10 věcí, co neřešit

Zveřejněno 4. 2. 2019

Může to být dost hektický všechno. Život myslím. Může se dít milion věcí na jednou a v člověku pak zůstává jen malá dušička schoulená někde kolem krabičky od zmrzliny. 

Jen si to představte politická situace je nešťastná. Domácí i zahraniční. Víte, že spojené státy byly bez vlády? Už je to dlouho, co se tu oblbujeme myšlenkou světového míru, kdy něco praskne? A pak takový to, jak ničíme planetu a že nám zbývá jen 12 let. Zatracený Májové udělali chybu ve výpočtech, co když se upsali a místo 2012 to je 2021? Stárneme a musíme být zodpovědní. Dospělý. Protože to tak společnost vyžaduje. Ale kdo určil že ve dvaceti je člověk už dospělej? Takhle to nemá být, ale nic s tím neudělám. Ve dvaceti už naši předkové měli děti. Babičce Boženy Němcové bylo 40 a mluvilo se o ní jako o stařence. I mě bude jenou čtyřicet. Nejsem připravená, aby mi jednou bylo čtyřicet, neumím se ani objednat k doktorce a nebýt přitom vystresovaná jak u maturity. Proč se nemůžu vrátit na střední? Což mi připomíná, že se musím objednat k tý doktorce. Aspoň se tam budu moct zvážit. Jak stárnu tak tloustnu, už nemám takový spalování jako dřív. Ale chutě, ty mi zůstaly. Stárnu a tloustnu, jak si pak mám hledat nějakýho životního partnera? A co když žádnej životní partner neexistuje a člověk jen potkává a potkává a snižuje nároky dokud mu to nebude užprostě jen jedno. Dokud se nesmíří. A mám začínat s kariérou, když pak pravděpodobně někdy budu chtít děti? Doprčic nezvládnu uživit děti, sama nemám nic v lednici. A kočka se mnou nemluví, protože jsem mu nedala snídani. Musím se oblíknout a jít nakoupit. Hlavně ať nepotkám domovníka, slíbila jsem mu, že může přijít s vínem, ale nechci ho ani vidět. Teď se musím soustředit na práci, ale jak můžu, když prostě… je toho tolik…

Člověk aby se z toho nezbláznil musí se naučit neřešit. Politická situace, dospívání, budoucnost, zkrátka všechno, co se nedá vyřešit v danou chvíli. 

1. Jestli má někdo život srovnanější než ty

Nemá, jen to umí líp vyfotit na instagramu. 

2. Když má ex někoho, ty ne

Ať si to oba užijou, buď ráda, že ty jsi z toho už venku.

3. V práci/ ve škole podáváš menší výkon než ten člověk, co je vždycky nejlepší

Taky máš svůj život, hlavně že splníš, co máš. Život není o práci nebo o těch nejlepších výsledcích ve škole, ale o těch věcech, co se dějou mimo úřední hodiny.

4. Jednostranný přátelství

Neřeš to a prostě to pust. 

5. Nejsi dost dobrá

Dovol mi ti tu dát virtuální facku. Každej, kdo čte Style Brunch je víc než dost dobrej!

6. Když máš příliš práce

Zamysli se, jestli to za to stojí. Člověk když je sám na sebe občas dojde k tomu, že musí podávat maximální výkony. I nám to občas rádi hustí do hlavy. Ale tak to nejde. Že je spánek, odpočinek a zábava luxus, který si zatím nemůžeš dovolit! Blbost. Tady nedobíháš žádnej vlak, ale naopak jestli nezvolníš, budeš trochu jinej vlak dobíhat ve čtyřiceti a to už to nebude taková sranda. 

7. Když jsou všichni zadaný a ty obcházíš jedno horší rande za horším

Užívej si to, jsi svobodná a máš příběhy, které můžeš vyprávět svým zadaným kamarádům, zatímco oni ti můžou jen říct, kdo vařil večeři ten večer. 

8. Když ti tvůj partner ti nerozumí

Je to jinej člověk, možná mimozemšťan. Dej si pauzu, věnuj se sobě, třeba mu za pár hodin dojde, co jsi chtěla říct. 

9. Rozchod

Viz bod 7. Nepřed si sedni s vínem a zmrzlinou sama. Druhej den jdi sama nakupovat nové oblečení na znamení nové éry. Třetí den pozvi kamarádky a pusťte si Sex ve městě nebo Bridget Jonesovou. Čtvrtej večer vyraž ven a začni poznávat nové lidi. Skoč do víru nešťasntných tinder schůzek a napiš o tom knihu. Za rok jí vydej. Až budeš bohatá jako J.K. Rowlingová pošli část výdělku svýmu ex s poznámkou “díky, bez tebe by to nešlo”

10. Blbej den kvůli čemukoliv, co se během blbýho dne může stát

Sedni si, zapal si svíčku. Udělej si čaj/víno/horkou čokoládu/smoothie/avokádo. Pust si hudbu, zavři oči a jen dýchej. A pak si přečti StyleBrunch. Je to lepší, viď? 

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...