Pánský butik The Brands se rozrůstá o kolekce domu Maison Margiela

Autor PR
Zveřejněno 3. 7. 2020

V lednu jsme Vás informovali o rozšíření portfolia butiku The brands o značku GCDS. Tento butik opět ožívá a ve svých řadách přivítá světově proslulou značku Maison Margiela. A v redakci se na to skutečně těšíme!

Maison Margiela

Tento francouzský módní dům, který byl založen již v roce 1988, se jako jeden z mála může pochlubit označením Haute Couture a obecně se těší velkému zájmu módního publika. Design produktů je založen na nekonvenční estetice a ukazuje módu spíše jako druh uměleckého vyjádření než manifestaci kultu osobnosti. V portfoliu značky Maison Margiela, která je od včerejšího dne dostupná v butiku The Brands, je široké spektrum produktů od oblečení po boty, kožené produkty a módní doplňky na každodenní nošení.

autor fotografií: Daniel Costa

Zakladatel značky

Martin Margiela, zakladatel značky, platí za výstřední osobnost obestřenou mnoha tajemstvími, která se straní médií a preferuje setrvání v anonymitě. Jako malý miloval prostředí bleších trhů a obchodů s již nošeným oblečením – to vše inspirovalo jeho tvorbu a jako jeden z prvních implementoval trend udržitelnosti do svých kolekcí. Začal používat recyklovatelné materiály či rovnou celé své modely zcela recykloval a přetvářel do nových kreací. V roce 2014 převzal post kreativního ředitele značky John Galliano, který značku okořenil nápaditostí, specifickou barevností a smyslem pro show. John Galliano je považován za jednoho z nejmistrnějších světových návrhářů, který za svou kariéru prošel nejproslulejšími módními domy.

Kolekce

Kolekce Maison Margiela jsou známé replikovanými prvky, kdy jsou nové látky a návrhy inspirovány vintage kousky a nostalgií. V kolekci podzim/zima 2020 je tento fakt ještě umocněn, a proto jsou představeny tzv.“Recicla” kousky – retro oblečení vybrané kreativním ředitelem Johnem Gallianem je přetransformované do nových unikátních designů. Luxusní kůže jsou přeměněny na kabelky, z kabátů jsou ušity vesty a šaty jsou látané z mnoha dílů. Jasné, okem viditelné “Recicla” štítky označují tyto speciální kreace. Kolekce podzim/zima 2020 vlastně vedle sebe klade kousky buržoazního šatníku a dramaticky je dekonstruuje – odhaluje lemy a stehy a vytváří zvláštní proporce, přičemž celý styling je umocněn botami a lodičkami tabi, které jsou jakýmsi podpisem módního domu Margiela.

Aktuální pánská kolekce Maison Margiela je od dnešního dne exkluzivně k dostání v pánském multibrandovém butiku The Brands (adresa Široká 20, Praha 1), který patří do portfolia společnosti Luxury Brand Management a. s. Tento jediný luxusní multibrand exkluzivně zastupuje značky jako Balenciaga, Balmain, Dior, Dsquared2, Givenchy, Palm Angels, Saint Laurent, Tom Ford či Off-White.

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v rámci jarní edice chystá přivítat nejen etablovaná jména, ale rovněž poskytnout platformu pro novou vlnu nadějných vycházejících návrhářů prostřednictvím tradiční soutěže VAN GRAAF Junior Talent. Odborná porota talentové soutěže...

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

Aneb o čem mluvíme na Brunchi i po akci. Lokace Propojení módy a industriální budovy není nic neobvyklého, ale teď si to opravdu sedlo. V porovnání s posledními roky to mělo naprosto jinou atmosféru. Vanda Janda Birthday Party Vanda Janda má svůj ikonický styl, který...

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Jakmile pracujete v módním průmyslu, stáváte se pro rodinu, přátele a známé (pokud se na módní scéně také nepohybují) někým s kým si nejde promluvit o oblečení. Automaticky začnou přiznávat, že tomu vlastně nerozumí. "Módní" totiž podle nich v překladu znamená ujetý,...