Jak si nechat narůst vlasy

Zveřejněno 16. 9. 2018

Kdyby mi vyrostly vlasy o jeden centimetr pokaždý, když mi někdo včetně kadeřníků a kadeřnic řekne, že zkrácením mi vlasy porostou rychleji, moje vlasy už by pravděpodobně doputovaly svou cestu kolem světa. Je to něco jako s tím výrobkem, co vám zaručeně stáhne póry nebo s tím, že když si vytrhnete šedivý vlasy, vyroste vám deset dalších.

Takže je to pravda nebo? 

Jak se teď ukazuje a jak už mnozím dochází, to že si budete vlasy pravidelně stříhat na jejich konečcích, nikterak neovlivní to, jak vám rostou u hlavy, kde se rozhoduje o tom jak rychle a kolik jich poroste. Věda, milí zlatí. AČKOLIV vlasy, které jsou pravidelně zastřihávány se zdají být delší. Tím, že je zbavíte roztřepených konců, které je pak dělají řídké a u konců kratší.


A jak si teda nechat narůst dlouhé zdravé vlasy?


Začněte u kořínků

Pojďme hned bez okolků ke kořenu problému. (Hahah) Všechno začíná na pokožce hlavy. Takže doporučuju investovat do masky na vlasy, kterou pořádně vmasírujete do kořínků vlasů a necháte působit. Pokud vaše pokožka nebude šťastná, neůžete čekat od vlasů žádné zázraky. 

Nikdy si nečešte mokré vlasy

Když jsem tohle slyšela, byla jsem vážně překvapená. Vždycky jsem si česala vlasy poté, co jsem vylezla ze sprchy. Vždycky. A žila jsem ve lži. Očividně. Mokré vlasy jsou mnohem křehčí a slabší, proto jejich česáním může dojít k poškození a takové roztřepené konečky jsou na cestě. Pokud jsou zamotané, zkuste prsty a pokud to bez toho skutečně nezvládnete, pomůže široký hřeben se zuby dále od sebe. Ale nikdy už nesahejte po kartáči. 

Jste to co jíte

Nesnášim, když mi to někdo řekne poté, co zrovna sním nutellu na posezení, ale bohužel, je to tak. Máte to jako u koček, správná strava a maj krásnej kožich. (Dobře, už přestanu všechno přirovnávat ke kočkám. Počínaje tímto okmažikem.) Na vlasy ideálně nějaké omega 3 mastné kyseliny (vždycky tohle slyším v hlavě takovým tím reklmaním hlasem z televize) což znamená tuňák, avokádo, oříšky, olivovej olej a třeba vajíčka. A pokud jste jedni z těch, co jim ryby smrdí (nerozumím vám, ale žij a nech žít) existují super omega 3 doplňky stravy, které jsem brala i v době svého veganského měsíce a v DM je maj za rozumné ceny. A když jsme u těch vitamínů tak Vitamín E a Vitamín C jsou zachránci dne! 

Last minute dárky

Last minute dárky

Vánoce dokážou být stresujícím obdobím a sama občas nejvíc času strávím vymýšlením dárků. Navíc když člověk nemá ani čas je koupit nebo vyrobit, stává se, že to dohání až na poslední chvíli. Já jsem teda trochu opak, a dárky mám většinou připravené už od října. Každý...

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Velikonoce se blíží. Beránci, vajíčka, kuřátka, osení, pomlázky a všechna ta znamení jara. Obzvláště tyto Velikonoce bychom měli všichni přijít na jiné myšlenky a zpříjemnit si je co nejvíce. A v tu chvíli, jakmile se do toho pustíte, zjistíte, že jste fakt dospělí....

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Pochmurné počasí se chýlí ke konci. Začínáme společně vyhlížet jaro a s ním i spojené barvy, svěží vzduch a zpívající přírodu. S tímto obdobím přichází ale i teplo. Známe to všechny, ulepené vlasy všude a padající do všeho. Proto jsem si pro vás připravila návod, jak...