Kritizovat mohou jen hezcí lidé? Pasta Oner na módním stole.

Zveřejněno 18. 11. 2019

Vogue CS již od své první obálky uctívá hodnoty 17. listopadu jakými jsou pravda, láska a svoboda. A snad proto si získal naše srdce. Od svého začátku se však setkává s různými názory a vyvolává diskuze. O tom, ale demokracie je, takže je vlastně všechno v pořádku.

Ovšem koncem minulého týdne na sebe opět upoutal pozornost. K 17. listopadu a 30. výročí od Sametové revoluce totiž Vogue vytvořil obálku v limitované edici od Pasty Onera, která je k dostání od dnešního dne v DSC Gallery za 350 Kč.

Tato obálka sklidila úspěch, ovšem jak to tak u mnoho věcí bývá, i kritiku. Mnoho lidí nepochopilo, proč by mělo napomoci mladé generaci pochopení Václava Havla, když bude vypadat jako Post Malone nebo Lil Peep. Je to však umění a to je velice subjektivní věc. Někomu se líbí to a druhému ono.

Pasta Oner však očividně potřebuje trochu zapracovat na svém egu a trochu víc pochopit ideály toho, koho tvořil, třeba pokoru a podobné. Jelikož zkrátka neumí přijímat kritiku.

 „Dělám to pro mladé lidi,“  řekl Pasta Oner o své obálce.

Pasta Oner pak využil své svobody slova a projevil na instagramu nesouhlas s danou kritikou. Byť kritika Pasty Onera nebyla nikterak urážlivá na jeho osobu či jakkoliv jinak zlá, Pasta Oner vrátil úder trochu jinak.

„Podíval jsem se na ty, co se jim obálka nelíbila a fakt me to překvapilo. Převážně jde o mladé slečny, děvčata, který mají na všechno názor, samozřejmě správný,“  říká „a tyhlety děvčata spojuje několik věcí. Je mi to moc líto holky, ale většinou jste strašně ošklivý. S tím už nejde nic dělat, to prostě příroda tak nadělila.“ Dodává s tím, že tyto holky „pijí latté, vínečko občas, chodí do restaurací, nosí vytahané svetry po babičce“ a „tváří se jako auditorky vkusu“. A tady to nekončí.  „Jsem strašně rád, že ta svoboda nám přinesla mimo jiné i to, že lidi se prostě nebojí jít s kůží na trh, a i když vypadaj jak košťata, tak to prostě veřejně vystavujou.“ Samozřejmě pak tyto stories smazal, ale jak to na internetu chodí, nic není nikdy trvale smazané, takže si to můžete pustit třeba zde.

Celkem tvrdou kritiku si zasloužila @lady_trpytka kterou označil za mladou komunistku a ruskou svoloč. Ta to vše však sdílela na instagramu a tím ukázala pravou tvář Pasty Onera i nám ostatním. A pak už to jelo.

Chudák Spaghetti, tedy Pasta, tím na sebe upoutal příliš pozornosti a internet je nemilosrdný. Tak vyplavalo na povrch třeba, že před třemi měsíci ještě napsal ne zrovna lichotivé tweety právě i o československém Vogue.

Všichni jsme napjatě čekali, jak se k tomu Vogue CS postaví. Obálku už stáhnout nemohou nebo mohou? A tak všichni s humorem zasypávali Vogue otazníky.

Doufala jsem, že Vogue zareaguje a naštěstí si to vzala na starost šéfredaktorka Andrea Běhounková.

A tak to má zdánlivý konec. Uvidíme kolik lidí odradí koupě limitované obálky a kolik ne.

A co vy? Chtěli by jste doma Pastu Onera? Totiž… jeho obálku?

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v rámci jarní edice chystá přivítat nejen etablovaná jména, ale rovněž poskytnout platformu pro novou vlnu nadějných vycházejících návrhářů prostřednictvím tradiční soutěže VAN GRAAF Junior Talent. Odborná porota talentové soutěže...

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

MBPFW SS24: Kdo a co stojí za zmínku

Aneb o čem mluvíme na Brunchi i po akci. Lokace Propojení módy a industriální budovy není nic neobvyklého, ale teď si to opravdu sedlo. V porovnání s posledními roky to mělo naprosto jinou atmosféru. Vanda Janda Birthday Party Vanda Janda má svůj ikonický styl, který...

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Kdy je to móda, umění a kdy jen touha šokovat?

Jakmile pracujete v módním průmyslu, stáváte se pro rodinu, přátele a známé (pokud se na módní scéně také nepohybují) někým s kým si nejde promluvit o oblečení. Automaticky začnou přiznávat, že tomu vlastně nerozumí. "Módní" totiž podle nich v překladu znamená ujetý,...