Trendy letošního jara a léta

Zveřejněno 16. 2. 2021

I přes to, že loňský rok jsme z větší části strávili doma ve svých oblíbených teplácích, a tento rok nezačal jinak, byla by škoda si trendy, které si pro nás návrháři z předních přehlídkových mol připravili, alespoň neprohlédnout. A vůbec, kdo říká, že se třeba na procházku se psem nebo pracovní pohovor nemůžete hezky obléknout. Tak jdeme na ty trendy!


Osmdesátková saka

O čem je řeč víme všichni, pamatujeme si jenom někteří. Řeč je o sakách, která tak trochu rozdělují fashion svět na dva tábory. Buď je milujete, nebo nesnášíte. My je milujeme a vy jim dejte, případně, ještě jednu šanci. Skvěle vypadají s rovnými či skinny riflemi, koženými kalhotami, plisovanou sukní, mini koženkovou sukní, kraťasy. Zkrátka se vším. A pokud jsme vás stále nepřesvědčili, vzpomeňte si na závěrečný outfit Julie Roberts ve filmu Pretty Woman. Už?



Červená

Klasika, která s trochou citu a ve správném odstínu sluší úplně každému. Kromě pastelových a pudrových barev to bude právě červená, která bude vládnout nadcházejícímu jaru a létu. Pokud si touto barvou nejste úplně jistí, zkuste začít pomalu. Červená crossbody kabelka, šátek do vlasů či červená rtěnka udělají svoje a z obyčejného outfitu neobyčejný.
PS: Vyzkoušejte all red outfit a budete za hvězdu!


Žluté kabelky

Jestli něco opravdu ovládlo módní mola, byly to právě žluté kabelky. I když se to na první pohled nezdá, tak při zvolení správného odstínu a velikosti bude žlutá kabelka nejenom trendy, ale také velice nadčasová. Za nás bychom vás doporučili volit jemné, spíše zemité odstíny žluté. Ty budou vypadat skvěle s all white outfitem, modrými riflemi i letními květinovými šaty.


Šátky a zase šátky

Šátky, kterým patřila padesátá léta jsou zpět. Tady se asi není třeba nějak zvlášť rozepisovat. Šátky jsou zkrátka jednoduchým, přesto vždycky originálním doplňkem, kterým nikdy nic nezkazíte. Zavažte ho do vlasů či kolem krku, omotejte kolem madla kabelky, použijte ho místo pásku u kalhot. Možností je nespočet a fantazii se meze nekladou.


Odhalená záda

Méně je někdy více a v tomto případě to platí dvojnásob. Jemný výstřih na zádech či odhalená ramen jsou často mnohem více atraktivní než hluboký výstřih. Zkuste se při nákupu jarních blůzek či letních šatů porozhlédnout po nějakých s holými zády. Nebo se podívejte do partnerovy skříně, půjčte si jeho košili a zapněte ji nakřivo, udělte z ní šaty či originální top. Fantazii se meze nekladou.

Zdroj fotografií: pinterest.com

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v rámci jarní edice chystá přivítat nejen etablovaná jména, ale rovněž poskytnout platformu pro novou vlnu nadějných vycházejících návrhářů prostřednictvím tradiční soutěže VAN GRAAF Junior Talent. Odborná porota talentové soutěže...

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

Aneb o čem mluvíme na Brunchi i po akci. Lokace Propojení módy a industriální budovy není nic neobvyklého, ale teď si to opravdu sedlo. V porovnání s posledními roky to mělo naprosto jinou atmosféru. Vanda Janda Birthday Party Vanda Janda má svůj ikonický styl, který...

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Jakmile pracujete v módním průmyslu, stáváte se pro rodinu, přátele a známé (pokud se na módní scéně také nepohybují) někým s kým si nejde promluvit o oblečení. Automaticky začnou přiznávat, že tomu vlastně nerozumí. "Módní" totiž podle nich v překladu znamená ujetý,...