Co začít nosit podle MBPFW

Zveřejněno 4. 9. 2019

Pražský fashion week se nám přelil do své druhé poloviny, kdy již ustal ruch přehlídek. Tedy končí i ta největší přehlídka street stylu. Baví mě český street style. Baví mě v tom smyslu, že už se odprostil od toho kýče a nezajímavosti, který představoval v roce 2012, kdy se fashion week(end) držel v lehce bulvárním duch našeho malého českého rybníčku. Ale každý někde začíná, já tam také tenkrát byla v červených mrkváčích… No, jak říkám všechno dobrý musí uzrát.

Samozřejmě každý fashion week vzbuzuje v návštěvících nutkání – obléci se co nejšíleněji a zaujmout tak pozornost street fotografů, kteří hlídkují u dveří. Protože béžová je nová černá a být vyfocen na street style z fashion weeku je nová béžová. Černá. Chápete.

Takže otázka, může nás pražský street style inspirovat v tom, co na sebe v následující sezóně? A nebo si musíme nadále vystačit s tím, co ukazují z New Yorku nebo Paříže?

Extravagance za každou cenu

Nejsem si jistá nakolik je extravagance na fashion weeku skutečně nějakým postojem nebo se jedná pouze o snahu upoustat pozornost na nejprestižnější módní události jakou Mercedes-benz Prague fashion week je. A tak tu nepřehlédnete zajímavé kreace jako kombinézu, monterky, holinky,… Zkrátka něco, v čem by jste na kávu nezašli, ale na takovou akci se to tak nějak hodí.

archiv MBPFW, Evelin Kask

Můj oblíbený muž v ženském oblečení. Vidět ho bylo zpestření každého dne. *epická motivační hudba na pozadí* Byla to naděje, symbol toho, že se člověk může svobodně obléknout do čeho chce a nebýt souzen, naopak když to nosíte s hrdostí, vytvoříte nový rozměr jinak šedivé reality…

archiv MBPFW, Evelin Kask
archiv MBPFW, Evelin Kask

Oblečení od prezentujících návrhářů

Toto naprosto schvaluju a fandím. Vidět na hostech naživo práci Lukáše Krnáče nebo Jana Černého je něco, co celý zážitek z fashion weeku umocní. A myslím že zrovna kolekce našich návrhářů by měly být vídány čestěji, protože se to dá nosit a vypadá to dobře. A street style ukáže jak.

archiv MBPFW, Marie Sutter
archiv MBPFW, Tomás Fiala

Od hlavy k patě Fendi

Nevím, zda-li letošní fashion week ovládla nějaká sekta Fendi nebo byli nejvíce vidět. Být či nebýt Fendi? Toť otázka.

archiv MBPFW, Evelin Kask
archiv MBPFW, Evelin Kask

Nositelný street style, co jsem si vryla do paměti

Překvapivě toho nositelného jsem nepotkala mnoho. Možná jsem náročná, možná mám úplně jiný vkus, ale o tom jindy. Teď se pojďme podívat na StyleBrunch výběr toho nejlepšího.

archiv MBPFW, Welin Nagyová

Nevím, zda-li jsou cyklo šortky stále cool, ale tenhle outfit je bezvadný. Už jsem říkala, že kombinace oversized saka a pásku je super?

archiv MBPFW, Evelin Kask
archiv MBPFW, Welin Nagyová

A ještě chvíli u těch blazerů a sak zůstaneme, protože Vandy sako se šátkem z její nové kolekce, kteoru rovnou předvedla na sobě další den po přehlídce je také skvělé!

archiv MBPFW, Tomás Fiala
archiv MBPFW, Tomás Fiala
archiv MBPFW, Tomás Fiala
archiv MBPFW, Evelin Kask

100+1 způsobů jak nosit košile. A já je chci vyzkoušet všechny!

archiv MBPFW, Tomás Fiala

Řetězy všude po těle jsou hitem letošního podzimu. A že to bylo poznat. O ledvinkách se nemusím zmiňovat. Všichni víme o co jde, že jo?

archiv MBPFW, Welin Nagyová

A také mě velice příjemně překvapila Eva Holubová, která byla chick v decentních černých šatech a perličkách.

Jaký je Váš názor na pražský street style? Vyrovnáme se již větším módním velmocím nebo se máme ještě co učit?

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v rámci jarní edice chystá přivítat nejen etablovaná jména, ale rovněž poskytnout platformu pro novou vlnu nadějných vycházejících návrhářů prostřednictvím tradiční soutěže VAN GRAAF Junior Talent. Odborná porota talentové soutěže...

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

Aneb o čem mluvíme na Brunchi i po akci. Lokace Propojení módy a industriální budovy není nic neobvyklého, ale teď si to opravdu sedlo. V porovnání s posledními roky to mělo naprosto jinou atmosféru. Vanda Janda Birthday Party Vanda Janda má svůj ikonický styl, který...

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Jakmile pracujete v módním průmyslu, stáváte se pro rodinu, přátele a známé (pokud se na módní scéně také nepohybují) někým s kým si nejde promluvit o oblečení. Automaticky začnou přiznávat, že tomu vlastně nerozumí. "Módní" totiž podle nich v překladu znamená ujetý,...