I make the rules

Autor Victoria
Zveřejněno 26. 2. 2020

Kdo jiný, než Vy sama by měl určovat pravidla?
Ve druhém pokračovaní mé rubriky Život s Vetřelcem, se chci zabývat právě pravidly.

Myslím si, nebo jsem spíše přesvědčená o tom, že je třeba určit si s Vetřelečky pravidla již od samého začátku, ještě dříve, než vůbec vykouknou na svět.

Je to jednoduché, Vy si je určíte a děláte vše podle toho a vnitřně k tomu vedete již své vetřelce.

První pravidloNeztloustnu 20 kg

Ano, je to určitě individuální. Ale ruku na srdce, Vetřelec po narození neváží 10 kg. Má kolem tří a když připočítáme ty creepy věci okolo, co se tam uvnitř spolu s ním ještě skrývají, tak i přes to, je stále možné abychom to přes těch deset kilo nepřehouply. Určitě tím nemyslím držet nějaké diety a když máme nutkání dát si čokoládu, tak tam místo toho Vetřelci poslat polystyren. Ale prostě NEJÍST ZA DVA. Opravdu ne. Vetřelec je skutečně malý a vážně nepotřebuje stejnou porci jídla jako si dáváte Vy. Lékaři se obecně shodují na tom, že je to úplný nesmysl. Zajímalo by mě, kdo s tím přišel, ale podle mě to byla jedna z těch žen, které prostě nedokázaly udržet svou „žravou“ na uzdě a omlouvaly si to právě tímto moudrem. Takže to ne, neprospějete tím ani sobě ani Vetřelci. Jezte co chcete, ale v normálních porcích, hýbejte se a nenalétejte v noci do ledniček. Sice to může být chvilková slast, ale až bude Vetřelec na světě a Vy bude s pláčem nosit stále těhotenské kalhoty, ještě rok poté, tak si uvědomíte, že „jíst za dva“ s Vámi nejspíš zůstane navždy.

Jsou pak matky, co jsem si všimla na svých „oblíbených“ stranách mimino.cz apod., které radí samozřejmě opak a tvrdě varují před konzumací ryb, různých sýrů, sushi, deci vína, deci piva, deci kafe a tak dále…Většinou žádná z nich tam nemá svou fotku, ale třeba nick – mimísek20 a fotku svého Vetřelce. Jedná se totiž zcela jistě o jednu z těch, která si pravidla neurčila a jedla za dva! Ale samozřejmě jen to dovolené…

ilustrace těhotenství pravidla

Druhé pravidlo – Komunikace

Říka se, že Vetřelec od jisté doby již vnímá Vás, Váš hlas a pocity. A toho je třeba využít. Hned v začátku jsem Vetřelci oznámila, že bych ocenila, kdyby rostl, jak má, ale že moje břicho nemusí vypadat zrovna jako létající balon. Jasně, to prostě neovlivním, říkala jsem si. Ale opak je pravdou. Právě s Vetřelcem končíme 23 týden a já vypadám jako bych se jen trochu víc přežrala. Samozřejmě už jsem si vyslechla od známých poznámky, jakože bych měla asi víc jíst, že ani není chudinka vidět a že mu tím ublížím. Ale ne ne, není to tak. Podle všech vyšetření a že jich už bylo a u těch nej doktorů, je Vetřelec úplně ideální, s váhou ještě o něco vyšší, než je standart a má se k světu. Proč teda bych měla mít mega pupek? Vetřelec právě nyní váží o něco víc než balíček těstovin, no a po nich taky nejste hned jak koule.Ty obří pupky nejsou jen Vetřelci, ale právě hordy jídla…Vím a očekávám, že poroste víc a víc, ale těším se, že s tím pupkem strávím třeba poslední dva měsíce, a ne půlku těhotenství. Přeci jen, mysleme i na svá záda, kyčle atd.

