Nenasytná Tiffany

Zveřejněno 3. 7. 2015

V poslední době mám strašnou radost. Běhám si to nadšeně Pražskýma uličkama a mám radost. Když jsem ještě tak rok zpátky někomu řekla, že fandím české začínající tvorbě 50% by se zasmálo 30% by nejistě řeklo “To je super” a 20% by mi řeklo rovnou “Vzdej to.” Ale teď došlo na má slova vážení. Už nemáme jen Trošku české filmové scény (a pár filmů od Svěráku), ale vzpomeňte na Ghoula  a projeďte si program na FF v KV (zkratky jsou cool af) a budete se divit. A teď přišel čas na slavnostní fanfáry, protože mám pro vás další film z české dílny.

Nenasytná Tiffany

Leoš Noha, kterého budete znát z Okresního přeboru zde ztvárňuje roli Pepy. Pepa tráví většinu času po hospodách a vydělává si tím způsobem, že vykrádá víkendové chaty. Všechno začíná v momentě, kdy objeví starou videokameru, která odhaluje cestu k pokladu. Ovšem cena za poklad bude mnohonásobně vyšší. 

#Dobrodružný #LehceHumorný  #Napětí #Zvraty

Drazí hipstři. Zapomeňte na další komerční snímek. Tenhle film je od mladých tvůrců za minimálních nákladů a dokonce samotná myšlenka vznikala spolu s příběhem za jisté improvizace a na její tvorbě se podílel celý tým. 

“Téma filmu jsou vlastně hledači pokladů a touha něco hledat. A vlastně ta myšlenka vznikla, když jsem se jednou náhodně na poli potkal s nějakym nadšencem hledačem, co tam běhal a pípal. Myšlenka na začátku nebyla úplně takhle ryzí jako je teď v tom filmu, měla určitě jakýsi vývojový prostor v průběhu toho celýho vzniku.” 

Andy, který doposud točil pouze krátkometrážní filmy se pustil do svého prvního celovečerního filmu Nenasytná Tiffany. Od ostatních režisérů a scénáristů se liší tím, že jde za hranice klasických scénářů. Dává volnost fantazii. Nechává každého, aby ukázal, co nejlépe zvládne a díky tomu vznikají úžasné umělecké snímky. 

Film se dostane do distribuce 30. července a předtím ho bude možné vidět na 50. FF v KV v sekci půlnoční filmy. Do té doby se zkuste naladit na notu tvorby tohoto mladého umělce skrze jeho krátké filmy, které si můžete pustit zadarmo online: Vytrženo z kontextu (zde), Nerozluštitelná záhada užívání si (zde), Andyho film (zde). Jinak zbytek v ČSFD galerii.

České scéně zdar a prosím každý kdo něco umíte, jděte do toho ať mám radost! 

   „Jedna, dvě, Misery jde…“

   „Jedna, dvě, Misery jde…“

Nedošla jen mezi světové bestsellery Stephena Kinga, ale také do Studia DVA, kde se její divadelní verze hraje již od roku 2018. Sama jsem měla možnost tuto hru vidět již potřetí a to z toho důvodu, že tentokrát vím, že to bude naposledy, jelikož hra bude pomalu...

Judy ve Studiu DVA

Judy ve Studiu DVA

   Dorotka z Čaroděje ze země Oz. Tou bude už navždy ikona amerického filmu Judy Garland, jejíž tragický život i jeho konec je znám po celém světě. Poslední rok jejího žití teď do pražského divadla Studio DVA přináší režisér Petr Gazdík. Já měla...

Tajemní Sleep Token se vrací do České republiky

Tajemní Sleep Token se vrací do České republiky

Po velmi úspěšné loňské tuzemské koncertní premiéře na festivalu Rock for People a měsíc poté vyprodaném sólo koncertě v pražském prostoru ARCHA+ (dříve Divadlo Archa) se fenomén Sleep Token vrací do České republiky. Svůj doposud největší český koncert odehrají 15....