DIY jednoduchý trik jak si podzimně provonět domov

Zveřejněno 8. 10. 2018

Za okny fouká lehký vítr a otřásá barevnými listy stromů, jakoby se je snažil sfouknout jako svíčky na narozeninovém dortu. Slunce je tak slabé, nepatrné a vlněné ponožky na nohou tak příjemné. Jediné snad co by mohlo chybět je správná podzimní vůně.

Některé vůně a vzpomínky jsou propojené. Pro mě je to pomeranč a skořice, co mě vrátí do mých dětšský podzimních dní, padajících listů, studeného počasí a rodinné pohody. Vůně dokáží vrátit vzpomínky více než jiné smysly, je v nich něco kouzelného, stejně jako když upečete skořicové perníčky a víte, že už konečně mohou být Vánoce.  

Nemám ráda ty umělé vůně. Jen pár svíček nabízí tu správnou vůni, ale jsou cenově trošku jinde než mi zrovna má předvýplatní peněženka dovoluje. Tím spíše než abych se musela uchýlit k nějaké náhražce za sice pár korun ale s nepříjemně umělou vůní. Ne každá vůně do bytu ať už svíčka nebo osvěžovač je kvalitní a některé vám prostě nemusí udělat dobře, nemluvě o chemii kterou obsahují. 

Nejjednoduší a zaručeně i dlouhodobý způsob jak provonět celý domov je dát do hrnce s vodou vařit pomerančovou kůru a skořici. Už jen samotným vařením se celý byt ponoří do správné podzimní vůně a když pak odlejete do mističky a necháte odpařovat, nemusíte už nic víc řešit. 

Jediné co k tomu potřebujete jsou dvě ingredience, které vás vyjdou do 20 Kč. 

Dobrý způsob jak si to obohatit je přidat k tomu jablko, citronovou kůru, skořici nebo vanilku. Můžete si namíchat svojí vlastní vůni, která Vám bude podzim připomínat nejvíce.  

Podělte se, jaká vůně Vám najvíce připomíná podzim? 

Last minute dárky

Last minute dárky

Vánoce dokážou být stresujícím obdobím a sama občas nejvíc času strávím vymýšlením dárků. Navíc když člověk nemá ani čas je koupit nebo vyrobit, stává se, že to dohání až na poslední chvíli. Já jsem teda trochu opak, a dárky mám většinou připravené už od října. Každý...

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Velikonoce se blíží. Beránci, vajíčka, kuřátka, osení, pomlázky a všechna ta znamení jara. Obzvláště tyto Velikonoce bychom měli všichni přijít na jiné myšlenky a zpříjemnit si je co nejvíce. A v tu chvíli, jakmile se do toho pustíte, zjistíte, že jste fakt dospělí....

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Pochmurné počasí se chýlí ke konci. Začínáme společně vyhlížet jaro a s ním i spojené barvy, svěží vzduch a zpívající přírodu. S tímto obdobím přichází ale i teplo. Známe to všechny, ulepené vlasy všude a padající do všeho. Proto jsem si pro vás připravila návod, jak...