Jak být správný pokrytec

Zveřejněno 12. 7. 2022

Aneb jak se vyhnout hloubkám a plavat si jen tak po povrchu.

„Jsem vegan!“*
*má kožený pásek, boty a peněženku.

Už nejsem vegan, ono mi to nedělalo dobře, měl jsem málo vitamínů a dásně mi začaly ustupovat.

Ale dalo mi to hrozně moc ten měsíc. Třeba jsem si uvědomil jak je důležitý vybírat si potraviny. Tak třeba bych nenakoupil nic jinýho než bio. Jak jsem byl vegan, tak jsem ani nic jinýho než bio ovoce a zeleninu nejedl – co taky, žejo. Občas nějaký tofu. Jo a ještě veganský čokolády, na těch jsem fakt ujížděl. No ale zpátky k tý zelenině, tak třeba bio má hodně Albert. Nebo Billa. To se mi fakt osvědčilo. Vždycky fakt čerstvý a pěkný. Ale takový kafe, to jedině z lokální pražírny, protože to je lokální a prostě lepší.

Je teda fakt, že to frappe ze Starbucksu je v létě dobrý. Ještě jak tam do těch kelímků nastříkaj ten syrup, no nevypadá to pěkně?

Já vim, no, je to plast, ale tak jednou za čas hele. Ale jinak ty mikroplasty, to jo, to je velký špatný. Na druhou stranu z papírovýho brčka se prostě nedá pít. Ale tak co už, žejo. Ale to mi připomíná – zítra je nějaký protest proti emisím. Půjdem? Ne, ten další termín nemůžu, to letím do Itálie. Jo a pak se vrátím jen se převlíknu a letím do Německa.

No jinak se zajímám třeba o filosofii. Ta mě fakt baví! V poslední době mě oslovily Čtyři dohody, fakt hodně. A třeba jednou jsem měl LSD a to byl úplně jinej spirituální zážitek. Od tý doby se na věci fakt dívám jinak. Jakej filosof? Já nevim, víš, já radši východní proudy. Buddhu a tak. Ale jinak na čtení nemám moc času, to mě to nebaví, ale v létě na dovolený možná. V tý Itálii třeba. Tam budeme na pláži hezky, tak bude času dost. Jó, fakt mě baví cestování. Poznávání víš, chci něco objevovat.

Jen si musím koupit nějaký plavky. Normálně fakt nenakupuju ve fast fashion. Objednám něco na Zalandu nebo tak, ale teď nemám moc času, tak zaběhnu tady do obchodu, ale jinak fakt ne. Dětská práce a tak. Fakt hrůza ten módní průmysl.

Hele počkej, ještě než půjdem uděláme si fotku. Ale na můj iphone, já musím mít vždycky nejnovější a hele, to jsou pak pěkný fotky!

Jak Stanley Kubrick zinscenoval přistání na Měsíci

Jak Stanley Kubrick zinscenoval přistání na Měsíci

Setkali jste se někdy s člověkem, který byl na Měsíci? Zbývají už jen čtyři. Zhruba do deseti let bude poslední z nich mrtvý a tento úžasný výkon přejde z živé paměti do historie, která je vždy dříve či později zpochybněna a proměněna v báji. Příběh o přistání na...

E. Fromm: Láska jako umění

E. Fromm: Láska jako umění

K lásce mám zvláštní vztah - myslím si, že je naší společností velmi přeceňována. Člověk by si mohl myslet, že pokud není "zamilovaný", tak je s ním něco šeredně špatně. Dlouho jsem si hrála s myšlenkou, že romantická láska neexistuje. Byla jsem přesvědčená, že jde o...

Jsou duchové skuteční?

Jsou duchové skuteční?

Dušičkové zamyšlení nad duchy. Kde jsou duchové moderní doby a proč svět vnímáme příliš staromódně?