Líčení na ples, které zvládnete samy během pár minut

Zveřejněno 8. 1. 2020

Datum plesu, které máte zapsané v diáři se již neúprosně blíží, ale vy pod náporem povinností, ať už pracovních či studijních, nemáte čas na to vymýšlet look na tento slavnostní okamžik? Zde je několik tipů, jak váš outfit doplnit o krásné a jednoduché líčení.

(Ne)blýskněte se

Večerní líčení obecně má jedno společné, a to, že nejdůležitější je perfektní základ, tedy make-up. K docílení hladké pleti vám pomůže podkladová báze, která se nanáší pod make-up a vyhladí nedostatky v podobě rozšířených pórů či mastného čela. Pleť krásně zmatní a vy se tak nemusíte bát, že i po hodinách tančení byste se na fotkách blýskala jako disko koule. 

Pak už stačí nanést jen váš oblíbený dlouhodržící make-up, jenž odpovídá vašemu tónu pleti. Především, pokud máte šaty s hlubokým dekoltem, nezapomeňte nanést make-up i na krk, přibližně po klíční kosti, abyste nepůsobila jako v masce. To by vám na kráse moc nepřidalo.

Líbání povoleno

Oproti dennímu líčení má to večerní jednu velkou výhodu – můžete popustit uzdu své fantazii a vyřádit se na výrazných kouřových stínech, kočičích linkách, tmavé rtěnce či metalických, a nyní velmi populárních pigmentech, jež se dají použít téměř na cokoli. Nejoblíbenějším kouskem je však již po léta klasická červené rtěnka, která sama o sobě působí velmi slavnostně.

Zdroj: Nick Arnot, unsplash.com

Pokud nejste zvyklá na to se příliš malovat, nejjednodušší variantou pro vás bude pouze nanést na rty tmavou, nejlépe matnou rtěnku. Jste-li zastánkyní klasických rtěnek, vyplatí se použít i konturku, která prodlouží výdrž a zvýrazní barvu. Obecně však platí, že déle bude držet tekutá rtěnka, která na rtech uschne, a vy se tak nemusíte bát otisků na tvářích všech mužů, které ten večer políbíte.

Klasická není nudná

Když se řekne ples, spoustě z nás se jistě vybaví fotka, kterou nám ukazovala naše babička, tetička či kdokoli jiný, na které stála dívka s výrazem „bože můj, už to dofoť“ a s otřesnými „kouřovkami“ na očích. Tak to však nemusí vypadat vždy. I kouřové líčení, které získalo na slávě především v devadesátých letech, se dá vypilovat k dokonalosti, moderně a během vteřinky. Stačí například, když mezi klasickou černou a šedou zakomponujete i nějakou barvu. Skvěle bude vypadat třeba barva roku 2020 klasická modrá.

zdroj: Jazmin Quaynor, usplash.com

Líčení očí ale neznamená nutně, že musíte mít na víčku celou barevnou škálu. Zkuste pohyblivé víčko jen zlehka nalíčit tělovým či lehce metalickým odstínem a namalovat si linky. Ty, především s „kočičím ocáskem“, vypadají slavnostně a můžou být jemné či výraznější podle vaší nálady i zvoleného outfitu. Linky oči zvýrazní a upoutají pozornost. Pokud chcete ještě trochu víc, nebojte se a k nalíčeným očím si naneste i výraznou rtěnku. Večernímu líčení to nevadí. Naopak.

Víc je víc

Chcete-li na plese opravdu zazářit, vsaďte na metalický pigment. Nanést ho můžete na tvář i tělo. Skvěle se hodí na líčení očí, ať už centra pohyblivého víčka či jen vnitřního koutku oka. Sloužit může také jako highlighter, v tom případě ho nanášejte na místa, která z obličeje vystupují, tedy hrany lícních kostí, špička nosu, horní ret a pod obočí.

zdroj: Jazmin Quaynor, unsplash.com

Pokud se rozhodnete k výraznému rozjasňovači, je dobré nezapomínat i na zbytek těla. Budete pak působit sjednoceně a celkově svěže. Do šatů s dekoltem je hezké zvýraznit klíční kosti. Pokud máte šaty na ramínka, poprašte metalickým pigmentem i ramena a zlehka ruce. Důležitá je ale hydratace, jež by tomuto kroku měla předcházet. Po vykoupání se namažte hydratačním tělovým mlékem, uvidíte, že vaše pokožka bude krásná a vy se budete cítit perfektně. Pak už stačí jen obléct vaše šaty a nazout střevíčky a stát se královnou noci.

Zajímá Vás více? Přečtěte si také tipy, jak sladit šperky k plesovým šatům.

Udržitelná kosetika: debata o přírodní vs. syntetické pokračuje

Udržitelná kosetika: debata o přírodní vs. syntetické pokračuje

Je opravdu jedna lepší než ta druhá? Zatímco hnutí za "čistou" krásu se zaměřuje na produkty, které jsou šetrné k lidem, rostoucí hnutí za udržitelnou krásu se zaměřuje na produkty, které jsou šetrné k planetě. A přestože je udržitelná péče o pleť nejzvučnějším novým...