5 moderních designových tipů pro váš obývací pokoj

Autor PR
Zveřejněno 13. 6. 2011

Každý designový blogger, architekt, interiérový designér a domácí guru na youtube hlásá „moderní“, „moderní“, „MODERNÍ!“. Je to proto, že Modern je široký žánr designu a dává prostor rozmanitosti, čímž neomezuje vás a vaše cítění. Skutečně, někde se vznáší oficiální definice tohoto stylu interiérového designu, ale pro nás je snadnější pochopit, co to není, než co to je. 

Moderní design se neřídí pevně danou šablonou – směřuje k uměleckému hnutí, které v tomto období převládá. Současný moderní dekor zahrnuje mnoho směrů – minimalismus, bohémský, eklektický, rustikální a mileniální tropy. 

A společnou nití, kterou vidíme procházet v současném dekoru, je, že má směřování do budoucnosti.  Zde jsou pro vás některé nápady na moderní obývací pokoj.

1. Zachovejte minimalismus

Moderní minimalistický pokoj

Moderní minimalismus obvykle zastává čisté linie a jednotnou barevnou schéma. Obývací pokoj s běžícím barevným schématem napříč stěnami, nábytkem, obrazy a světlem vytváří tyto čisté linie. 

Ústředním motivem minimalistického obývacího pokoje, který není nevýrazný, je mít akcentní kousek. Může to být pohovka, umění nebo dokonce sochařský dekor doplněný dalšími minimálními částmi v místnosti. Minimální obývací pokoje se nebojí zvýraznit přebytečný prostor, díky čemuž oblast vypadá odvážněji a elegantněji. Pokud sháníte kvalitní moderní nábytek, zkuste použít Baumax slevový kód a nakupte výhodně v tomto obchodě.

2. Moderní bohémský dekor

Moderní bohémský dekor

Na dekoru s bohémskou tematikou je fantastické, že můžete použít tolik barev nebo tak málo barev a třpytu, jak se vám líbí. Bohémský dekor si pohrává s různými texturami – většinou etnických vazeb. Například výše uvedený design je vyroben z těžkého displeje sametu a semiše. 

Pro vytvoření dalšího rozměru přidal návrhář také pruhovaný středový stůl. Jděte odvážně s obrazy a uměním, protože boho vám dává licenci právě k tomu. Tento moderní obývací pokoj je pro vás, pokud rádi dáváte barvy, výtisky a textury ven. Spousta boho produktů seženete za výhodnout cenu pokud použijete Signal nábytek slevový kupon.

3. Modernismus v polovině století s eklektickými vibracemi

Moderní eklektický obývací pokoj dekor

Tento styl se vyvinul z potřeby oživit nábytek a umění z poloviny 50. let. Plyšovost kovu a dřeva byla hnutím, které tehdy nabralo na obrátkách a dodalo tento prvek luxusu do jinak nudných místností. Hledejte pohovky, které mají široké sedáky a široká čela. Přidejte pufy, protože ty zažívají velký návrat. Pěkné retro kousky nábytku můžete zakoupit v eshopu Nábytek helcel slevy.

Eklekticismus vám také dává povolení hrát si s barvami, ale nezapomeňte použít kovové akcenty, abyste vytvořili moderní obývací pokoj v polovině století.

4. Rustikální obývací pokoje pro vaši duši šetrnou k životnímu prostředí

Rustikální obývací pokoje dělají ekologicky šetrné bydlení neuvěřitelně stylovým, protože vám umožní upcyklovat staré rodinné oblíbené věci. Při navrhování moderního rustikálního obývacího pokoje je třeba si všímat především dřevěných akcentů, neutrální barevné palety, měkkého nábytku a útulných textilií. Nyní to smíchejte s několika moderními kousky a máte pěkný rustikální pokoj s nádechem moderny. 

5. Tropické téma pro barevný pop

Mileniálnímu bydlení se podařilo proniknout do dekorací a lidé napříč všemi generacemi se přistihli, že se obracejí k sestavám s tropickou tematikou. Tady toho není příliš mnoho co řešit. Vyberte si jednobarevný nábytek a koberce (nejlépe v broskvové, krémové a béžové barvě). 

Sáhněte po plyšových texturách koberců, které vyzařují luxus, a orámujte je potisky listů. Pokud chcete být odvážní, můžete mít zvýrazněnou stěnu, která se k těmto potiskům hlásí. Pro větší dramatičnost vyzvedněte neonově zbarvené prvky, jako jsou svítidla zobrazená na stěně.

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

V dnešní době je velmi důležité, abychom udržovali naše fyzické zdraví a psychickou pohodu. Náš svět se nám může jevit jako velmi zrychlený a nepřátelský, ale po dobrém odpočinku získáme jiný pohled. Můžete začít pozitivně uvažovat, sestavit si kvalitní jídelníček,...

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Sneakers – tenisky oblíbených značek, které okouzlí svým stylem i pohodlím. Tyto boty kombinují sportovní vzhled a streetwear módu. Vznikají tak unikátní kousky, přičemž nabídka je pestrá. Nabízí se několik modelů, které by ve vašem botníku neměly chybět. New Balance...

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Některé šperky, kromě toho, že nás dělají krásnějšími, jsou také nositelem určité symboliky. Patří k nim bezpochyby prsten ve tvaru písmena V, který je ve světě šperků známý pod názvem chevron. Říká se mu někdy také wishbone ring, protože nápadně připomíná tvar ptačí...