Třetí pravidlo – Nebýt Vetřelcův otrok

Toto pravidlo je VELICE důležité. A to opravdu už od začátku. Hormony na nás působí různě. Chcete jíst hory jídla, který byste si prostě jindy nedala, chováte se hystericky, brečíte z každé kraviny. Ano, to způsobuje Vetřelec. Ale stačí se chvíli zastavit, zamyslet a se svými emocemi pracovat. Nechceme přece, aby si naše protějšky mysleli, že nám totálně přeskočilo. Další důležitá věc je, nebýt přehnaně opatrná. Určitě je důležité na sebe dávat pozor, nepouštět se do ničeho, co by mohlo Vás nebo Vetřelce nějak ohrozit. Ale mělo by to mít nějaké hranice. Měla jsem známou, která byla úplně v pohodě, stejná krevní skupina jako já. Pak ovšem otěhotněla a vše se změnilo. Bála se jít na nehty, aby se z toho gelu nestalo nic dítěti (ještě nenarozenému), v restauraci už nejedla, protože bůhví, kdo na to šahal, vlasy si radši neobarvila, protože nějaký látky z toho můžou určitě ublížit. A dalších asi tisíc věcí. Vyvrcholilo to tím, že když se malá narodila, nepustila k ní nikoho a to ani z rodiny, dokud neprošli testy na meningokoka apod. No masakr. Bohužel otrokem svého Vetřelce zůstala i poté a vlastně zapomněla, že měla někdy i svůj nebo snad partnerský život. A tohle je cesta do záhuby, pro ženu i pro Vetřelce, který se pak až bude starší, bude o sebe přehnaně moc bát, protože v tom byl odmalička vychovávaný.

Od malička je potřeba o Vetřelce dbát a dát mu to nejlepší. Ale nehroutit se a neděsit se pokaždé, když zabrečí, protože jak si na to jednou zvykne, omotá si Vás kolem prstu navždy a známe asi všichni uřvaný Vetřelce v hromadné dopravě…a to přece nechceme mít doma.

ilustrace těhotenství

Čtvrté pravidlo – Být „hot mama“

Je jasné, že asi první dva týdny po Vetřelcově narození, se nebudete cítit zrovna přitažlivě a fresh. Ale hned jak to půjde, a to čím dřív tím líp, začněte o sebe zase dbát. Neznamená, že když jste nyní matka, tak už nemusíte být pěkná a upravená, právě naopak. Postupně začít doma cvičit, aby naše figura byla co nejdřív zpět a my si mohly užívat chvilek, kdy máme zase plochá bříška, ale jako bonus ještě i velký prsa, o kterých se například mě, vždy jen snilo.

Poslední měsíce před narozením jste investovala čas do nákupů výbavy pro Vetřelce, tak nyní je čas nakoupit si pro sebe a využít svých sexy tvarů, které se rýsují. 

Nebojte se poprosit mámu, ségru, kamarádku, aby Vám na pár hodin Vetřelce pohlídala a skočte si na nehty, koupit něco pěkného na sebe a dopřejte si chvilku klidu. Vetřelec stejně bude skoro pořád spát a ty tři hodinky to jistě přežije bez Vás bez újmy.

To samé ale platí i v těhotenství. Myslím, že když žena o sebe v tu dobu dbá a sluší jí to, přijde mužům skutečně velice sexy. Tak není třeba se halit do nějakých „těhotenských hábitů“, ale naopak neskrývat svou nynější podobu a nosit jí s grácií a sebevědomím.

Celkově jako by náš život měl mít nějaká pravidla, mělo by je mít i mateřství a Vetřelci. Nyní tedy, je dobrý čas na to, sepsat si, co v životě nechci změnit, a naopak jaká nová pravidla zavést. Myslím, že je to dost důležitý, protože nákup výbavičky přes net zabere nanejvýš dva dny, ale nastavit si v hlavě jak chceme aby nám následující život fungoval je náročnější.

Mějme tedy náš život ještě lepší a kvalitnější než doposud a nenechme Vetřelce, aby nám ho přetransformovali.

 Just be confident, happy and make the rules 😊

Btw. „It‘s a girl“…😊

Můj život s Vetřelcem a karanténou

Můj život s Vetřelcem a karanténou

Věděla jsem, že těch devět měsíců, kdy bude Vetřelec pobývat uvnitř nebude moc akčních. Že asi nebudu moct moc cestovat, chodit na vínko, sportovat jak bych ráda apod. Ale pořád jsem mohla zajít ven, po krámech, na obědy, kávičky nebo večeře. Taky jsem si mohla jít...

Můj život s vetřelcem – Úvod

Můj život s vetřelcem – Úvod

Vždy jsem měla dost černý a sarkastický humor. Ne, nikdy jsem nemyslela nic špatně, ale prostě mi to bylo blízké a přijde mi, že je fajn, když člověk bere život trochu s nadhledem, dokáže si udělat legraci sám ze sebe a povznést se nad různé životní situace,...