Jak si naplánovat produktivní 2019

Zveřejněno 5. 1. 2019

Zhruba tři roky zpátky, když měl anglán poprvé přijet do Prahy jen a jen kvůli mě, chtěli jsme to děsně romantický. A co může být romantičtější než nemít žádné plány, potloukat se městem, tady se najíst tady se zastavit. Jenže to je to úsklí mé povahy. Jsem ten nejhorší člověk co se týče plánování. Musím mít na všechno plán. Mám plán i na neplánování. Takže samozřejmě že hned první večer dopadl tak, že jsme měli rezervace do dvou restaurací jednu, kterou zarezervoval předem on a druhou, kterou jsem domluvila já. Protože jistota je jistota.

Na letošní rok jsem vyzbrojená dvěma diáři. Krom toho, že jsem otřesný plánovač si i libuju ve věcech, které jsou prostě moje. V roce 2014 jsem si pořídila malého denního Moleskina v černých mekkých deskách a od té doby rok co rok mám stejný diář. Jenže v roce 2014 jsem nemusela řešit věci, co musím řešit teď. Byl to spíše takovej můj uměleckej deníček, zápisník na moje myšlenky, důležitý momenty mého života a života mých přátel (ano mám přehled kdo měl z mých přátel první sex s jedním člověkem atp.), malůvky a nakonec nalepené různé vstupenky, fotografie nálepky. Je to hrozně super a hrozně ráda se na to koukám i zpětně. (Jak já tak moji přátelé.) Problém je, že se do toho nedá moc plánovat. A tak mám druhý diář. Malý denní Moleskine v červených mekkých deskách.

A tak se s vámi můžu s klidným srdcem podělit jak si naplánovat ten nejúspěšnější a neproduktivnější rok!

1. Začni s jedním cílem

Samozřejmě je nejlepší hned z kraje začít s tím nejobtížnějším. Je čas se pořádně zamyslet, čeho vlastně přesně cheš tenhle rok docílit, co si chceš v prosinci 2019 říct, že jsi splnila a dokázala? Napiš si seznam třeba pěti věcí, co chceš změnit nebo docílit. Nejlepší je však si je sepsat tak, aby se plnily hezky za sebou jeden za druhým. Posunout se na druhý poté, co splníš ten první a tak dál. A hlavně nejdůležitějš je zůstat realistou. Skutečně na to bude stačit jen jeden rok? Nebo je před tím jiný cíl, který je zapotřebí splnit, aby ten jeden byl již realističtější?

2. Vytvoř řetěz a nepřerušuj jej

Každému měsíci se dá přiřadit nějaký miniaturní cíl a který bude mířit k tomu většímu. Pro lepší organizovatelnost je možné si to rozložit i do jednoho týdne. A týden co týden kontrolovat proces.

3. Nezapomeň na budoucnost

Nejsou to jen cíle, co je důležité hlídat, ale i různé svátky, narozeniny, události a jiná data, která víš, že tě čekají a i toto zahrnout do celého toho velkého plánu. A hlavně na nic nezapomenout! Je nejlepší čas sepsat si už teď všechno, co víš, že tě čeká a být připraven než řešit jednotlivéudálosti až když nastanou.

4. Rozvrhni si celý den a drž se toho

Má nejproduktivnější období jsou ta, kdy si každý den dopředu napíšu všechno hodinu nebo i půl hodinu po půl hodině, co mě čeká a čmeu se budu věnovat. Opět je důležitý být realista a přidat si tam dvacet minut rezervu, když se s něčím zdržíš. Proto jsem takovej fanoušek těch diářů, které jsou den po dni. Dá se to tam krásně rozepsat a když si ten diář necháš ještě otevřený na stole během celého dne, nestane se, že se nachytáš prokrastinovat.

Last minute dárky

Last minute dárky

Vánoce dokážou být stresujícím obdobím a sama občas nejvíc času strávím vymýšlením dárků. Navíc když člověk nemá ani čas je koupit nebo vyrobit, stává se, že to dohání až na poslední chvíli. Já jsem teda trochu opak, a dárky mám většinou připravené už od října. Každý...

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Velikonoce se blíží. Beránci, vajíčka, kuřátka, osení, pomlázky a všechna ta znamení jara. Obzvláště tyto Velikonoce bychom měli všichni přijít na jiné myšlenky a zpříjemnit si je co nejvíce. A v tu chvíli, jakmile se do toho pustíte, zjistíte, že jste fakt dospělí....

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Pochmurné počasí se chýlí ke konci. Začínáme společně vyhlížet jaro a s ním i spojené barvy, svěží vzduch a zpívající přírodu. S tímto obdobím přichází ale i teplo. Známe to všechny, ulepené vlasy všude a padající do všeho. Proto jsem si pro vás připravila návod, jak...