Jsi femme fatale?

Autor Victoria
Zveřejněno 27. 10. 2019

“Jsi dostatečně odvážná a cílevědomá, nebo raději splyneš s davem?”

Dnešní doba je plná konkurence. Jak v práci, tak v běžném životě. Denně nám na sociálních sítích vyskakují fotografie známých modelek, zpěvaček nebo třeba blogerek, které proto, aby byly stále v podvědomí společnosti udělají skoro vše – od extravagantního oblékání, přes milostné aféry se ženou nebo mužem, až po názory, které by „normální“ člověk třeba veřejně radši nehlásal. Je to jejich image a životní styl. Nebojí se vybočovat z davu, ba naopak. Ano, patří to k jejich životům, ale neměla by se každá žena tímto trošku inspirovat?

Být odvážná? Ne si jen projíždět jejich fotky a říkat si, že to je super model, který by si ale nikdy nevzala, i když by jí třeba taky slušel, ale u nás, v naší malé zemičce  by na ní mohl někdo divně koukat, tak radši nasadí nějaké basic triko, které má na ulici sto dalších holek, aby náhodou nevybočovala z davu… 

Nedávno jsem seděla ve vinárně a čekala jsem na kamarádku, mezitím jsem si vyslechla rozhovory slečen u vedlejšího stolu, které mluvily tak hlasitě, že to nešlo přeslechnout. Mluvily o mě. Ten den jsem si vzala své oblíbené boty na opravdu vysokém podpatku, měla jsem také klobouk a rudé rty, nemyslím, že jsem vypadala vyzývavě, ale žensky a pro šedé myšky tedy asi moc extravagantně. Šla jsem na toaletu a cítila pohledy celého jejich spolku v mých zádech, po návratu jsem byla na chvilku jejich hlavní téma.. Proboha, jak se nesla co?!“ prohlásila první ze slečen. Druhá jí v tom nenechala a podotkla něco ve smyslu „No to víš, typická zlatokopka!“ V tu chvíli už jsem se musela v duchu vážně smát… Říkala jsem si, vážně rudé rty, klobouk a vzpřímená chůze značí o člověku že je to namyšlený monstrum, který asi nenávidí všechny kolem, jen sebe adoruje? Nijak se mne to nedotklo, ale bylo mi líto jich. Speciálně po tom, co jsem zaslechla, jak jedna z nich neustále prohlíží přítelův telefon, jestli si nepíše se svou ex, další toho svého pro jistotu rovnou kontrolovala přes aplikaci, ve které vidí online kde se její protějšek pohybuje. Říkala jsem si, že je to smutný, když někdo dokáže „hodnotit“ někoho, koho vůbec nezná a sám sobě si tak nevěří, že se snižuje k takovým věcem.

Za pár minut mi už naštěstí dorazila kamarádka, objednaly jsme si dvě sklenky bílého a vše bylo jak má…

Doma jsem nemohla usnout, přemýšlela jsem nad celkovým nastavením žen v této době. Jsme v době a zemi, která nám umožňuje, aby žena v podstatě dělala jakékoliv zaměstnání, nikdo nám nic nezakazuje, tak proč se tolik žen pořád něčeho bojí?

Bojí se vzít si na sebe něco, co není úplně běžné a tudíž by byla středem pozornosti a to přece NECHCE, bojí se že jí bude partner nevěrný, tak ho podezřívá a různými způsoby stalkuje, má mnohdy strach změnit práci, protože tu svou už má zajetou a i když jí nebaví, tak je to lepší, než zkusit něco jiného, má strach partnerovi říct svůj názor, přání …

 To je ale ŠPATNĚ, je na čase  být odvážná a stát se tou správnou  FEMME FATALE !

Většina mužů má rádo sebevědomé ženy, až na týpky, kteří jsou namachrovaní bezmozci a úspěšnou ženu by vedle sebe nesnesli, tak od takových rovnou ruce pryč…Ale ti normální chtějí vedle sebe ženu, o kterou mohou bojovat, která je bude neustále něčím překvapovat, takovou, která nebude jen součástí davu, ale bude v něm zářit.

Ne zakomplekxovanou feministku, nebo hysterku, která ho bude neustále z něčeho podezřívat.

 Někdy je to těžká a dlouhá cesta k tomu, začít si skutečně věřit, mít se ráda, být sebejistá a odvážná. Nic nejde hned, ale věřím, že každá z nás by se k tomu měla dopracovat, vše pak bude najednou lehčí. Místo řešení toho, jestli byl její milej opravdu na fotbale s kámošem, nebo byl někde s tou blondýnou která ho sleduje na instáči, bude řešit to, že má spokojené partnerství a to, za jaký nový sexy prádýlko půjde utratit peníze do Agenta Provocateura, aby v něm mohla večer připravit doma pěknou véču. Takové ženě, která si bude věřit, bude odvážná, ale zároveň chápající, ne žádná hysterka, takové její muž nezahne, proč taky? Má doma někoho, kdo je sám se sebou spokojený a s kým má harmonický vztah. Protože když je žena spokojená a to hlavně sama se sebou, nemá už důvody k hádkám, podezřívání a apod.

Každý si k tomu musí dojít sám. Někdy je to náročné, ale když to pak přijde a Vy si uvědomíte, že nejdůležitější jste VY sama a že sebeláska je vlastně fajn věc, tak se Váš pohled na svět, vztahy a mnoho dalšího změní, k lepšímu.

Sama jsem se to učila a možná stále trochu učím, že nezáleží co si o Vás kdo myslí, hlavně tedy cizí lidé, důležité je to, jak se cítíte VY!

Zavolejte kamarádce, běžte si koupit něco sexy na sebe, zajděte na skleničku a řekněte si, proč jste trávila svůj čas tím, že jste byla zbytečně negativní.

 Nebojte se být odvážná a ženská, to je to, co Vás bude dělat neodolatelnou za každých okolností.

A jak pravila bohyně krásy …

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Život je život a pokud nemáte v úmyslu studovat filosofii, dát se na dráhu slavného filosofa či neplánujete si svojit jako nový koníček diskutování po barech nad životem, nic moc jiného vám nezbývá, než to přijmout. Najednou jste na světě a po chvíli máte zodpovědnost...