Proč zvolit tuhý šampon hned teď

Zveřejněno 24. 10. 2018

#zerowaste #natural #vegan #eko 

Lush začátkem léta přišel s úžasným přelomovým vynálezem – tuhý šampon. Je to úžasná věc a všichni milují Lush, že? Toto video na téma kolik plastových lahví nahradí jeden tuhý šampon má 91 milionů shlédnutí. 

Proč tuhý šampon

Není se vůbec čemu divit. Už se nám nelíbí ty ostrovy z plastů v našich tak milovaných oceánech a tak spolu s hnutím #zerowaste nebereme igelitové sáčky v obchodech a nákup dáváme do síťovky místo do igelitky. Ale něco se stále zdálo být neřešitelné, co ty plastové obaly na kosmetiku? 

A tak vidina šamponu bez obalu je jako svítání na lepší časy. 

Lush realita

A tak jsme si pořídili šampuk domů. První, co nás překvapilo bylo, že je to na váhu, takže jsme zaplatili poněkud víc než jsme chtěli. S čímž jsme počítali, je to Lush, žejo, je to super na takovou tu „zdravou/vegan“ pózu za kterou se bohužel platí stejně jako za kafe ve Strabucks. Pak nám k tomu paní ještě dala plechový obal, což je další náklad na víc, ale když je to tak praktický, proč ne. 

Ve finále vůně byla příliš intenzivní i na mě natož na přítele a šampon z plechového obalu po chvíli nešel vyndat, v praxi ho musíte nechat oschnout někde mimo a až pak jej dát do obalu, což podle mě trochu ztrácí na účelu. A vlasy žádný zázrak také ne, neustále se mi zacuchávaly, takže jsem se ráno budila s velkým dredem a třepily se. Byl to fakt šok a začínala jsem nad tím lámat hůl. Za stejnou cenu si koupím drahý šampón, který sice nebude přírodní ani si tím nepomůžu se svědomím a nebudu úplně zerowaste.

Český výrobce tuhých šamponů

Beznaděj mě přešla až ve chvíli, kdy jsem objevila eshop, který má svou mýdlárnu, kde vyrábí i tuhé přírodní šampony Lavender. A tak jelikož naděje umírá poslední, rozhodla jsem se tomu dát ještě jednu šanci a pořídila si kopřivový šampon, který je ještě dokonce levnější než Lush – světe div se. 

Použití

Šamponem přejíždíte chvíli po mokrých vlasech a pak rukou napěníte. Pění skutečně dobře a rychle. Pak je skvělé provést kyselý oplach – namícháte ocet s vodou v poměru 1 ku 10 octa k vodě. 

Kopřivový tuhý šampon

Loni v létě jsem sbírala kopřivy. Ukecávala jsem každého, aby mne odvezl na venkov, kde bych si je mohla nasbírat a nasušit na kopřivové oplachy. Kopřiva je v neší rodině super-ingredience na vlasy. Kdykoliv jsem s nimi měla jakékoliv trápení kopřiva vyřešila všechno (občas i heřmánek, ale ne v takové míře). Proto jsem se rozhodla, že si své vlasy srovnám kopřivovými oplachy, ale udělala jsem si ho jednou, protože jsem moc líná. 

Kopřivový šampon mimo jiné obsahuje tymián na růst vlasů a čajovník proti lupům.

S výsledkem jsem nanejvíc spokojen, protože vlasy posílily, získaly (jak říkají v reklamě) přirozený lesk a hlavně už se s nima tak netrápím. Přítel zase z těch různých chemických šamponů trpěl na lupy a svědění hlavy, po necelém měsíci používání je po problémech.

Bonus

Jelikož si za tímto produktem stojím a jsem z něj skutečně nadšená, ve spolupráci s Lavender eshopem, který je mimo své vlastní mýdlárny ještě výhradním distributorem francouzské přírodní kosmetiky, mám dáreček pro ty z vás, co se zapíší do stylebrunch newsletteru zde, tak zde zanechte email a zkontrolujte si schránky! 

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...