MBPFW FW24: Vše co potřebujete vědět

Zveřejněno 30. 7. 2024

Podzimní fashionweeky se blíží! Ten pražský MBPFW spolu s jarní edicí zavedl nový koncept, ve kterém hodlá pokračovat. Také se vrací na jednu velmi známou (a krásnou lokaci). Vše o nadcházejícím MBPFW se dočtete zde!

Lokace:

S podzimní edicí se MBPFW vrací do historických prostor Clam-Gallasova paláce, které slibují unikátní zážitek spojující módu s bohatým kulturním dědictvím Prahy. MBPFW navštívil areál paláce poprvé v rámci edice FW18 a nyní se vrací do nově zrekonstruovaných prostor, kde se budou přehlídky a hlavní program odehrávat ve dvou patrech a na nádvoří. Prezentace kolekcí navazuje na nové pojetí jarní edice, která v dubnu letošního roku představila koncept galavečerů pod záštitou hlavních mediálních partnerů projektu. Tyto galavečery hostily etablované československé návrháře i začínající talenty a poskytly návštěvníkům vhled i do zahraniční tvorby.


„Na nový koncept galavečerů zahájený jarní sezonou FW24 máme skvělé ohlasy z řad návrhářů, partnerů i návštěvníků, a proto jsme se rozhodli v něm i nadále pokračovat. Fashion Temple se tentokrát přesune do krásných zrekonstruovaných prostor Clam-Gallasova paláce, který nás hostil již v minulosti a jehož barokní styl skvěle doplní atmosféru galavečerů.“  říká Lukáš Loskot, CEO Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Program:

Odpolední přehlídky a večerní selekce jednotlivých kurátorských výběrů pro edici SS25 se představí od 29. srpna do 1. září 2024 v nově zrekonstruovaných prostorách Clam-Gallasova paláce, které jsou příslibem unikátního zážitku spojujícího módu s bohatým kulturním dědictvím Prahy. Do 4. září poté bude probíhat doprovodný program i na dalších lokacích v Praze. 

V odpoledních přehlídkových blocích se představí Alexandra Gnidiaková, Valérie Jurčíková, Tomáš Němec, vítězka VAN GRAAF Junior Talent 2024 Hana Valtová a značka Balvin couture.

První galavečer MBPFW presents HARPERʼS BAZAAR GALA: European Stage bude patřit selekci zahraničních návrhářů skládající se ze značek AVENIR (DE) DZHUS (UA). Kurátorský výběr zaštiťuje Nora Grundová, šéfredaktorka Harper’s Bazaar, a její tým. Performativní show vznikají ve spolupráci s Rokem české hudby.

20:30 Mercedes-Benz Red Carpet
21:00 European Stage – in collaboration with The Year of Czech Music 2024 
21:30 Por Amor Afterparty
dress code: creative black tie

Druhý večer se představí budoucí tváře české a slovenské módy v rámci komponované přehlídky a showroomu MBPFW GALA presents DOLCE VITA Czech & Slovak Fashion Design Students in Context. Kreativní ředitel časopisu Dolce Vita Jan Králíček vybírá nejzajímavější módní tvorbu ze studentských ateliérů tří vysokých škol: Technické univerzity v Liberci, Ateliéru designu oděvu a obuvi – UMPRUMUniverzity Tomáše Bati ve Zlíně: ateliéru Design oděvu.  

