Must have nového roku

Teddy coats, kožen(kov)é kalhoty, plisované sukně a kárované košile namísto bundy. Kousky, které by vám, nejenom v tomto roce, v šatníku rozhodně chybět neměly!

TEDDY COATS

Jednoznačně největším trendem (nejenom) letošní zimy jsou bezesporu teddy coats, kožíšky, medvídkovské kabáty, říkat jim můžete jak chcete. A nosit je můžete taky jak chcete. Skvěle vypadají s obyčejnými riflemi a roláčkem. Pokud celý outfit sladíte do barvy kožíšku (all beige, all black), či jednobarevný outfit „rozbijete“ jinou barvou kožíšku, úspěch máte předem zaručen.
Ani v zimě se nevzdáváte sukní a své outfity ladíte do romantické elegance? Pak by ani vám v šatníku nějaký kožíšek chybět rozhodně neměl! Skvěle totiž vypadají s koženkovými sukněmi, svetrovými šaty a bát se nemusíte ani trendy plisované sukně. K ní však místo oversize kožíšku zvolte trošku vypasovanější, s páskem v pase nebo krátce střižený.

PLISOVANÉ SUKNĚ

Do divadla, do práce, na víno s kamarádkou, či nedělní výlet. Stačí jedna sukně, správné boty a pár doplňků, a skvělé outfity na nespočet příležitostí máte světě. Začněme ale popořadě. Lesklá, plisovaná sukně, upnuté body ladící s lodičkami na podpatku, malá kabelka a vy. Jednoduchý, přitom skvělý a elegantní outfit, ve kterém se rozhodně nemusíte bát navštívit i nějaké trochu známější divadlo. Body přitom jednoduše můžete vyměnit za jakoukoli hodící se halenku. Zde však pamatujte, že méně je více. Plisovanou sukni ve své oblíbené barvě doplňte o jednoduchý roláček, oversize svetr, koženkovou bundu, doplňte oblíbenými kozačkami na podpatku. Na víno s kamarádkou pak jednoduše vyměňte boty na podpatku za kozačky nad kolena, baker shoes a další outfit máte vyřešen. Na jarní výlet plisovanou sukni doplňte o džínovou bundu a bílé tenisky.

Károvaná košilová bunda

Tady asi není třeba se nějak dlouze rozepisovat. Zkrátka károvaná zateplená košile, se kterou jednoduše oživíte každý outfit. No a pokud máte radši jednoduchost, skvěle vypadají také jednobarevné košile. Máte naše slovo!

Kožen(kov)é kalhoty

Široké, skinny, na jaře, v zimě, elegantně i casual. Jestli něco na těchto kalhotách milujeme, tak právě jejich variabilitu a jednoduché kombinování. A pak samozřejmě to, že zkrátka vždy vypadají skvěle. Kůže (koženka) přirozeně patří k podzimu a zimě, bát se jí však nemusíte ani v chladnějším létě; ke koženkovým kraťasům zvolte své oblíbené tričko, jednoduché sandálky a skvělý outfit máte na světě. Důležitá pracovní schůzka? Večeře s partnerem? Všední den v kanceláři? Už asi tušíte, kam tím míříme. Správně, k černým skinny oblečte černý roláček a černé sako, outfit doplňte o oblíbené lodičky. Černé svršky vyměňte za oblíbený volnější svetr, pokud máte dresscode, do kanceláře outfit doplňte o lodičky, ideálně semišové. K těmto kalhotám, jak už jste asi pochopili, můžete vzít téměř vše. Na závěr nám ještě dovolte představit kožen(kov)é cullotes, česky široké kalhoty sahající do půli lýtek. Co k nim už vám asi říkat nemusíme, že?

Zdroj fotografií: pinterest.co.uk
Nejikoničtější kabelky všech dob

Nejikoničtější kabelky všech dob

Nové kabelky budou v souladu s neustále se měnícím cyklem trendů vždy nevyhnutelnou součástí módního života. A i když budou vždy přicházet a odcházet, existují siluety, které jsou bezpochyby navždy. Sentiment věčného tvaru znamená víc než jen opírání se o klasiku, ale...

Bude v budoucnu móda už jen unisex?

Bude v budoucnu móda už jen unisex?

Jsem zastáncem názoru, že každé oblečení a každý parfém může být unisex, jakmile přestaneme řešit škatulky. Jsem o tom přesvědčena natolik, že si kladu otázku, zda brzy nenastane doba, kdy bude vše unisex a zda ta doba není náhodou za rohem. Soustředím se na to příliš...

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v rámci jarní edice chystá přivítat nejen etablovaná jména, ale rovněž poskytnout platformu pro novou vlnu nadějných vycházejících návrhářů prostřednictvím tradiční soutěže VAN GRAAF Junior Talent. Odborná porota talentové soutěže...