Rozmarná jako jarní nálada, kolekce SS20 značky La Femme MiMi

Autor PR
Zveřejněno 23. 3. 2020

Vrtkavostí jarního počasí odrážející se v našich náladách se pro kolekci SS20 inspirovala návrhářka MiMi Lan Nguyen. Stylovou i barevnou uvolněnost a rozmanitost u většiny modelů spojuje často variabilní střihové řešení lichotící ženským křivkám s akcentem na linii pasu. Láskyplný vztah k přírodě se promítá do volby materiálů, kterým dominují nesyntetická vlákna hedvábí, vietnamského lnu či bavlny, i do zero waste přístupu k produkci oděvů.  

Na jedné straně vynikají pestré a výrazné textilie jako jihokorejská bavlna s exotickými květinovými potisky na košilových šatech a sukních či lesklý bavlněno-viskózový brokát oboustranného kabátku. Ten může působit jak velmi noblesním dojmem, tak nenuceně šik díky zdůrazněným švům a nezačištěným okrajům. Na straně druhé kolekce zaujme monochromním daily wearem v podobě modelů z vietnamského lnu, které jsou komfortní s ohledem na nošení i péči, jež má respektovat přirozený charakter materiálu. Nevyžadují proto žehlení ani časté praní – lze jej částečně nahradit větráním oděvů. Materiálová volba reflektuje asijsky orientovaný styl značky i původ její zakladatelky, MiMi Lan Nguyen.

Nová kolekce La Femme Mimi SS20

Inspirační linka kolekce SS20 se rozmarně větví. S rafinovaností stylu 20. let zdůrazňuje svobodu pohybu a pohodlnost modelů, ze kterých se nevytrácí ženskost a noblesa. Konkrétně na tuto dekádu návrhářka odkazuje modelem kalhot s výrazně širokými áčkovými nohavicemi a vysokým pasem se slovy „když pořád nechci nosit jen kalhoty, ale zároveň se necítím ani na sukně“.

Ve lněném overalu à la pilot 40. let se zase zrcadlí její nedávný „dechberoucí“ zážitek z výstavy Rytíři nebes v Národním muzeu i nostalgie z vlastní dětské záliby v tomto outfitu. Šedé variantě na rafinované ženskosti přidává unisexový dojem a umístění zipu vpředu na hrudníku. Půvabně působí i limitovaná verze v barvě malin.

Nová kolekce La Femme Mimi SS20

Jednoduchý outfit, například v podobě sukně či kalhot s vysokým pasem z kolekce a obyčejného basic trička, lze podle nálady i příležitosti něžně i rozverně ozvláštnit vestičkou z puntíkovaného tylu.

V aktuální sezoně nechybí ani bestseller, a jak říká designérka, „must have napříč celým rokem“ v podobě různých barevných i materiálových variací zavinovacích šatů. Na podobném střihovém principu fungují i hedvábné halenky, které se díky možnému stažení v pase uzpůsobí více typům ženské siluety. 

Nová kolekce La Femme Mimi SS20

S variabilitou oděvů La Femme MiMi také souvisí systém dvojích velikostí. Modely jsou dostupné ve variantách S/M nebo M/L. „Podporujeme myšlenku clothes-sharing, kdy chceme šetřit materiálem i výrobu,“ dodává MiMi Lan Nguyen.

Nová kolekce La Femme Mimi SS20

V souladu s tím jde i návrhářčin zero waste přístup a upcycling. Pásky, podšívky, kapsy a límečky jsou zhotoveny ze zbytkových materiálů z předešlých řad a kolekce je doplněná o kožené ledvinky vyrobené z neprodaných kusů dámských peněženek.

Jednotlivé linie je možné zakoupit v pražské kamenné prodejně na adrese Štěpánská 53 nebo na e-shopu www.lafemmemimi.com.

Další novinky českých módních návrhářů naleznete v módním stole nebo v hastagu #českýdesignér

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v rámci jarní edice chystá přivítat nejen etablovaná jména, ale rovněž poskytnout platformu pro novou vlnu nadějných vycházejících návrhářů prostřednictvím tradiční soutěže VAN GRAAF Junior Talent. Odborná porota talentové soutěže...

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

Aneb o čem mluvíme na Brunchi i po akci. Lokace Propojení módy a industriální budovy není nic neobvyklého, ale teď si to opravdu sedlo. V porovnání s posledními roky to mělo naprosto jinou atmosféru. Vanda Janda Birthday Party Vanda Janda má svůj ikonický styl, který...

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Jakmile pracujete v módním průmyslu, stáváte se pro rodinu, přátele a známé (pokud se na módní scéně také nepohybují) někým s kým si nejde promluvit o oblečení. Automaticky začnou přiznávat, že tomu vlastně nerozumí. "Módní" totiž podle nich v překladu znamená ujetý,...