Samoopalování 101

Zveřejněno 30. 5. 2018
Jsou dva druhy lidí ti, co vylezou na 5 minut ven a vypadají jako by se právě vrátili z Egypta a ti, co leží na sluníčku 10 hodin a jejich kůže je o 0,375231% opálenější. (A doufají, že je to skutečně opálení a ne prach, který na ně za tu dobu napadal.)
Já patřím (překvapivě) do té druhé skupiny. Mohla bych napsat knihu “Arijcovy strasti”. Výhod dnes moc není. Naše popularita skončila rokem 48.
V Čechách je pro mne takřka nemožné se opálit. Spálit to jo. To se můžu. Nabrat krásé olivovo-něco opálení? Zapomeňte. Jednou jsme leželi u Vltavy a opalovali se. Já dopadla s rudými, spálenými nárty, hrudníkem a pravou paží. Netuším jak se to mohla stát. (Opalovací krém, jasně, ale znáte to, párkrát se jdete ochladit a je to dole). Zároveň veškeré mé zlatokopecké naděje odplavaly, jakmile jsem se fakt zamilovala a co pak? Musím půl roku bíle zářit v záplavě snědých a čekat na dovolenou, abych se pak mohla zase tak na měsíc a půl opálit?
Svoje výhody to má, když chci před někym udělat, jak jsem nemocná, Odpověď vždy bude. “No tyjo. Jsi hrozně bílá, jdi se domů vyléčit”. V zimě je to na druhou stranu zase fajn maskování. Ale bílá zima už pořádně taky neni.
Byly doby, kdy jsem to přijala jako dar. Byla to moje aristokraticky bílá kůže na který jsem si zakládala. Ty časy už jsou pryč.
A jelikož možnosti jsou 1. přestěhovat se do krajů věčného slunce (na tom pracuji), 2. chodit do solárka a skončit oranžová, přivolávajíce si rakovinu kůže, 3. samoopalování
Se samoopalováky to taky neni velká sranda. Jedno jediný špatný rohodnutí a je z tebe dalmatin. Ačkoliv na dnešní době miluju právě to, že stačí mít sílu a i z toho se dá udělat kariéra.
  1. Výběr správného produktu

Je toho hrozně moc. Nemluvím jen o značkách, ale máme i krémy, oleje, pěny. Záleží podle Vaší pleti, co Vám bude vyhovovat nejvíce. Ve 14ti letech jsem byla pod záštitou krásná.cz na samoopalovacím nástřiku. Což je taky možnost, pak už ani nemusíte číst dále tento článek.
V kažém případě rozhodně nešetřete. Investujte do kosmetiky, co se pokud možno zabývá především samoopalovacími produkty. Rok od roku víc a víc značek nabízí samoopalovací krémy a už z toho jde člověku hlava kolem. Kdysi na Interbeauty, když tam ještě nešlo jen o nehty, mne oslovila značka Xen Tan a díky nim jsem trošičku překonala strach ze samoopalováků. Nechte proto experimenty raději na blogerkách a v jděte za důkazy. Zeptejte se sousedky, kamarádky nebo blogerky, co nepíše v každé recenzi pozitivní hodnocení (protože money rules the world) a chtějte důkazy a názvy.
Pozor na super produkty, které nejsou při namazání vidět. Je to pozitivní, že hned po natření a zaschnutí můžete vzít bílý šaty a nemusíte mít strach, že je obarvíte. Ale rozhodně to není pro začátečníky. Doporučuju definitivně pořídit si samoopalovák, kde bude vidět, kde už je natřeno a kde zůstanou bílý fleky.
  1. Příprava

Žádný makeup, žádné olejové přípravky na těle, deodorant,… nic mezi kůží a samoopalovákem nesmí překážet.
  1. Peeling

Píšu to všude a tenhle krok se fakt nevyplatí přeskočit. Před každým pokusem o samoopalování si dejte pořádnou sprchu s peelingem. Já použila tohoto broučka s mořskou solí, protože když už se jedu opálit, tak už i s mořem. Nechce to nic drsného, aby nedošlo k podráždění pleti, ale zlehka odstranit suchou a odumřelou kůži je třeba.
  1. Hydratační krém

Lokty, kolena a kotníky natřete lehkou vrstvou hydratačního krému.
  1. Nanášení

Výborným pomocníkem je nějaká aplikační rukavice. Bez ní bych s to už snad nedokázala ani představit. Pak jednoduše slabou vrstvu krouživými pohyby roztírejte po těle.
Pokud si natíráte i obličej, začnete od středu a pak roztírejte směrem ven. Nezapomeňte do krajů i do vlasů, ať nemáte masku.
Záda kam si nedosáhnete můžete donatřít tím, že nanesete přípravek na potravinovou fólii a budete si záda natírat podobně, jako by jste si je sušili ručníkem.
Co všechno natřete je čistě na vás, nidke nejsou žádný pravidla. Jen si tak nějak zhruba představte, kdo vás jak uvidí a kdo uvidí ty bílý čáry.
Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...