Prodlužování řas – ano nebo ne?

Autor Victoria
Zveřejněno 5. 11. 2019

Trend prodlužování řas umělými se u nás dost rozmohl a nyní má skoro každá druhá slečna řasy jako mrkací panenka.

  I já podlehla a už je nosím nějaký ten pátek…

Vždycky jsem potrpěla na dokonale nalíčených řasách. Byla jsem schopná použít tři typy řasenek, kleštičky, jehlou jsem si rozdělovala jednotlivé řasy a modlila se, aby nezazvonil třeba telefon, já se nelekla a oko mi nezůstalo na té jehle..

Po celém rituálu, když jsem se dobrala k ideálnímu looku mých řas, jsem vždy ale dorazila na nějaký sraz pozdě, kamarádi už si ze mne dělali legraci, že kdybych se nelíčila, jsem tam o dvě hodiny dřív a měli pravdu. Ale nemohla jsem si pomoct, byla jsem prostě závislá na dokonalých řasách.

Co už mi ale takovou radost nepřinášelo bylo, když jsem zmokla nebo mi v bazénu někdo cákl vodu do očí. Vzápětí z krásných řas byly příšerné slepené chuchvalce a já měla chuť utéct domů a nějak to napravit. Ještě horší snad bylo, když jsem neplánovaně přespala u nějakého mužského protějšku, aniž bych s sebou měla odličovadlo a mou milovanou řasenku. Večer jsem si oči sice mohla odlíčit minimálně vodou, ale po několika sklenkách jsem na to prostě zapomněla…Horší pak bylo probuzení do reality. To že mne probudila kocovina a bolest hlavy taková, že bych si ji radši utrhla, tak to se ještě dalo zkousnout, daleko horší byl ovšem pohled do zrcadla. Oči mi lemovaly podivně zkroucené řasy, na kterých byly cucky zbylé řasenky. Byl to strašidelný pohled. Nezbývalo než nasadit brýle, zavolat taxi a rychle odjet.

Tyto negativní aspekty mne přiměly k tomu, začít uvažovat o prodloužených řasách.

Má kamarádka na ně chodila a vypadalo to skutečně moc hezky, řekla jsem jí tedy o kontakt a objednala jsem se. Po telefonátu do salonu jsem zjistila, že se jedná o vietnamský salon, kamarádka mne ale ujistila, že se nemusím bát, že tam chodí dlouho a vše je ok.

Když přišel den D, nepoužila jsem řasenku (první den asi po sto letech) a vyrazila. Salon vypadal celkem slušně. Drobná vietnamka mi ukázala lehátko kam si mám lehnout a začal proces. Asi po 1,5 hodině bylo hotovo.  Nemohla jsem otevřít oči. Ok, bylo tam hodně lepidla a horní řasy se přilepily ke spodním. Nějak to odstřihla. Ovšem poté nadešel znovu okamžik otevření očí. Pomalu jsem je otevřela a myslela že umřu. Oči mne tak strašně a nesnesitelně pálily, že jsem byla přesvědčená, že odtamtud odejdu leda s bílou holí a labradorem. Řekla mi, že je to poprvé normální a že to přejde. Po cca 20 minutách už jsem vydržela s otevřenými oči a mohla odejít. Po asi dvou dnech jsem si na řasy zvykla, ale kousky mi zasahovaly do oka, nebyly úplně stejnoměrné a to mne štvalo. Našla jsem si tedy na netu slečnu, která podle recenzí byla šikovná. Zašla jsem tedy k ní a řasy jsem měla skutečně pěkné. Začala jsem u metody řasa na řasu, která působí jemněji, řasy jsou po jedné kladeny na naše jednotlivé řasy. Bylo to decentní. Ale já mám ráda výrazné řasy, tak jsem přešla na metodu objemových řas, v tomto případě se na řasu lepí trs vícero řas a celkový dojem je pak daleko výraznější a hustší.

Ke slečně jsem chodila asi dva roky. Poslední dobou mi ale přišlo, že řasy už nevydrží tolik co dřív, že ta kvalita není co bývala.

A v ten okamžik si má kamarádka dodělala také kurz prodlužování řas a začala prodlužovat. Klientela jí rychle narůstala a já si byla jistá, že to dělá skvěle. Sama má ráda krásné líčení a dává si na všem velmi záležet. Přešla jsem tedy k ní. Nejen že mi udělá vždy dokonalé řasy, ale zároveň pokecáme, když se nestíháme třeba sejít.

