Měsíc Změn

Zveřejněno 1. 1. 2020

To byl ale sakra dlouhej rok!

Nepamatuju si, že by nás někdo varoval, že 2019 bude pocitově jako 3 roky. Ať se bavím s kým se bavím, je tu jistá podobnost mezi rokem 2016 a rokem 2019, protože – co to sakra s těmahle rokama bylo? Neznám nikoho, kdo by nebyl obětí citového, emočního a zdravotního kolotoče.

Ale co se stalo, stalo se. Důležité je, že jsme tady. Zvládli jsme to! Přežili jsme a možná to z nás udělalo lepší lidi? To ale neznamená, že novou dekádu uvítáme tím, že budeme chodit do fitka, pít jenom smoothies a číst pět děl rekreační-ale-vzdělávací literatury za týden. Neznamená to, že se musíte naučit nový jazyk nebo 12 hodin denně promeditovat.

Jasně, zavolejte babičce nebo rodičům, pokud si myslíte, že jim to udělá radost nebo především, pokud to vám udělá radost, ale myslím si, že poselství roku 2020 a důvod, proč se na něj všichni tak těší je, že je čas na to jít na sebe pozvolna. Prostě hodit si nohy nahoru, hezky si zaklít nějakým trefným sprostým slovem a udělat to, co vám udělá dobře, ne to co zní dobře.

A přesně proto tu máme měsíc změn. Prosím, pusťte si k tomu ch-ch-ch-ch-changes od Davida Bowieho, ať si rozumíme. Protože, nevím jak pro vás, ale pro mne osobně, rozhodnout se být v klidu, byla ta nejupřímnější a nejpozitivnější změna, kterou jsem se rozhodla podstoupit.

A na stejnou notu tento měsíc pro vás máme nové příběhy, třeba o ženě na útěku, nebo o životě s vetřelcem. Zastavíme se na dýchánku u madame sekáč, zrekapitulujeme si uplynulou dekádu, abychom do té nové mohli vstoupit čistí a bezstarostní jako lilie. Jestli je lilie bezstarostná. Vlastně čistá moc není, když je stará a rozhodne se všude pouštět svůj extrémně barvící pyl. Ale co, kašlu na to.

Změny nejsou lehké, ale jsou součástí našeho života.

Ch-ch-ch-ch-changes
Turn and face the strange
Ch-ch-changes
Just gonna have to be a different man
Time may change me
But I can’t trace time

https://www.youtube.com/watch?v=gw4tcCbf2TE

Tak všem úspěšný vstup do nové dekády, vstříc novým změnám!

#37 Editorial: Nostalgie

#37 Editorial: Nostalgie

Sedím v rušné kavárně s výhledem na ještě rušnější ulici. Mé okolí je tak perfektním protikladem toho, jak se cítím. Měla bych si zkontrolovat hodinky a ujistit se, že na svou další schůzku nepřijdu pozdě, ale teď mám schůzku sama se sebou a na této chvíli je něco, co...

Na křídlech existence

Na křídlech existence

Naučila jsem se vstávat brzy. Nemyslitelné se stalo skutečností. Ačkoliv cesta k rannímu vstávání nebylo zrovna ta, kterou bych si zvolila a ač to bylo těžké, odměnou mi je dnešní pomalé sobotní ráno. Oblékám teplý dlouhý kabát, sluneční brýle a vysoké teplé boty. Na...

#35 Editorial: Transformace

#35 Editorial: Transformace

“Většina lidí žije fikci. Ani já nejsem výjimkou. Největší problém ale je, že nevíš s jakým druhem fikce máš co do činění. Neznáš zápletku; styl stále není nastaven. Jediné, co víš, je jméno hlavní postavy. Nicméně tato nová fikce znovuobjevuje, kdo jsi. Dej tomu čas,...