20:30 Mercedes-Benz Red Carpet
21:00 Czech & Slovak Fashion Design Students in Context
21:30 Por Amor Afterparty
dress code: design chic

Přehlídkovou část MBPFW poté zakončí třetí galavečer MBPFW x MERCEDES-BENZ present VOGUE CS RUNWAY se selekcí Danici Kovářové, šéfredaktorky Vogue CS. Večerní přehlídka ve dvou časových blocích bude věnována tvorbě návrháře Jakuba Polanky a značky NEHERA

20:30 Mercedes-Benz Red Carpet
21:00 Vogue CS Runway
21:30 Por Amor Afterparty
dress code: creative chic

„Vozy Mercedes-Benz a vysoká móda se zaměřují na stejné klíčové aspekty, jako je řemeslné zpracování, individualita a udržitelnost. V rámci edice SS25 vás pozveme za hranice možného prostřednictvím představení zcela nového Mercedes-Maybach EQS SUV. První plně elektrický Mercedes-Maybach definuje, co znamená luxus v nové éře značky. Přináší maximální ladnost a maximální pohodlí, smysl pro detail, individualizaci bez kompromisů a řemeslné zpracování našeho programu MANUFAKTUR. Individualizační program MANUFAKTUR, stejně jako móda, totiž může odrážet váš výjimečný osobní styl.“ Alexander Henzler, CEO Mercedes-Benz Česká republika

V sobotu 31. 8. proběhne instalace Power of 7 oslavující sedmé vydání zářijového čísla Vogue CS od 13. hodin v Multifunkčním sále Clam-Gallasova paláce.

Kromě klasických přehlídek a slavnostních galavečerů bude součástí programu i akce DUNGEON by TOBIAS SCHUBERT ft. 58G, WEN & Benjamin, která proběhne v neděli 1. 9. od 19:00 nebo večerní letní kino MBPFW x 3KINO LETNÍ SCÉNA: Umění milování, které se uskuteční ve středu 3. 9. od 20:00. Obě akce proběhnou na nádvoří Clam-Gallasova paláce.

V rámci doprovodného programu zakončí přehlídkové bloky a akce od čtvrtka 29. 8. do neděle 1. 9. MBPFW OFFICIAL AFTERPARTY v Groove Baru od 23:00. V neděli 1. 9. bude pro veřejnost od 14:00 do 18:00 otevřen pop-up ELLE RE-SEE SHOWROOM v prostorách Four Seasons Hotel Prague, ve kterém budou vystaveny vybrané kolekce československých návrhářů podílejících se na přehlídkovém programu MBPFW. 
Podzimní edici MBPFW SS25 zakončí MBPFW CLOSING PARTY by THE BRANDS hosted by SaSaZu, která proběhne 4. 9. od 20:00. 

Dnešním dnem je zahájen limitovaný prodej vstupenek na serveru GoOut. Kompletní program přehlídek a doprovodného programu nadcházející edice SS25 je nyní k dispozici na oficiálních webových stránkách www.mbpfw.com a na sociálních sítích projektu.

Všechny články a archiv předchozích ročníku mbpfw očima StyleBrunche naleznete zde.

Den Architektury po stopách Kafky celou republikou

Den Architektury po stopách Kafky celou republikou

V pořadí 14. ročník celorepublikového festivalu Den architektury opět pozve na stovky akcí ve více jak 120 městech a obcích po celé České republice i na Slovensku. Od pátku 27. září do čtvrtka 3. října 2024 bude jeho nabitý program objevovat zapomenutá a opomíjená...

V pátek a v sobotu rozezní ulice festival Praha žije hudbou

V pátek a v sobotu rozezní ulice festival Praha žije hudbou

Festival Praha žije hudbou přináší již tento pátek a sobotu (7. a 8. června) nabitý program s více než 120 účinkujícími, kteří pod heslem Umění patří do ulic zaplní nejen hudbou pražské ulice, náměstí nebo parky. Na pětadvaceti různých místech festival nabízí...

Letní slavnosti staré hudby zvou do říše snů 

Letní slavnosti staré hudby zvou do říše snů 

Slyšíte-li ve snu krásnou hudbu, je to šťastné znamení – čekají Vás samé dobré zprávy!“ Jedna z nich je již zde – Letní slavnosti staré hudby zveřejnily program svého jubilejního 25. ročníku, jehož vyladěnou dramaturgii rámují SNY. Festivalová nabídka se v širokém...