Trochu upocená etiketa

Zveřejněno 5. 8. 2017

Krůpěje potu ti stékají po čele, po zádech, po prsou a ty sedíš v tramvaji do které slunce začíná žhnout ještě víc. Rozhlédneš se kolem, každý svádí stejný boj jako ty. Paní vedle vytáhla papírový kapesníček a setřela si čelo. O propoceném podpaží zřejmě neví. Nevyhne se pozdějšímu trapasu, ale s tím ty nic nenaděláš. Pan přes uličku teď vstává a pod jeho zadkem na sedadlu se leskne propocená kaluž. Někdo ve předu se navonil. Cítíš ten smard. Jedeš na důležitou schůzku. Děkuješ bohu, že jsi se rozhodla dát  si na obličej pouze bb krém a ne celý makeup. Ale stále máš obavy z toho, co s tím potem. 

Nikdo nás totiž nikdy neučil o tom, jak se chovat, když se ti potí i zadek a jak si přitom zachovat úroveň. A to ne jen dnes. Tyto situace tě budou potkávat častěji a častěji. Ještě v září. Určitě tě zajímá, jak to vím a má odpověď tě nepřekvapí. Jsem totiž vědma. 

Fleky v podpaží

Nikdy, nikdy, nikdy si neber šedivý bavlněný tričko. Nikdy. Zachrání tě tílka. Když máš tílko, je to v suchu. Totiž ne úplně v suchu, ale není to vidět. Dobrý je taky bílý tričko.  Další dilema přichází, když máš ty nebo někdo tílko a přijde na objímání. V jednu chvíli si může menší z vás máčet hlavu v podpaží toho druhýho a myslím, že to neni příjemné ani pro jednu z přítomných stran.    Což mě přivádí k dalšímu bodu.  

Vzdálenost

Jsem pro zavedení povolené vzdálenosti v příliš teplém počasí. Jednak z každýho sálá teplo a pot jinejch lidí by měl zůstat na nich. Navrhuji tak decentní metr a půl, pro intimnější kontakty metr. Kdo je pro?   

Propocený zadek na sedadle

Můžeš sedět třeba na kožený pohovce, na židli v restauraci nebo na sedadle v mhd. Prostě se to stane. Někdy se na židli jen přilepíš- na to prej pomáhá dětskej pudr, co si dáš na zadek, ale v plánu vyzkoušet to, mám už několik let a pořád se lepí. Každopádně někdy pod sebou necháš kaluž potu. V tom případě máš dvě možnosti jedna je, že to všem řekneš. Svýmu partnerovi na rande v luxusní restauraci nebo lidem v mhd, co si plánujou sednout na jakékoliv místo, co se uvolní. „Hele promiň za tu kaluž mýho potu, co jsem nechala na židli.“
Pokud ale přece jen nechceš, aby to vypadalo blbě a nechceš aby například na tvém pohovoru tvý možná budoucí nadřízení viděli obrys tvého zadku ještě potom co odejdeš, můžeš při odcházení nenápadně vytáhnout kapesníček a nenápadně pod sebou tu židli setřít, zatímco budeš děla, že si sbíráš ze země kabelku a věci.

Deodorant na veřejnosti

Ne. Ne. Rozhodně ne pokud je ve spreji. 

Jít bez trička

V případě, že je dodržena vzdálenost o které jsem mluvila dříve a víte, že svým vzhledem nikomu nezkazíte oběd a venku je 40 ve stínu, dá se o tom uvažovat, jen se nezapomeň namazat.  

Pot v baru

Někdy je nevyhnutelný pot v baru. Malej parket/bar, většinou v podzemí bez oken, hodně lidí. Nedá se nic dělat. Možná snad jen, když tomu nebudeš přispívat ještě tím, že se budeš po všech plazit.
Hlavně ale nezapomínej na svoje zdraví a neběhej neustále ven se ochlazovat v tílku, co máš na sobě. Vůbec, ale vůbec se to nedoporučuje.  

Řeči o tom, jaký je horko

Můžeš mi věřit, ale většina lidí má tu schopnost rozpoznávat teploty. Víme, když je zima, víme, když prší, víme, když je vedro. Víme to obzvláště, když už jsi nám to 1000 krát řekla. Změň téma a nebo si kup vějíř. 

Ptát se lidí v burce, jestli jim není horko

Ne.       

E. Fromm: Láska jako umění

E. Fromm: Láska jako umění

K lásce mám zvláštní vztah - myslím si, že je naší společností velmi přeceňována. Člověk by si mohl myslet, že pokud není "zamilovaný", tak je s ním něco šeredně špatně. Dlouho jsem si hrála s myšlenkou, že romantická láska neexistuje. Byla jsem přesvědčená, že jde o...

Jsou duchové skuteční?

Jsou duchové skuteční?

Dušičkové zamyšlení nad duchy. Kde jsou duchové moderní doby a proč svět vnímáme příliš staromódně?

16 lekcí od Davida Bowieho

16 lekcí od Davida Bowieho

Nejsem z těch, kdo by měl mnoho idolů, ale na osobnosti Davida Bowieho je něco, co mi dodává odvahu být sama sebou. David Bowie byl nejen ikonickým hudebníkem a umělcem, ale také inspirativní postavou pro mnohé generace. Jeho kariéra, která trvala několik desetiletí,...