Moje osobní tipy na (nejlepší) podcasty

Zveřejněno 16. 3. 2021

Podcasts are the new beige. Co podcasty jsou vám asi vysvětlovat nemusím. Už totiž nějaký ten pátek zažívají obrovský boom a škála interpretů je každým dnem širší a širší. Který podcast na (české) scéně je ten nejlepší, musíte posoudit sami. Já jsem si pro vás připravila pár těch, které zaujaly mě a třeba si některý z nich poslechnete a oblíbíte i vy.


SARKASTICKÝ KAFE

Podcast Mari Prachařové a Hell Navrátilové, kde nechybí sarkasmus, trochu černého humoru, zajímaví hosté a samozřejmě láska ke kávě. K holkám, stejně jako k jejich podcastu už není potřeba více dodávat, prostě si je poslechněte a uvidíte nebo spíše uslyšíte sami.


FOLLOW YOUR MAGIC

Podcast Christie, kterou můžete znát z jejího instagramu hellochristie nebo z projektu Za normální holky. Jak sama Kristýnka říká, její podcast je zde od toho, aby nám připomínal naši magic, naše kouzlo. „Je to podcast (nejenom) pro ženy, které věří, že mohou mít vše, po čem jejich srdce touží. A hlavně ví, že si to zaslouží.“ V podcastu se věnuje ženství, síle myšlenky, spiritualitě a spoustě dalších témat. Mimo to tam najdete rozhovory se spoustou zajímavých hostů, mimo jiné třeba se zpěvačkou Ewou Farnou.


Bagniari radio

Podcast Kataríny Bagniariovej o ženském cyklu, zdraví, principu mužské a ženské energie a všeho, co k tomu patří. Tahle sympatická slovenka říká vše narovinu a bez servítek. Otevře vám oči a pomůže najít váš skutečný potenciál. Kromě toho ji najde také na instagramu, ke kterému už není potřeba nic dodávat, najdete tam vše, co najít potřebujete.


MY TALKING DIARY

Kačí z blogu „My Cooking Diary“ určitě znáte. A její nový podcast není o nic míň skvělý jako blog. „Podcast o životě, rodině, mateřství, výchově a o všem, co mě zrovna zajímá..“ S jejím zatím jediným hostem, manželem Adamem, vzpomínají na svou první cestu po jihovýchodní Asii, o tom, jak prodávali na vánočních trzích a na spoustu dalších zážitků, které spolu prožili.


CUKRFREE PODCAST

Janina Černá, autorka stejnojmenného blogu a instagramu se ve svých epizodách věnuje nejrůznějším tématům a zve si inspirativní hosty, a to nejenom z oblasti zdraví a výživy. hosty. „Stejně jako Cukrfree, ani Cukrfree Podcast není jen o jídle.“


BROCAST

Podcast bratrů Adama a Tomáše je pro vás všechny, co máte rádi dlouhé rozhovory se zajímavými hosty na nejrůznější témata. Mezi hosty BROCASTU patří napříkad Robert Šlacha – bývalý ředitel Ústavu pro odhalování organizovaného zločinu, Janek Rubeš – reportér a dokumentarista, který dlouhá léta pracoval pro televizi Seznam, Janka Chudlíková – lektorka, koučka a youtuberka, a spousta dalších.


TEREZA RAMBA: DO DUŠÍ

Terezu Voříškovou, pardon, teď už Terezu Rambu miluju už od scény, kdy Oldřichu Navrátilovi rozbila jeho milovanou trubku (film Rafťáci). Ale to jsem odbočila. Podcast do duší je nádherný, pohladí, rozesměje a vždycky něco předá, zkrátka je to láska. „do duší Není typický podcast. Vznikl jako odpověď na karanténu v době korona viru…Povídáme si o tématech, které nás baví, čteme a probíráme se tím, co nás zrovna zaujalo…S touhou poslat do uší, těm co to potřebují, něco o duši. Povídání, které slyšíte tak, jak by probíhalo i bez mikrofonů.“
Tenhle můj poslední tip na podcast považuji za to, jak se říká, nejlepší nakonec. Dejte si ho.


E. Fromm: Láska jako umění

E. Fromm: Láska jako umění

K lásce mám zvláštní vztah - myslím si, že je naší společností velmi přeceňována. Člověk by si mohl myslet, že pokud není "zamilovaný", tak je s ním něco šeredně špatně. Dlouho jsem si hrála s myšlenkou, že romantická láska neexistuje. Byla jsem přesvědčená, že jde o...