5 minut slávy

Zveřejněno 5. 12. 2012

Je to tam! Je to tam!

Běžím po chodníku, který teď už připomíná spíše lední stadion než cestu po které běžně chodí lidé. Klíče, které jsem při vběhnutí z domu strčila do kapsy u jeansů mě nesnesitelně píchají do nohy, ale rozhodně nemám čas je přendat jinam.

Rychlostí, kterou mi dovoluje led pod nohama a která by se dala shrnou slovy – krok dopředu a dva zpátky – kloužu až k nejbližší trafice.
„Dobrý den, nové číslo Popcornu máte?“, křičím již z dálky na trafikantku.
„Když vydržíte…“ zabručela a začala se prohrabovat časopisy. Měla jsem chuť ji říci, že nevydržím a ať sebou hne, ale místo toho jsem jen stála a usmívala se na okolní svět. Když jsem nabyla pocitu, že ji to trvá už snad hodinu začala jsem nervózně poklepávat nohou.
„Bude to 45 Kč.“ řekla vítězoslavně a podávala mi časopis.
45 Kč za časopis ve kterém se nachází můj článek… hm… Bez námitek jsem jí strčila do rukou 50 Kč a poodešla o kousek dál. Vlastně odbruslila o kousek dál.
Netrpělivě jsem strhla igelit a začala listoval. No tak… ukaž se!
Je tam! JE TAM! Bože … bože… bože. Já nadělám, ale JO!
S časopisem před obličejem jsem se vydala opět na cestu. Pročítala jsem si řádky, které jsem ještě před měsícem smolila v metru. Článek o rasismu, který se nachází hned pod jedním, co se zaobírá otázkou zda-li jsou lepší kondomy nebo prášky, je tak trochu jako pěst na oko. A z obrázku s mým o 2 roky mladším já by jste ani neřekli, že to jsem já. Ale mám ho tam. A mám neskutečnou radost. A naději. Třeba si nakonec dokážu splnit všechny své sny.

Amen.

Teď už jen toho prince a může být konec světa, žejo.

Jak se blogovalo v roce 2008

Jak se blogovalo v roce 2008

Představte si svět, kde nejsou fashion blogy, kde holky nefotí "outfity" z háemka a kde Dominika Myslivcová jen sbírá a má blog o myšácích Diddl. Jakmile jsem někde  v dětský knížce "jak používat internet" zjistila, že vlastně jde vlastnit kus internetu a mít...

2015 v diáři

2015 v diáři

Vítejte v roce 2016.Opožděně. Koncem roku 2015 se stala hromada věcí:1. Zapomněla jsem psát články2. Zapomněla jsem jak se píší články3. Přes to všechno chci psát články Takže se omlouvám, ale neomlouvám se, že stále budu zahlcovat internet nadále.A teď pozor.Nestihla...

10 Příběhů na jednu větu

10 Příběhů na jednu větu

Nikdy nebyla cool. Měla špatnej smysl pro humor a vždycky se smála jenom svejm vtipům. - PJ Mimochodem níže uvedené příběhy jsou pravda a nic než pravda. Chce se projít na cígo a doteď se o tom zpívá. Smoke on the water. Šéf netušil, že přími naproti jeho podniku je...