Letní dávka luxusních novinek na módním stole

Zveřejněno 4. 7. 2022

K mimóze trochu luxusu, prosím. Aneb co hýbe módním světem?

Dietní Coca Cola má novou kreativní ředitelku – je jí Kate Moss

Coca-Cola bez cukru slaví své 40. výročí a krom toho, že se v rámci oslav spojila s londýnským fashion weekem, tak při této příležitosti jmenovala po více než 10 letech novou kreativní ředitelku. A není jí nikdo jiný než ikonická Kate Moss. Ta uvede novou kampaň „Love What You Love“, v níž sama vystupuje a jejímž cílem je zdůraznit, že je důležité věnovat se tomu, co vás baví. „Kampaň se mi okamžitě zalíbila, protože pevně věřím, že se sebedůvěrou a vášní můžete dosáhnout svých nejdivočejších snů,“ svěřila se Moss.

Tato ikonická supermodelka 90. let není zdaleka první významnou módní tváří, která spolupracuje s Dietní Coca-Colou – v minulosti navrhovali limitované edice plechovek a lahví Karl Lagerfeld i Jean Paul Gaultier. V roce 2013 byl kreativním ředitelem značky jmenován také Marc Jacobs, který se památně objevil nahoře bez v reklamě „Diet Coke break„.

Travis Scott a Dior už v červenci

Již 13. července v obchodech objeví kolekce Cactus Jack Dior, na níž spolupracují Travis Scott a House of Dior. Řada inspirovaná skate oblečením bude zahrnovat tenisky, batohy a pánskou konfekci. Spojení bylo původně pozastaveno po tragédii v Astroworldu, ale nyní bude spolupráce uvedena na trh. Scott nedávno vystoupil na udílení hudebních cen Billboard a v nadcházejících měsících ho čekají vystoupení v Las Vegas, Londýně a Sao Paulu.

Kolekce, která měla je první kolekcí Dior s hudebníkem, by měla čerpat ze Scottových texaských kořenů i z pařížské minulosti módního domu.

DSQUARED2 představuje limitovanou edici PRAGUE a exkluzivní pop-up koncept DSQUARED2 SUMMER LOUNGE v hotelu Mandarin Oriental

Italská značka DSQUARED2 oslavuje druhé výročí otevření pražského butiku na adrese Pařížská 28 uvedením exkluzivní limitované kolekce PRAGUE a ve spolupráci s luxusním hotelem Mandarin Oriental, Prague přináší italské šik aperitivo do Prahy.

Limitovaná edice unisex trička a kšiltovky je dostupná exkluzivně na preorder a doprovází ji jedna z největších kampaní, ke které se připojila řada přátel značky a známých osobností v čele s DJ a hudebním producentem NobodyListen, zpěvačkou Darou Rolins, zpěvákem Adamem Pavlovčinem, modelkou Denisou Dvořákovou, profesionálním bojovníkem Makhmudem Muradovem, influencerem a cestovatelem Martinem Carevem, basketbalistou Tomášem Satoranským a mnoho dalšími.

Kolekce se stává součástí jedinečného pop-up konceptu DSQUARED2 Summer Lounge, který bude až do měsíce září součástí luxusního hotelu Mandarin Oriental, Prague. Ten přináší “dolce far niente” neboli sladké nicnedělání přímo do srdce stověžaté Prahy. Každý návštěvník tak bude moci denně od 17.00 do 22.00 hodin ochutnat italské aperitivo ve velkém stylu a užít si léto v prostředí, kde se v dokonalé symbióze potkává jedinečná italská móda a kreativní gastronomie.

Schiaparelli zahájila Couture Week s Emmou Watson, Natashou Lyonne a Karlie Kloss

Přehlídka Daniela Roseberryho Schiaparelliho oficiálně zahájila pařížský týden módy s nabitou první řadou. Poprvé se setkaly Emma Watson a Natasha Lyonne, zatímco Rita Ora, brazilská zpěvačka Anitta a k-popová hvězda CL si vyměňovaly tipy na turné. Při vší té akci bylo mezi sedadly a vyvýšeným molem těsno.

Karlie Kloss
Rita Ora
Natasha Lyonne

Musée Yves Saint Laurent prozkoumá Couturierovu lásku ke zlatu

ZLATÁ LÉTA: Zlatá barva, od knoflíků na jeho ikonických kabátech až po róby, které se třpytily od hlavy až k patě, provázela kolekce Yvese Saint Laurenta a byla inspirací po celou dobu jeho kariéry.

Zlaté flitrové šaty z kolekce haute couture Yves Saint Laurent z podzimu 1966, které fotografoval David Bailey.

Musée Yves Saint Laurent oslaví 60. výročí první kolekce tohoto návrháře pod jeho vlastním jménem monochromatickou výstavou, která bude otevřena 14. října a potrvá do 14. května příštího roku.

#KVIFF Radka Třeštíková způsobila poprask svým outfitem ve Varech

Česká bulvární média mají po dlouhé době konečně o vzrušení postaráno. Za celým popraskem stojí outfit, který si na slavnostní zahájení zvolila spisovatelka Radka Třeštíková. Ta se po obrovské vlně kritiky jak od médií, tak od uživatelů sociálních sítí, za svou volbu dokonce omluvila.
Někomu vadilo, že byl outfit příliš ležérní, někomu, že sukně připomíná ubrus. Další se pohoršovali nad „obojkem“, který měla Radka kolem krku.

Nad ležérností outfitu na červený koberec by se jistě dalo polemizovat. StyleBrunch ctí pravidlo, že „lepší být over dressed“, ale co se módního měřítka týče, Radky se musíme zastat.

Choker je skvělý a pastelové barvy zvolené v perfektní harmonii. A kombinace „podprsenky“ a dlouhé sukně je zcela běžná a na červeném koberci festivalu v Cannes byl takový outfit k vidění hned několikrát. Ať už např. u Cary Delevigne nebo u Zoey Deutch.

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v rámci jarní edice chystá přivítat nejen etablovaná jména, ale rovněž poskytnout platformu pro novou vlnu nadějných vycházejících návrhářů prostřednictvím tradiční soutěže VAN GRAAF Junior Talent. Odborná porota talentové soutěže...

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

Aneb o čem mluvíme na Brunchi i po akci. Lokace Propojení módy a industriální budovy není nic neobvyklého, ale teď si to opravdu sedlo. V porovnání s posledními roky to mělo naprosto jinou atmosféru. Vanda Janda Birthday Party Vanda Janda má svůj ikonický styl, který...

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Jakmile pracujete v módním průmyslu, stáváte se pro rodinu, přátele a známé (pokud se na módní scéně také nepohybují) někým s kým si nejde promluvit o oblečení. Automaticky začnou přiznávat, že tomu vlastně nerozumí. "Módní" totiž podle nich v překladu znamená ujetý,...