Veletrh Beauty&Spa – Jaro 2013

Zveřejněno 4. 3. 2013

Mám ráda různé veletrhy. Již jako malá jsem chodila na veletrh hraček, dále pak veletrh For Pets a v současné době samozřejmě InterbeautyBiostyl a v pátek jsem navštívila i krátce veletrh Beauty&Spa, o kterém se vám chci rozpovídat více.

Snad hned na začátku si dovolím menší kritiku s tím, že prostory a vůbec i přístup výstaviště v Letňanech se rozhodně nedá srovnat s tím v Holešovicích. To je jako srovnávat fake kabelku LV s originálem. To, že pro novináře není nikde něco jako akreditace, neexistuje něco, jako několik pokladen. Takže již u vchodu mé nadšení začalo hasnout. A když jsem zjistila, že jsou otevřeny pouze 2 haly, přičemž je to stánek na stánku, hlava na hlavě. Zašli jsme nejprve na kávu, kde bychom probraly bojový plán a zároveň se trochu postavily na nohy.

A konečně jsme se vyrazili podívat na hlavní (a jediné) pódium.Kde začínala přehlídka na kterou jsem se těšila snad nejvíc: Tajemství ženských křivek od společnosti Správná podprsenka. Kdy různé ženy, různých velikostí předváděly spodní prádlo.

Když jsme už tak pěkně okupovaly sedadla v krásné přední řadě u pódia rozhodly jsme se počkat na další přehlídku a to trendy na Jaro-Léto 2013. V minulém článku jsem psala, řekněme, něco na ten způsob a to jsem se nechávala inspirovat přehlídkami z Fashion Weekendů. Většina z vás, což mě těší, si stála za svou klasickou představou barevného, kytičkového jara. Tato přehlídka vesměs obsahovala velice pěkné modely a charakterizovala tak jaro, jak má být.

Ačkoliv program byl velice zajímavý a já se dostával do euforie, kdy jsem chtěla vidět všechno, rozhodla jsem se jít omrknout i to, co mi nabízí stánky. Při té příležitosti jsem nechala spolužačku- Sabinu- i nalíčit od profesionálky, která líčí podle barev feng-šuej. A to mne velice zaujalo. Ale jelikož jsem srab, který od zážitku na Interbeauty, kdy mne nalíčili až přespříliš výrazně jsem se raději držela stranou. Ale překvapivě, to dopadlo velice dobře. A s výkonem byli všichni spokojení.

A nebyla bych to já abych neskončila u stánku se zdravou výživou. Přesněji u bílkovinné diety. Tam mi změřili váhu, výšku, tuk, svaly. A nakonec jsem s vysokým sebevědomím opouštěla stánek s tím, že mám vlastně údajně skvělou postavu. (Potěšilo mne zjištění, že tuku mám 22% a svalů 34%).

Ale snad nejvíce zaměřené to celé bylo na nehty. Nehty, nail art a vše s tím společné. Soutěžící v oblastí nailartu čarovaly s umělými nehty tak, že se na to skutečně dalo koukat, ale když jsem ty rejčáky později viděla na modelkách děkovala jsem za své přirozené, krátké nehty.

Ačkoli bych neměla. Oprava. Nemůžu. Ale nemohu si pomoci a neustále si to v hlavě porovnávám s Interbeauty. Ne, nedá se to srovnat. Organizačně určitě ne. Ale zase nemohu říci, že to byla katastrofa.
Jenom myslím, že si podzimní ročník nechám v klidu ujít a nebudu mít ten hrozný pocit, že jsem o něco přišla.  Ale díky nově nabitým zkušenostem se již ta líná část mého já nebude moci vymlouvat, že přeci nemám o čem psát. Z čehož vyplývá to, že článků by tu mělo být požehnaně.

P.S. Musela jsem si na sebe vzít tričko aneb jak někteří říkají ‘uniformu’ od krásné. Vážně jsem neměla do chodící reklamy daleko.

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...