Kocovina a péče o pleť

Zveřejněno 6. 12. 2019

Známe to snad všichni, obzvláště teď v období Vánočních a Silvestrovských večírků. Najednou je tu během týdne tolik večírků, ale s tím i ten problém spojený se vstáváním produktivitou a tím (mít kocovinu) být unavený a přitom vypadat co nejlépe druhý den v práci nebo na dalším večírku. A přesně proto je tu tento článek, který Vám pomůže vstát z postele a vypadat naživu.

Vyzpovídali jsme na toto téma MUDr. Věra Terzijskou – dermatoložku a odbornici Marionnaud pro Skincare 

Co byste doporučila při péči o pleť druhý den (ráno) po večírku nebo ještě v noci, když dorazíme z party domů? 
Pokud potřebujete rychle pleť zregenerovat svépomocí, doporučuji ještě po večírku dát na perfektně odlíčenou pleť speciální ampuli proteoglykanů. Ráno hned po umytí pleti ledovou vodou opět nanést koncentrát ampule. Je dobré jej vmasírovat až do úplného vstřebání. Po několika minutách můžete použít makeup. Proteoglykany patří v antiaging medicíně k nejsilnějším zvlhčujícím a regeneračním aktivním složkám. Společně s vitamínem F a C zajistí okamžitý liftingový účinek, zúžení pórů a sametový vzhled pokožky. Takový malý domácí zázrak. 

Jaké další produkty by nám po prohýřené noci mohly udělat nejlepší službu? Na jaké látky se zaměřit?
Hledejte přípravky, které obsahují hydratační substance – tedy samozřejmě kyselina hyaluronová, ceramidy, vitamín F, z AHA kyselin je to kyselina mandlová a mléčná. Dále antioxifanty – za všechny vitamin C s protizánětlivým účinkem, odstraňuje toxiny. A samozřejmě látky podporující kolagenogenezi: peptidy, aminokyseliny, retinoidy. Zásadní antiaging terapií je jednoznačně spánek. Po prohýřené noci navyšte spánkový a pitný režim a zaměřte se na masky a séra. 

Máte nějaký tip na kruhy pod očima? Záleží na povaze problému, ale pokud jde čistě následnou ranní péči, jako domácí pomocníci pro hydrataci očního okolí jsou výborné speciální silikonové polštářky napuštěnými peptidy, vitamíny a kyselinou hyaluronovou. Určitě používejte kvalitní silný oční krém s vysokými koncentracemi aktivních látek.

Teď se na to podíváme v praxi.

Přijdete domů, rozjaření, úsměv od ucha k uchu, trochu se vám točí hlava, ale to je úplně v pořádku, protože i země se točí, slunce, celý vesmír, všechno se točí, tak proč ne vy. Zasmějete se a s trochou vynaložené námahy konečně sundáte boty a kopnete je ke dveřím. Podobný postup zvolíte i s oblečením, prostě rychle dolů. Vaše střízlivé já se o to postará ráno.

A teď rychle dotančit do koupelny. Přestat se smát svému vlastnímu odrazu. Ještě není ta správná chvíle rekapitulovat si večer. Teď to vyžaduje největší soustředění – odlíčení pleti. Všechno musí dolů a žádný flákání. Dokud není tampónek úplně čistý, když jím přejedete po pleti.


Pokud Vás to příliš nevysílilo doporučuji vypít sklenici vody (aby vás ráno příliš nebolela hlava) a stejnou výživu dopřát i vaší pokožce, takže nic nezkazíte pořádně hydratačním krémem, jakým je Biotherm Skin Oxygen.

A pak se dokolébat do postele, jelikož spánek je tím nejlepším lékem na všechno. Ovšem ráno ne vždy máte možnost dospat. Jojo, vím o tom. Čtvrteční akce bývají nejlepší, že? Nebo středeční? To je jedno, teď máte povinnosti a vyčítáte si každou hodinu po půlnoci, kterou jste strávili venku. Opuchlý obličej, černé kruhy pod očima,.. rozhodně nic okouzlujícího. Přesně z tohoto důvodu je skvělé mít na nočním stolku mlhu na obličej. Opět doporučuji Biotherm hydratační mlžný sprej, který vaši pleť probudí a vyživí, jelikož je obohacen extraktem z řasy Chlorella s detoxikačními účinky, antioxidanty a látkami proti znečištění

Pomalu se proberte, dejte si vodu s vitamínem C nebo s jablečným octem – skvělý lék na kocovinu. A pak opět pleť pořádně vyčištěte. Přes noc se uvolnily z pleti nečistoty a navíc nevím zda-li věříte svému opilému já, že pleť vyčistilo opravdu důkladně, když sotva stálo na nohou. Jako další krok na probuzení trochu vaší pleti doporučuji peeling Clarins Fresh scrub, který rozproudí krev a jemně pleť oživí.

Ačkoliv pleť už vypadá víc jako, že jste na živu, oči řeknou asi ještě úplně jiný příběh a přesně na to je tu malinkatý zázrak – sérum LANCÔME ADVANCED GENIFIQUE YEUX je oční maska, která během dvaceti minut okamžitě přispívá k redukci očních váčků a projasňuje oční okolí. Naneste teď, děkujte mi později.

A než opravdu vyrazíte ven mezi lidi, pro klid duše naneste YSL Top secret CC krém, který pleť krásně sjednotí.

Udržitelná kosetika: debata o přírodní vs. syntetické pokračuje

Udržitelná kosetika: debata o přírodní vs. syntetické pokračuje

Je opravdu jedna lepší než ta druhá? Zatímco hnutí za "čistou" krásu se zaměřuje na produkty, které jsou šetrné k lidem, rostoucí hnutí za udržitelnou krásu se zaměřuje na produkty, které jsou šetrné k planetě. A přestože je udržitelná péče o pleť nejzvučnějším novým...