Prague Fashion Week v 10ti bodech

Zveřejněno 12. 9. 2017

Co se stalo, o čem se mluvilo, mluví a bude mluvit.

Štvanice. Zoltán Tóth a jeho zrzavý fetish. Krainová není výplodem otupených smyslů po šampaňském Mumm. Zaměřeno na tělo, spousta místa pro nahotu. #freethenipple Blažkova příliš dlouhá šála a příliš dlouhý rukáv Jana Černého. Z moře Superstar tenisek. Statická přehlídka v showroomu Lukáše Macháčka. Lagerfeldovy tenisky. A to všechno Because of Fashion.

[1] Fashion week se opět vrátil na Štvanici jako v roce 2015 avšak místo skateparku byl tentokrát na stadionu. (Nezakotvil navždycky v Kotvě jak jsem se domnívala na jaře).

[2] Zoltán Tóth nasadil všem modelkám stejné zrzavé vlasy. Odstíny: modrá, zelená, vzory, (zrzavá)
[3] Kdyby modelky natáhly ruku jen o trošku dál byl by jim na dosah bar se šampaňským Mumm, který bylo jedním z hrdých sponzorů letošního fashion weeku.[4] Simona Krainová se objevila na mole. Každý miluje Simonu, když sedí nebo stojí kousek od ní. A rudé šaty jejichž autorem je Michael Kovacik byly báječný. Na ní, ale i mě by určitě slušely. (A vám všem taky). Odstíny: černá, bílá, rudá

[5] Odivi se zaměřili na nahotu a bradavky zamalovali barvou. Odstíny: béžová, bílá, vínová

[6] Ani pánský model to nemá jednoduché. Na rozdíl od těch ženských sice nemusí mít strach, že nezvládne chůzi na několika centimetrových podpatcích, ale třeba kolekce Blažek jim dala zabrat se svými dlouhými šálami a Jan Černý zase s dlouhými rukávy.

[7] Tenisky Adidas Superstar byly úplně všude. Všude. V publiku, na modelkách. Na 70% mých fotek z fashion weeku.

[8] Lukáš Macháček představil svůj showroom. Můžete se na jeho dílo podívat na adrese Spálená 21, pondělky do 7 a v sobotu do 6, jen doufám, že tam pořád nebudou stát ty modelky nebo že jim dá aspoň najíst.[9] Footshop také představil tenisky Vans, kterým pomohl s návrhem Karl Lagerfeld. Originalita Karla a jednoduchost Vans tak vytvořila jedinečnou kombinaci. K vidění i k zakoupení ve Footshopu. Značka: levnější než nová Chanel kabelka Gabrielle

[10] Kuba Feranec, streetový fotograf, pracoval rok možná déle na knize do níž mu návrháři, influenceři a další každý připsali nějakou větu. Na fashion weeku ji představil a vy si ji už můžete pořídit domů na poličku. Hledejte pod názvem: Because of fashion.

Báječná fotogalerie k fashion weeku, aby jste věděli o čem mluvím,  je k nalezení zde. Protože stále není jisté, zda-li někdo vůbec čte reportáže z fashion weeku. Jestli nevíte o čem mluvím, hádám, že jste nečetli tento článek. 

Proč byla šedesátá léta v hudbě tak ikonická?

Proč byla šedesátá léta v hudbě tak ikonická?

Šedesátá léta minulého století byla pro hudební svět takovým malým velkým třeskem. Stalo se něco jedinečného a dodnes hudba z šedesátých let neutichá. Šlo o revoluční období, které nás ovlivňuje dodnes. V historii hudby se jednalo skutečně o zlatý věk. Bylo to období...