ikona amerického filmu Judy Garland, jejíž tragický život i jeho konec je znám po celém světě. Poslední rok jejího žití teď do pražského divadla Studio DVA přináší režisér Petr Gazdík. Já měla...

Tajemní Sleep Token se vrací do České republiky

Tajemní Sleep Token se vrací do České republiky

Po velmi úspěšné loňské tuzemské koncertní premiéře na festivalu Rock for People a měsíc poté vyprodaném sólo koncertě v pražském prostoru ARCHA+ (dříve Divadlo Archa) se fenomén Sleep Token vrací do České republiky. Svůj doposud největší český koncert odehrají 15....