Mnoho žen se obává, že když je pak sundají, budou v podstatě vypadat jako by právě prodělávaly chemoterapie. Řasy pod náporem těch umělých určitě trochu slábnou a nejsou tak kvalitní, jako byly předtím. Ale vždy se vrátí do normálu. Když žena přestane na  nějakou dobu řasy nosit, trvá to cca dva měsíce, než dorostou do původní podoby, pomoct se jim dá i různými séry na podporu růstu.

Chtěla byste prodloužení řas zkusit, ale říkáte si, jakou metodu nebo kam zajít?

Nechme si poradit přímo od skvělé „řasařky“ Karolíny V.

Kájo, řasy děláš už několik let a za tu dobu jsi si vytvořila opravdu velkou a spokojenou klientelu. Co Tě vlastně přivedlo k tomu se začít řasám věnovat a co jsi musela absolovovat, než jsi s tím začala?

 Hodně kamarádek a holek v mém okolí mělo prodloužené řasy. Já sama jsem se tomu bránila, měla jsem svoje řasy pěkné, takže mi to přišlo zbytečné si je prodlužovat. Můj ex přítel mne ale stále přemlouval, že je to pěkné, ať to vyzkouším. Narazila jsem tedy na metodu „objemových řas“, kdy jsou řasy skutečně velice husté a vypadají skvěle. Objednala jsem se tedy do salonu, kam chodila má kamarádka a tím to vše začalo. Zjistila jsem, že mne samotnou by bavilo řasy dělat, že bych byla v kontaktu s klientkami, se kterými si mohu během práce popovídat, že pracuji s estetikou. Stále jsem o tom mluvila, až mne mamka řekla, ať jen místo plánů začnu konat. Přihlásila jsem se tedy na kurzy, kde mne naučili jak se prodlužování řas dělá, já sama pak trénovala, abych měla správný grif a tak jsem vlastně začala.

Pode čeho by si žena, která jde na řasy poprvé měla vybírat „řasařku?“

 Myslím, že nejlepší je mít přímo na někoho doporučení. Bud zajít tam, kam chodí kamarádky a jsou spokojené nebo se podívat na recenze. Určitě je důležité, aby měla dobré hodnocení, byla spolehlivá, nerušila termíny. Ideální samozřejmě pokud je i blízko Vašeho bydliště.

Jaké typy řas jsou na výběr a jaké Ty osobně doporučuješ nejvíc?

Druhů řas je hrozně moc. Vždy záleží, jaké má klientka své vlastní. Jak dlouhé, jak hodně zatočené. Druhy umělých řas se dělí do typů podle délky, zakřivení, výraznosti atd. Jsou očíslované podle těchto aspektů.

Metoda „řasa na řasu“ spočívá v tom, že na jednu řasu nalepím pouze jednu řasu umělou, ovšem v metodě „ objemových řas“ použiji i kolem deseti řas, řasy jsou pak velmi výrazné. Já sama se momentálně z důvodu praktičnosti přikláním k první z těchto metod a to „ řasa na řasu“, když náhodou nějaká řasa vypadne není to tolik poznat jako u objemových.

Mohou mít prodloužené řasy nějaké nevýhody nebo i přímo zdravotní rizika?

 Je tu možnost, že se u klientky vyskytne alergie. Většinou se tak neděje hned po první aplikaci, ale po delší době. Může se tedy stát, že jí lepidlo bude vadit a je i možnost menšího zánětu v oku. Ale já osobně jsem se ničím takovým naštěstí při své práci osobně nesetkala.

Jak by jsi sama hodnotila tento trend prodlužování řas a myslíš, že má stále budoucnost?

Určitě bych tento trend zhodnotila kladně. Je to pro ženu pohodlné, nemusí ztrácet čas líčením řas, takhle si na ně zajde a v podstatě cca tři týdny má vystaráno. Nehledě na to, že řasy vypadají vážně skvěle.

A co se budoucnosti týče, tak si myslím, že určitě tento trend přetrvá, jen možná budou ženy volit postupně trochu přirozenější look a to – metody „řasa na řasu“ či jemné kašmírové řasy.

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...