MBPFW SS23: Portál z jiného vesmíru a debut nových designéru

Zveřejněno 3. 9. 2022

Zatímco program letošního Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku se zdál být na počet designérů a eventů poměrně slabý, již s první přehlídkou prvního dne bylo jisté, že to vše vyváží. Krom recyklované lokace z roku 2015 bylo vše nové – nový designéři a značky a nové koncepty přehlídek.

Portál z jiného vesmíru – TOBIAS EQUIPMENT

Tobias Schubert je mladý návrhář, který na fashion weeku prezentoval svou kolekci poprvé a postaral se o velké entréé. Není se čemu divit mohl se inspirovat u dvou osobností, které jsou na pražském fashion weeku dobře známé – byl na stáži u Jana Černého nebo Vandy Jandy.

archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week – Petr Vágner

Na show lákal den před začátkem otevřeným portálem a samotná přehlídka se hemžila tvory z jiného světa. Nakonec dvěma motorkáři ve sci-fi přilbách, které doprovodily dalšího tvora. Velmi ambiciózní a skvělá přehlídka, která opravdu udělala dojem a všechny nalákala na další Tobiasovu tvorbu!

archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week – Regina Voronina
archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week – oz cz

Zoot poprvé offline

O Zootu kolovalo mnoho fám a často se diskutovalo o tom, zda-li se dočká dalšího roku. Zoot však vždycky sázel na osobnosti a odchoval mnoho módních talentů od stylistů počínaje až po fashion fotografy. Bylo na čase, aby se ukázal i na fashion weeku se svou kolekcí. Zoot.lab čišela pozitivní energií a pozdním létem na venkově.

archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week – Petr Vágner

Uprostřed mola však seděla černá, zahalená postava. Když kolem procházela modelka v bílých šatech, postava vyrazila a odvedla modelku na tribuny, kde vytáhla spreje a modelce šaty barevně posprejoval. Konečně nějaká akce.

archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week – Regina Voronina

Využité prostředí

Obě přehlídky – jak Tobiasovy s motorkáři, tak sprejer od Zootu perfektně zapadly do prostředí Skateparku na Pražské Štvanici. Nepamatuji se za všechny fashionweeky, že by přehlídky s prostředím tak skvěle ladily. O to větší poklona patří designérům, kteří nejen, že dokázali představit velké množství zajímavých modelů, zasloužili se o skvělou show, ale i byli schopni pracovat se samotnou lokací a udělat tak z přehlídky opravdu komplexní zážitek. Bravo!

Nejikoničtější kabelky všech dob

Nejikoničtější kabelky všech dob

Nové kabelky budou v souladu s neustále se měnícím cyklem trendů vždy nevyhnutelnou součástí módního života. A i když budou vždy přicházet a odcházet, existují siluety, které jsou bezpochyby navždy. Sentiment věčného tvaru znamená víc než jen opírání se o klasiku, ale...

Bude v budoucnu móda už jen unisex?

Bude v budoucnu móda už jen unisex?

Jsem zastáncem názoru, že každé oblečení a každý parfém může být unisex, jakmile přestaneme řešit škatulky. Jsem o tom přesvědčena natolik, že si kladu otázku, zda brzy nenastane doba, kdy bude vše unisex a zda ta doba není náhodou za rohem. Soustředím se na to příliš...

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v rámci jarní edice chystá přivítat nejen etablovaná jména, ale rovněž poskytnout platformu pro novou vlnu nadějných vycházejících návrhářů prostřednictvím tradiční soutěže VAN GRAAF Junior Talent. Odborná porota talentové soutěže...