7 Tipů na péči o pleť

Zveřejněno 17. 10. 2018

Nebo taky 7 věcí, které možná neděláte správně. Ale chtěla jsem se vyhnout negativitě hned v titulku článku. Tenhle článek totiž vůbec nemá být negativní. Jste dokonalí. Jste dokonalí v každém směru a každým coulem. Ale jsou nějaký věci, který mi moje drahá kosmetička vyvrátila s tím, že to dělám blbě. A když už jsem o něco chytřejší já, proč bych se o to nepodělila že? 

1. Příliš produktů

Trvá to zhruba 6 až 8 týdnů než zjistíte, zda-li daný výrobek, co používáte skutečně funguje. Příliš časté změny kosmetických přípravků nikdy nedělají dobrotu, protože výsledek pak, není divu, je nulový. 
Příliš důsledná péče Spousta lidí používá na pleť spoustu agresivních přípravků. Kyseliny, příliš mnoho esenciálních olejů, příliš častý a drsný peeling. Používají to v domění, že když to bolí, tak to něco dělá. Pleť je přitom velmi křehká látka na takové zacházení a jediné, čeho docílíte bude zrychlení stárnutí pleti.

2. Špatné čištění

To, že používat klasické mýdlo na pleť už snad všichni víme. Rozhodí to vaše pH na obličeji, takže se vám udělá ještě víc pupínků nebo naopak pleť extrémě vysuší. Stejně tak nepoužívejte ani příliš studenou vodu ani příliš teplo, když si čistíte obličej. Extrémní teploty akorát pleť opět vysuší. Stejně tak po čistění si otřete obličej papírovou utěrkou. Pokud budete používat ručník – byť je to ručník vyhrazený pouze na obličej – budou se v něm usazovat bakterie a ty si pak akorát budete roznášet po obličeji vesele dál.

3. Nedostatečné čišťění

Pleť se musí čistit jako zuby – ráno i večer. Rozdíl je pak hned vidět. Opilost není omluvou. 

4. Špatné nanášení séra na akné

Víte, taková ta první pomoc, když se vám udělá pupínek a vy si ho nemůžete dovolit. A díky tomu máte zázračnou mastičku. Ta se ale nenanáší hned, co vidíte, že se pupínek tvoří. Jakmile už totiž vidíte, že se tvoří, pravděpodobně už je příliš pozdě na to mu zabránit. Pokud nanesete hned toto sérum, které má ten zlý a drzý pupínek vysušit, nečistoty akorát zůstanou pod povrchem mnohem déle. Naopak sérum naneste až v případě, že vidíte hlavičku toho šmejda. Pak splní svůj účel a vše bude jak má být. Jestli chcete totiž se svým tělem spolupracovat a nikoliv s ním bojovat, je potřeba si uvědomit, že pupínky jsou jistá forma infekce, které se tělo snaží zbavit. 

5. Posloucháte své kamarády (blogerky) a ne svou pleť

Každý máme pleť jinou. Je jedno, co říká vaše kamarádka nebo i co vám radím já. Když dva dělají totéž není to totéž. Je potřeba se naučit svou pleť poslouchat a zjistit si na svou vlastní pěst, co je pro ni to pravé. 

6. SPF

Já vím, že to omílám pořád, ale fakt ho potřebujete. I když je zataženo, i když prší, UVA a UVB je stále hrozbou a pleti nesvědčí. Přitom stačí správný denní krém nebo bb krém s faktorem a vše je v pořádku. 

7. Jste to co jíte

Už jsem někde sala, že to nesnáším, ale je to tak. Bohužel to ale neplatí ve stylu, že když budete jíst sladké, budete sladcí. A pleť je první orgán, kde se nezdravá strava projeví.

Udržitelná kosetika: debata o přírodní vs. syntetické pokračuje

Udržitelná kosetika: debata o přírodní vs. syntetické pokračuje

Je opravdu jedna lepší než ta druhá? Zatímco hnutí za "čistou" krásu se zaměřuje na produkty, které jsou šetrné k lidem, rostoucí hnutí za udržitelnou krásu se zaměřuje na produkty, které jsou šetrné k planetě. A přestože je udržitelná péče o pleť nejzvučnějším novým...