MBPFW SS23: Portál z jiného vesmíru a debut nových designéru

Zveřejněno 3. 9. 2022

Zatímco program letošního Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku se zdál být na počet designérů a eventů poměrně slabý, již s první přehlídkou prvního dne bylo jisté, že to vše vyváží. Krom recyklované lokace z roku 2015 bylo vše nové – nový designéři a značky a nové koncepty přehlídek.

Portál z jiného vesmíru – TOBIAS EQUIPMENT

Tobias Schubert je mladý návrhář, který na fashion weeku prezentoval svou kolekci poprvé a postaral se o velké entréé. Není se čemu divit mohl se inspirovat u dvou osobností, které jsou na pražském fashion weeku dobře známé – byl na stáži u Jana Černého nebo Vandy Jandy.

archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week – Petr Vágner

Na show lákal den před začátkem otevřeným portálem a samotná přehlídka se hemžila tvory z jiného světa. Nakonec dvěma motorkáři ve sci-fi přilbách, které doprovodily dalšího tvora. Velmi ambiciózní a skvělá přehlídka, která opravdu udělala dojem a všechny nalákala na další Tobiasovu tvorbu!

archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week – Regina Voronina
archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week – oz cz

Zoot poprvé offline

O Zootu kolovalo mnoho fám a často se diskutovalo o tom, zda-li se dočká dalšího roku. Zoot však vždycky sázel na osobnosti a odchoval mnoho módních talentů od stylistů počínaje až po fashion fotografy. Bylo na čase, aby se ukázal i na fashion weeku se svou kolekcí. Zoot.lab čišela pozitivní energií a pozdním létem na venkově.

archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week – Petr Vágner

Uprostřed mola však seděla černá, zahalená postava. Když kolem procházela modelka v bílých šatech, postava vyrazila a odvedla modelku na tribuny, kde vytáhla spreje a modelce šaty barevně posprejoval. Konečně nějaká akce.

archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week – Regina Voronina

Využité prostředí

Obě přehlídky – jak Tobiasovy s motorkáři, tak sprejer od Zootu perfektně zapadly do prostředí Skateparku na Pražské Štvanici. Nepamatuji se za všechny fashionweeky, že by přehlídky s prostředím tak skvěle ladily. O to větší poklona patří designérům, kteří nejen, že dokázali představit velké množství zajímavých modelů, zasloužili se o skvělou show, ale i byli schopni pracovat se samotnou lokací a udělat tak z přehlídky opravdu komplexní zážitek. Bravo!

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v rámci jarní edice chystá přivítat nejen etablovaná jména, ale rovněž poskytnout platformu pro novou vlnu nadějných vycházejících návrhářů prostřednictvím tradiční soutěže VAN GRAAF Junior Talent. Odborná porota talentové soutěže...

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

Aneb o čem mluvíme na Brunchi i po akci. Lokace Propojení módy a industriální budovy není nic neobvyklého, ale teď si to opravdu sedlo. V porovnání s posledními roky to mělo naprosto jinou atmosféru. Vanda Janda Birthday Party Vanda Janda má svůj ikonický styl, který...

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Jakmile pracujete v módním průmyslu, stáváte se pro rodinu, přátele a známé (pokud se na módní scéně také nepohybují) někým s kým si nejde promluvit o oblečení. Automaticky začnou přiznávat, že tomu vlastně nerozumí. "Módní" totiž podle nich v překladu znamená ujetý,...