Všechny vás nenávidím, protože je to cool.

Zveřejněno 6. 5. 2013

aneb možná trochu hippie zamyšlení nad dnešním trendem.

V poslední době se nedá nepovšimnout si toho, že je snad nějakým novým trendem všechno a všechny nenávidět. Asi již nestačím držet krok s dobou nebo jsem se zasekla někdo v šedesátých letech, ale abych byla upřímná zdá se mi to celé postavené na hlavu.

Vládci sociálních sítí.

Sociální sítě jsou skvělé. Firmy na nich můžou stavět svůj marketing a pro nás obyčejné lidi je to nejlepší místo na to, abychom se dozvěděli, co je nového ve světě, u našich přátel a nebo si přečetli něco vtipného.

Jenomže v poslední době, když otevřu twitter nevidím nic než jen fighty a hejty aneb něco na styl „všechny vás nenávidím“ „@blablabla si myslíš, že jsi nejlepší?“.

Facebook už je tedy o něco pestřejší, jelikož tam se k tomu všemu ještě přidávají porno gify 11-ti letých holčiček, přiznání a setrvávající meme.

Kdepak. Na sociálních sítích už nejde o to, vyjádřit svůj postoj (jako ostatně vůbec v naší současné společnosti), ale o to hejtovat všechno a všechny a bát pak ten nejlepší a nejpopulárnější.Proč je to nezbytně nutné?Ačkoli nad tím občas přestává rozum stát, odpověď je tak jednoduchá. Nic nespojí dva lidi tak, jako jeden nepřítel. Sdílená nenávist. A ne jen dva lidi, ale celý dav.

My se nemáme rádi, ale nenávidíme stejný lidi.

Koneckonců, když to hodně přeženeme na tom celém byla postavena i politika Hitlera. Dal lidem nepřítele, nenávist k bohatým židům a oni ho následovali.

V sedmdesátých letech přišla po válce éra lásky, unikání z reality, míru. Všichni měli všechny rádi. Každý známe květinové děti a hippies. Dnes se k tomu svým způsobem navracíme stylem ála hipstr s jedinou (ačkoli možná celkem zásadní) výjimkou nejde o to všechny milovat, ale stmelit se pomocí nenávisti. A společnot se rozděluje do táborů na způsob my máme rádi tohle a nemáme rádi ty, co to nemají rádi a my nemáme rádi ty, co to mají rádi. Do sebe!

A teď jsem tu já, která hejtuje ty, co neustále něco hejtují, dělá to ze mě hejtra?

Jak se blogovalo v roce 2008

Jak se blogovalo v roce 2008

Představte si svět, kde nejsou fashion blogy, kde holky nefotí "outfity" z háemka a kde Dominika Myslivcová jen sbírá a má blog o myšácích Diddl. Jakmile jsem někde  v dětský knížce "jak používat internet" zjistila, že vlastně jde vlastnit kus internetu a mít...

2015 v diáři

2015 v diáři

Vítejte v roce 2016.Opožděně. Koncem roku 2015 se stala hromada věcí:1. Zapomněla jsem psát články2. Zapomněla jsem jak se píší články3. Přes to všechno chci psát články Takže se omlouvám, ale neomlouvám se, že stále budu zahlcovat internet nadále.A teď pozor.Nestihla...

10 Příběhů na jednu větu

10 Příběhů na jednu větu

Nikdy nebyla cool. Měla špatnej smysl pro humor a vždycky se smála jenom svejm vtipům. - PJ Mimochodem níže uvedené příběhy jsou pravda a nic než pravda. Chce se projít na cígo a doteď se o tom zpívá. Smoke on the water. Šéf netušil, že přími naproti jeho podniku je...