10 Kosmetických produktů, díky kterým může být léto ještě lepší

Zveřejněno 26. 4. 2019

Mám neskutečný problém s titulky. Titulek, aby byl dobrej musí znít hrozně reklamně. Jenže já nemám ráda reklamy, protože sama dělám trochu do marketingu. A tak tu máme takovej kolotoč emocí. Tenhle titulek je tomu příkladem. Je učebnicovej, ale já ho nenávidím. Protože jasně, že nepotřebujete žádné produkty, aby jste si užili léto. Ale na druhou stranu já fakt objevila hrozně fajn věci o které se chci už dlouho podělit. Nechme tedy ostych stranou a pojďme jako starý dobrý kámošky na to. 

1. Chanel Gel Pureté

Malý zázrak, protože nikdy jsem nezažila, že by mi přípravek vydržel přes rok! Obličej jsem si s touto hrozně voňavou a příjemnou pěnou čistila každý den ráno a večer. Byl se mnou i na dovolené a já furt čekala, když už z tý pumpičky nic nevyleze a on pořád držel. Plus ta vůně! Jestli jste šetřílci a cena vás odradí na první pohled (cca 800 – 900 Kč) tak si to se mnou spočítejte, za jak dlouho vám dojde levnější čistící pěna/voda… ? Je to 18 měsíců, co jsem tento gel používala a rozhodně ho nešetřila a teď když zmáčknu pumpičku, ještě mi z toho něco vyjde, ale už je to po datu spotřeby, tak jsem opatrná. (znáte to) 

2. AESOP Bitter Orange Astringent Toner

Opět hrozně příjemná vůně. A zatím ze všech tonerů, co jsem kdy zkoušela je to ten nejlepší. Neznamená to, tedy že může být nejlepší pro vás. Mě se osvědčil na mastnější t-zóně. Mám spíše smíšenou pleť a černý tečky a póry v oblasti t-zóny jsou můj úhlavní nepřítel. Zároveň, ale nemám ráda, když mám na sobě vrstvy makeupu a pudrů, který by to nějakým způsobem zakryly. Prostě se ráda koukám na sojí pleť a vím, že jo, tohle je moje pleť. A v tom případě mi stačí tenhle toner, aby to tak bylo. Ale je tu jedna maličkost, která přeci jen není tak ideální a to, že tento toner je na bázi alkoholu, takže by nemusel vyhovovat citlivé pleti. Já osobně žádné podráždění necítím, ale citlivá pleť raději obloukem vyhnout. Spíše mastná a smíšená pokožka tento produkt ocení.

3. Medik8 Retinol 3TR sérum

Nechci se tu opakovat, retinolu jsem věnovala celý článek a je to pro mne jedna z nejzázračnějších ingrediencí, které můžete použít na pleť. Už po několika málo použitích pleť září. A zase, nebavíme se tu v reklamních pojmech, sama jsem tomu nevěřila, ale rozdíl je poznat. Navíc redukuje i hormonální akné se kterou jsem sváděla v tuto chvíli ne moc příjemný boj a ještě je dokázané, že skutečně redukuje vrásky, což díkybou zatím nemohu posoudit, ale ve dvaceti ideální jako prevence. Co víc si přát?

4. La Roche-Posay Effaclar duo SPF30

Protože UV paprsky jsou hrozně špatný na pleť, která pak zbytečně předčasně stárne. Mnoho mých vrstevnic má pleť co vypadá mnohem starší než ony a přitom si stačí koupit krém s faktorem. A pokud chcete používat retinol, platí to dvojnásob. Teto hydratační krém s termální vodou skutečně hydratuje (přítel si spálil obličej a pak mi kradl můj krém, protože mu dokázal ulevit od tý suchý kůže), navíc jak už jsem psala, bojuji s rozšířenými póry a po měsíci užívání jsou skutečně staženější. I když ono to s těmi póry taková sranda neni, ale o tom zase příště. 

5. Clinique BB krém SPF 40 Anti blemish solutions

Nejblíž k makeupu, co se dostanu je tento BB krém, který jsem nesčetněkrát dokupovala. Je moc příjemný, neni těžký, což nesnáším (bohužel většina bb krémů mám pocit, že taková je) a ještě chrání pleť před sluníčkem. Zároveň neucpává póry.

6. La Roche-Posay Cicaplast levres

Jsem obří fanoušek rtěnek. Stačí mi jenom rudá pusa a zbytek nenalíčený a budu se i tak cítit jako královna plesu. Ale u takových rtěnek (obzvláště těch populárních matných) je hrozně důležité mít hezký a vyživený rty. Prakticky to u mě funguje tak, že než si dám rtěnku, tak na začátku líčení si dám balzám, pak krémy, kleštičky na řasy a podobný, nakonec rtněku. Balzám se mezitím krásně vsákne a rtěnka pak vypadá dobře a já nemusím mít strach. Zkoušela jsem klasické drogerkové balzámy, ale tento mi vyhovuje tím, že skutečně cítím jak hydratuje a ten pocit je pro mě důležitej. 

7. Nars radiant creamy concealer

Bude to už dva roky zpátky, co mi kamarádka tento korektor doporučila a já jí za to dneska pořád neskutečně vděčím, protože to je ten nejlepší korektor, co jsem kdy měla. Jednak mám dost často kruhy pod očima ať spím jak dlouho chci a  tato věcička si s nima poradí během chvilky. Stejně tak i s pupínky. A nemusím nic řešit. Navíc mají skutečně širokou škálu odstínů, takže i světlá pleť není problém. 

8. Rose Face Roller

Kde začít. Kameny a minerály zbožňuju od dítěte a na jejich účinky věřím. Je to moje jedinná víra, tak mi jí neberte. Tyto face rollery jsou ručně vyráběné v čechách, každý kus je originál a krom toho že vypadjí hezky na instagramu, tak jsou obzvláště po ránu tím nejlepší rituálem. Upřímně nedokážu posoudit, učinky lymfatické masáže, ale opuchlá pleť když se po ránu přejede studeným válečkem, tak vypadá hrozně hezky. I přítel když přijde z práce a je unavenej na mě hází očko jestli bych mu nemohla přejet obličej tímto válečkem. 

9. Annabelle minerals

Nevím, co zmínit první. Tato česká značka si mě získala. Je to přírodní kosmetika, vůbec nemám špatný pocit z toho, když si něco od nich dám na pleť. Ať je to minerální pudr nebo tvářenka. A možná na to léto zmíním zrovna tu tvářenku, protože je hrozně příjemná, jemná a voňavá. Doporučuju vyzkoušet. (Jo a ty jejich štětce jsou taky báječný!)

10. Makeup Revolution Renaissance Pallete Night

A nakonec to, co máte všichni tolik rádi. Dekorativní kosmetika! Když jsem se koukala na stránky elnino hned jsem se na první pohled zamilovala do toho, jak vypadala tato paletka. A za mě je to paletka této sezóny jaro/léto. Tak zaprvý, uspokojila moje estetické cítění kombinace zlaté a černé a velkého zrcátka uvnitř. Samotné stíny jsou všechno, co jsem teď chtěla. Pigmentace je dobrá a třpytky jsou fakt výrazný. Nejčastěji si teda hraju s růžovým odstínem. Trošku horší je výdrž teď když je teplo a člověk se rychle a rád zapotí, ale i na to jsou dobré fígle, jak se o toto postarat. (Ale o tom v dalším článku.) A mimochodem konečně něco, co potěší škudlili, protože ji mají zde jen za 213 Kč.

Blejskání se všema odstínama
Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...