Trendy letní barvy. Jaké odstíny zvolit pro nadcházející měsíce?

Autor PR
Zveřejněno 27. 5. 2022

Barevné odstíny letní sezóny jsou poháněny lehkostí, ale zároveň nabité energií a zemitostí. Pokud zvažujete, které oblečení přibalit na letní dovolenou, inspirujte se trendy barvami, které by vám v kufru neměly chybět. Základem by měla být růžová, žlutá, fialová nebo modrá.

Fuchsiově růžová

Alexander McQueen SS22

Jednou z nejmódnějších barev pro letošní léto je fuchsiová. Pokud se nebojíte růžové, tak tato barva je na letní měsíce jako stvořená. Jestli existuje odstín, který sluší opravdu všem, pak je to právě tato barva.

Vysoce viditelná, která vysílá jasné signály. Jedná se o barevný odstín, který vyniká mezi všemi ostatními a nezůstane bez povšimnutí. Ideální je k nošení s neutrálními tóny, ale kombinovat ji můžete i se stejně zářivými odstíny. Tato podmanivá barva vysílá poselství hravosti a pozitivity. Je to jasná, zářivá a zábavná růžová.

Jen zelená to může být

Zelená je novým trendem v moderních odstínech. Stejně jako žlutá, i zelená evokuje probouzení přírody a obzvlášť dobře se pojí s létem. Kelly green, jak se letní trendy odstín nazývá, je intenzivní zelená, která odkazuje na den svatého Patrika. Můžete ovšem vsadit na všechny druhy zelené. Od limetkové po jablkově zelenou, záleží pouze na vás.

„Trendy barvy letošního léta jsou nám blízké. Právě zelená je poměrně oblíbená barva, která zároveň evokuje oživení a znovuzrození. Je to nejběžnější barva v přírodě. Zelená uklidňuje, odbourává stres a také působí na naši kreativitu,“ popisuje zástupce české značky Styx Adam Rožánek.

Mrkvově oranžová

Oranžová je další trendy barva pro letošní léto. Často je však považována za obtížně nositelnou. Na druhou stranu je to jeden z klíčových odstínů 70. let. A protože letos vidíme návrat vintage trendů 70. a 80. let, nepřekvapí nás zjištění, že tato barva je opět v módě. Letos navíc zaznamenáváme návrat některých trendů i z let 90. a ve spojení se zelenou je módním zásahem. Což evokuje letní náladu par excellence.

Zářivá žlutá

„Tento trend dokonale ztělesňuje slunce. Žlutá je in. Letos je to o klasickém, téměř neonovém slunečním odstínu. Hodí se pro všechny postavy a styly. V podobě kalhot, šatů, bundy nebo doplňků si ji můžete snadno osvojit i ve svém šatníku. Žlutá je ve spojení s bílou elegantní a moderní zároveň. Ať už budete nosit barvu jakýmkoliv způsobem, jedno je jisté, zaručeně vám zlepší náladu,“ říká spolumajitel a šéfdesignér módní značky Vuch Martin Kůs.

Královská modrá

Hledáte výraznou barvu, která není obyčejná? Pak je to tato modrá barva. Samotný název má v sobě své kouzlo. Tento odstín se velmi často vyskytoval v šatníku královny Charlotte a ani dnes tomu není jinak, oblíbila si ho i britská královská rodina.

Sáhnout můžete po společenském oblečení, kde se rozhodně nebudete mít za co stydět, ba naopak. Módní kousky v těchto odstínech jsou velmi in a vy se nemusíte v žádném případě cítit trapně či se nikterak schovávat. Velmi hezky se kombinuje se zelenou. Barva působí elegantně, důvěryhodně a mírumilovně.

Very peri

Letošní trendy modrý odstín doplněný fialově-červeným podtónem by vám neměl chybět ani v letním šatníku. Společnost Pantone tuto barvu označila za lídra pro tento rok. Její přítomnost podporuje osobní vynalézavost a kreativitu. Je nejveselejším a nejteplejším odstínem ze všech modrých tónů, založeným na sofistikované kombinaci. Chybu s ním tak neuděláte v žádném ročním období.

Pudrově růžová

Klidná a nadčasová. Barva má jemný nádech, je jako okvětní lístek růže. Ideální pro zahájení letní sezóny. Světlý odstín, který se skvěle hodí k business outfitům, ale i ke sportovnímu oblečení. Skvěle vypadá na šatech, saku nebo elegantních kalhotách. Pro docílení dívčího nebo ležérního vzhledu nemusíte obětovat ani špetku ze svého šarmu. „Jednou z výhod pudrové je, že má několik odstínů, od barvy kůže, světle růžové až po jemně hnědou, samozřejmě s typickým pudrovým tónem. Perfektně se tak hodí nejen na oblečení, ale také doplňky. Chybu neuděláte s kabelkou ani batohem v této barvě, které snadno sladíte s celým outfitem,“ říká spolumajitel a šéfdesignér módní značky Vuch Martin Kůs.

Uklidňující neutrální

Opravdu lze neutrální barvu považovat za trend? Více než trendem je sázkou na jistotu. Neutrální odstíny jsou barvy, které se hodí ke všemu a jsou nezbytností v každém šatníku. To, že se tyto odstíny mohou hodit i k jiným barvám, však neznamená, že budou fungovat se všemi stejně. Vždy je proto důležité určit takové neutrální tóny, které lze snadno sladit s ostatními barvami. 

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...