Fashion Week den 1

Zveřejněno 2. 9. 2018

Prvního září a já nervózně stojím před skříní a vymýšlím, co si vezmu na sebe. Kecám to mám vymyšlené už téměř déle jak týden dopředu. Je prvního září a já nastrojená a lehce nervózní vycházím z bytu. Podzim ve vzduchu. Větší back to school nostalgie už snad být ani nemůže být. 

Tento fashion week má být nejmezinárodnější ze všech předchozích. Slibují také 10 zahraničních designérů – čtyři absolventi z tokijské módní univerzity Bunka, pět tvůrců z nizozemské módní scény a také uvidíme současnou španělskou senzaci Outsiders Division. (Možná něco jako naše Odivi.) Tolik k úvodu.

První den začal brzy. Je sobota a nehledě na páteční party nástup 13:00. 
Jaro/Léto 2019 otevírá UMPRUM.  Upřímě na začátek jsem byla spíše zklamaná a nebyla jsem si jistá, zda se náhodou neopakuje to, co nám ukázali již před půl rokem jen nezaměnili pořadí. Nebo je to nějaká derniéra? Ostře řezané tvary, hlavně aby byly originální, deformace siluety a k tomu kontrast cukrových vat a načechraných princezen. Kdyby nepřišla modelka v dece/polštáři, nevěřila bych, že je to nová kolekce.  Každopádně můj potlesk za tu deku. Od roku 2013 se potýkám se dny, kdy nechci deku opustit. Do tohodle bych zvážila i investici. 

Pro představu, UMPRUM SS19
Je to mnou, nebo tam je jistá podobnost FW18 ?
Ale potlesk za toto.

Jdeme dále, tokijské BFUG.  Příjemná změna. Zajímavé střihy, holčičí. Občas to osvěžil neonový detail. 

BFGU

Adam Kost a známé modelkovské tváře na mole. Vanda Janda, Ibrahim Camara, omlouvám se, které jsem nepostřehla. Ostrý kontrast a barvy – modrá, rudá, oranžová a pastelově růžová. Linie stejně ostré jako barvy. Gender free.

ADAM KOST

Dominika Kozáková. Jasná džungle. A trošku klauni. Zábavná část. Modelky obsadila New Alien Agency, jejíž tváře jsou unikátní, jiné a jak název vypovídá. A tito modelky a modelové se staly uměleckým plátnem pro makeup artisty. Byl to cirkus v džungli. Trošku mi to připomnělo módu Kapitolu z Hunger Games. Bylo to šílené a lidi to žrali.

DOMINIKA KOZÁKOVÁ

Pravý opak. Jak z pouště na sibiř nebo z města na venkov. Následovala přehlídka ArtEZ, která uspokojila mou touhu po křehkých ženách a elegantních střizích. Béžová, růžová, hnědá, černá. Kombinace matných a lesklých materiálů. Ale je to přeci sezóna na jaro, žejo. Takže po příjemné eleganci přišel hlouček z džungle. Zapomeňte, co jsem psala v úvodu odstavce.

ArtEZ

Nehera bylo to, na co se dnes čekalo. Mohli jste to slyšet několikrát v průběhu dne. Opravdu tato kolekce splnila má očekávaní letní, pouštní módy. Trošku mě zamrzelo, že léto nebo lépe řečeno prázdniny dnešním dnem končí, protože tohle je přesně to, co jsem celé léto chtěla nosit a chci to nosit dál. Už jsem ríkala, že mě slonovinová a béžová, písková hrozně uklidňuje. 

NEHERA

Na druhou stranu Michael Kovacik mi připomněl, že už je tu skutečně podzim. Tmavé podzimní odstíny jsou zase spíše barvy po kterých chci sáhnout teď v tomto počasí a mám hned pár oblíbenců.

MICHAEL KOVACIK

Tereza Vu, sponzorovaná playboyem. Playboy na takové události příjemně pobaví a překvapí. Jakkoli toto kombo mohlo být zvláštní bylo to vlastně vydařené. Potřebuju teď hned hrozně moc podprsenek, body a kalhotek v tělové barvě a přesně těchto střihů s podvazkama.

TEREZA VU

Street style mne naopak udivil svou uměřeností. Možná za to může ta zima nebo kocovina. Každopádně kdybych měla být stručná a v číslech, tak je to 95% bílých tenisek, 10% síťovek, 2% průhledných Vogue tašek, 1 Vetemens.

Jak na vás působil první den Fashioh Weeku? Co se vám líbilo nebo nelíbilo? Sem s tím, sama jsem občas na rozpacích. 

Proč byla šedesátá léta v hudbě tak ikonická?

Proč byla šedesátá léta v hudbě tak ikonická?

Šedesátá léta minulého století byla pro hudební svět takovým malým velkým třeskem. Stalo se něco jedinečného a dodnes hudba z šedesátých let neutichá. Šlo o revoluční období, které nás ovlivňuje dodnes. V historii hudby se jednalo skutečně o zlatý věk. Bylo to období...